|
|
|
... tejföl)
Elkészítés
A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, cukrot (én finomítatlan nádcukrot használtam), a tojásokat és a szobahőmérsékletű vajat. Kézi habverővel összekeverjük, simára dolgozzuk. A tejcsokoládé felét lereszeljük, másik felét durvára törjük, m... |
2012-07-09 15:10:29 |
|
|
|
|
|
|
... massza
1 cs mazsola
Elkészítése:
Piskóta: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként adagoljuk hozzá, majd a tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéhez adjuk a lisztet, tojássárgáját és a sütőport. Óvatosan csomómentesre keverjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amint kihűlt gesztenyemasszát krumplin... |
|
2012-07-03 06:29:22 |
|
|
|
|
|
|
... is isteni élményt nyújt.
ÖNTET
1:
MAGGI INSTANT SAJTKRÉMLEVESt felöntjük 1 dl
forró vízzel, s leszűrjük, kihűtjük. 1 dl
majonézzel, fél dl tejszínnel simára keverjük.
Frissen vágott petrezselyemzölddel vagy vágott
snidlinggel dúsítjuk. Fogyasztásig hűtőben
tartjuk. Tetszés szerinti zöldségeket
bele--belemártjuk.
Ildyk... |
2012-07-02 08:22:20 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl)
Elkészítés
A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, cukrot (én finomítatlan nádcukrot használta... |
|
2012-06-13 11:00:42 |
|
|
|
|
|
|
... ellenőrizzétek a felhasznált alapanyagok összetételét!
Az élesztőt egy kevés cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, az élesztős tejet és a tojássárgáját összekeverjük és dagasztani kezdjük. A vajat folyékonyra langyosítjuk, és dagasztás közben folyamatosan a tésztához csurgatjuk.
A dagasztást addig folytatjuk, amíg a tészta homogé... |
|
2012-06-12 18:23:06 |
|
|
|
|
|
|
... egyszerű!
Mennyei fagylalt napsütéses délutánra
Télen is finom: kókuszfagyi
2. Tisztítsuk meg az epret, majd pürésítsük. Ízlés szerint át is passzírozhatjuk, hogy ne legyen benne mag. Keverjük össze a lekvárral. A mandulát pirítsuk meg.
4. Felváltva rétegezzük a lekváros eperpépet és a felengedett vaníliafagyit a tölcsérekbe. A legfelső réteg, ami a... |
2012-05-27 10:25:11 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelünk sütőpapírral.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérékből habot verünk, majd lassan
hozzá adagoljuk a porcukrot, tovább verve. Ezután egyesével a
sárgáját is hozzákeverjük a géppel. A diót, sütőporral és csipet sóval
elkevert lisztet ezután fakanállal óvatosan beleforgatjuk. A tepsibe
öntjük, 30 perc alatt megsütjük. A túrót villával öss... |
2012-04-27 09:12:09 |
|
|
|
|
|
|
... a folyami homokhoz hasonlóan nem engedik összetapadni a nehéz, agyagos földet, úgyhogy ezek könnyítésére is alkalmas lehet. Persze nagy mennyiségben nem szerencsés használni, mert ha nem keverjük jól össze a földdel, könnyen penészessé válhat.
Tanácsok a kávézacc felhasználásár... |
2012-04-24 22:58:35 |
|
|
|
|
|
|
... a folyami homokhoz hasonlóan nem engedik összetapadni a nehéz, agyagos földet, úgyhogy ezek könnyítésére is alkalmas lehet. Persze nagy mennyiségben nem szerencsés használni, mert ha nem keverjük jól össze a földdel, könnyen penészessé válhat.
Tanácsok a kávézacc felhasználására:
... |
2012-04-24 21:28:41 |
|
|
|
|
|
|
... almánk, az egész fahéjat is hozzátehetjük, kevés citromlevet is csepegtethetünk bele. Fedővel leborítva főzzük addig, amíg meg nem puhul az alma. A tejet a tejszínes pudinggal csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a vizes almához, ezzel sűrítjük be a szószt. Amint besűrűsödött, kész az almaszósz.
Amíg puhul az almánk, felkarikázzuk a krinolint kb. fél cm vastagra. Az egész toj... |
2012-04-19 16:05:38 |
|
|
|
|