Belépés
Sopronszentmárton
... (Sankt Martin) mentünk. Ebéd után pattantunk lóra. Én vezettem Andaun át Sopronig (s utána is). Bementünk a temetőbe, vittünk virágot szüleim sírjára. Innét mentünk át Ausztriába, s a kismartoni gyorsforgalmin tovább.
Jó, hogy nem volt meleg. Ernő telkén elidőztünk. Marci befejezte a marhapörköltet, Sandra Sonjának segített, Ernő bóklászott a vendégek között. Ott volt Ress Im...
2022-08-22 05:43:28
A nyugat-magyarországi felkelés és a Rongyos Gárda
... az első világháborút megjárt hazafias érzelmű tisztekből és katonákból, szegény napszámosokból, illetve a Székely Hadosztály maradványaiból Prónay Pál vezetésével.


A Kismartonba bemasírozó rongyosok hadoszlopa

|...
2021-08-28 21:30:28
Befejeződött az Eucharisztia jegyében szervezett online
... hogy a kereszt és a feltámadás erejével győzedelmeskedjünk."
-

Szeptember 18-án, Ägidius J. Zsifkovics a Kismartoni Egyházmegye püspöke üzenetében arra tért ki, hogy nem mindennapi tapasztalást éltek meg a keresztények a koronavírus járvány idején. Ezt a zsidó nép pusztai vándorlása során megtapasztalt...
2020-09-22 13:04:01
A világ bezárult, a szívünk kitárult
... napján viszont két üzenetet is hallhatunk: Johannes Hartl, az Imádság Háza és Moysés Azevedo, a Katolikus Shalom Közösség alapítója szól majd hozzánk. A hit napján Agidius J. Zsifkovics, a Kismartoni Egyházmegye püspöke és Mary Healy detroiti teológiaprofesszor üzenetét láthatjuk. A hűség napján Gérald Lacroix bíboros, Québec érseke kerül sorra. A kanadai főpásztor kilenc évig szo...
2020-09-11 18:27:56
Illegális bevándorlás - Osztrák belügyminiszter: Az EU külső határainál kellene lefolytatni a gyorsított menekü
... vált ismertté ugyanakkor az osztrák belügyminisztérium döntése, amely szerint azokat a menedékkérőket, akikre Ausztria keleti részében találnak rá, bizonyos feltételek mellett először Kismartonba (Eisenstadt) szállítják. A tervek szerint itt folytatják majd le a korábban Stájerországban, Alsó-Ausztriában, illetve Bécsben végzett eljárásokat.
Burgenland szociáldemokrata vezeté...
2020-06-24 19:13:00
Lezárult az Estöri Kreatív Történelmi verseny
... érdekes részleteit változatos és kreatív tartalmak segítségével mutatták be.
A zsűri a három dobogós helyezés mellett 3 különdíjat is kiosztott. A járványhelyzet miatt a szokásos kismartoni élő döntő elmaradt, így a történészekből, történelem tanárokból és kommunikációs szakemberekből álló zsűri egy virtuális online döntőben értékelte a harmadik fordulós munkákat és a versen...
2020-06-12 09:51:57
Mai szentek 01.22
... életében szentként tisztelték. A boldoggá avatási eljárás 1944-ben kezdődött meg a bécsi érsekség és a szombathelyi püspökség közös akaratából, de nemsokára félbeszakadt. László István kismartoni püspök indította meg újra az eljárást 1982-ben. II. János Pál pápa 2003. március 23-án boldoggá avatta.

- Wikipedia oldalon https://hu.wikipedia.org/wiki/Batthy %C3...
2020-01-22 13:58:11
Soproni füzetek - Kettőszázötvennegyedik
... így együtt látva, jó opuszoknak gondolom őket. A Nagyapám megy frontra, A hajó elmet és a Szembenézés a három vers. Minegyik szerepel a megjelenés előtt álló kötetben.

Más: A kismartoni kiruccanás kellemesre sikeredett. Megvolt a stúdióban az interjú, aztán megnéztük a tartományi tv-és rádióstúdió épületét. Szép és modern.
Aztán leültünk egy kiskocsmában Ernővel, ...
2020-01-11 08:53:08
Ma Kismarton - Kettőszázötvenharmadik
Én a régi vármegye magyar neveit is ismerem, s együtt használom az osztrák elnevezéssel. Nezsider, Védeny, Kismarton. Mint ahogyan Bécs is Bécs, persze Wien nem volt a vármegye része. Ezek a nevek is őrzik a több száz éves múltat, nevezhetjük együttélésnek is, de én jobban szeretem a közös múltat és a közös jövőt. Egyek vagyunk, még ha nyelvi sokszínűségben is élünk.
A kismart...
2020-01-09 05:54:03
Radio Burgenland - Kétszáznegyvennyolcadik nap
... készülnöm. Átnézem az érettségi tételeket, változtatok kissé. Kedden a piarista iskola programján veszek részt, s szerdán megint tanítok. Csütörtökön Pestre szerettem volna menni, de Kismartonba hívtak a Radio Burgenlandba stúdióbeszélgetésre Deák Ernővel. A Mosonvármegye Könyvkiadóról s Deák Ernő tanulmánykötetéről lesz szó. Pénteken egész nap tanítok.
Közben lassan Gál Sa...
2020-01-04 07:24:23
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Rongyos Gárda, Estöri Kreatív Történelmi, Radio Burgenland, Sankt Martin, Sandra Sonjának, Ress Im, Székely Hadosztály, Prónay Pál, Kismartoni Egyházmegye, Johannes Hartl, Imádság Háza, Moysés Azevedo, Katolikus Shalom Közösség, Agidius, Mary Healy, Gérald Lacroix, László István, János Pál, Csütörtökön Pestre, Radio Burgenlandba, Deák Ernővel, Mosonvármegye Könyvkiadóról, Deák Ernő, világ bezárult, szívünk kitárult, gyorsított menekü, kismartoni gyorsforgalmin, vendégek között, első világháborút, feltámadás erejével, koronavírus járvány, hűség napján, kanadai főpásztor, tervek szerint, korábban Stájerországban, három dobogós, járványhelyzet miatt, szokásos kismartoni, virtuális online, harmadik fordulós, boldoggá avatási, bécsi érsekség, szombathelyi püspökség, eljárást 1982-ben, hajó elmet, három vers, megjelenés előtt, kismartoni kiruccanás, tartományi tv-és, kiskocsmában Ernővel, régi vármegye, osztrák elnevezéssel, vármegye része, több száz, közös múltat, közös jövőt, érettségi tételeket, piarista iskola,
© 2013 TVN.HU Kft.