Belépés
A Helytállásért elismerést adományozták posztumusz Esterházy Pálnak
...
Az oklevelet Ottrubay István, az Esterházy Magánalapítvány vezérigazgatója vette át a kismartoni Esterházy-kastélyban rendezett ünnepség keretében Szita Szabolcstól, a Holokauszt Emlékközpont igazgatójától és Deme Pétertől, az Igaz Emberekért Társaság elnökétől.
1944-ben az akkor Budapesten élő Esterházy Pál többeknek menedéket nyújtott, a tomboló nyilasterrort elítélte ...
2013-05-31 18:22:52
Tengerentúli együttesek és a Kelemen-kvartett az Esterházy Vonósnégyes Fesztiválon
... rendezik meg az Esterházy Magánalapítványok kulturális programjai keretében a fesztivált. Idén három egyesült államokbeli, egy kanadai és egy magyar kvartett lép fel. A koncertek helyszíne a kismartoni kastélynak "a vonósnégyes atyjáról", Joseph Haydnról elnevezett, kiváló akusztikájú hangversenyterme.
A program csütörtökön este, az amerikai Escher Vonósnégyes fellépésével ke...
2013-05-29 16:12:54
Milliókkal kárpótolják a leszakadt karú magyart!
... (megközelítőleg négyezer-ötszáz és két és fél millió forint) között lehet.

Az Ausztriában dolgozó 37 éves magyar férfi saját maga vezetett munkahelyéről az onnan húsz kilométerre lévő kismartoni kórházba, miután munka közben levágta egy gép a jobb alkarját. A végtagot hatórás műtéttel sikerült visszavarrni a bécsi központi kórházban
...
2013-05-26 12:48:08
Blikk: amputálni kellett az Ausztriában balesetet szenvedett magyar férfi visszavarrt alkarját
... a gépet eltömítette egy kőtömb. Amikor egy vascsővel ki akarta piszkálni a követ, a gé...
2013-05-26 10:05:00
Büntetőeljárás indul A. Tibor balesete miatt Burgenlandban, bírság fenyegeti a céget
...
A május 14-én lefolytatott vizsgálat során megállapították, hogy a rostálógépről hiányzott egy fedőlemez - mondta el Andreas Drivodelits, a kismartoni (Eisenstadt) felügyelőség helyettes vezetője. A felügyelőség közigazgatási büntetőeljárást kezdeményez a cég ellen, és pénzbírság kiszabását javasolja. A bírság összege 160 és 8400 euró (megközelítőleg négyezer-ötszáz és két és...
2013-05-24 12:16:25
Kiírta az 1-es villamosvonal meghosszabbításának tenderét a BKK
... közbeszerzési eljárás. A második szakaszon egyebek mellett a Kőbányai úti csomópontban a megállóhely vonalvezetése a jelenlegi íves helyett egyenes lesz, valamit megújul a Kőbányai úti és a Kismartoni úti útátjáró is. A Népliget megálló előtt az Elnök utcánál új forgalmi vágánykapcsolatot építenek, így forgalmi zavarok esetén autóbusszal kisebb szakaszt kell pótolni.
A perono...
2013-05-23 16:52:45
Leszakadt alkarjával autózott be a kórházba egy magyar munkás Ausztriában
... burgenlandi Feketevárosban (Purbach), amikor a baleset történt. Amikor meg akarta tisztítani a gépet, a szerkezet leszakította az egyik alkarját.
A férfi a baleset után autóba ült és a kismartoni (Eisenstadt) kórházba hajtott. A rendőrség szerint vélhetően csak azért nem vérzett el útközben, mert sokkos állapotba került. Kismartonból helikopterrel a bécsi központi kórházba sz...
2013-05-12 18:43:05
Barokk ékszerek a kismartoni Esterházy-kastélyban
... leltári jegyzékeket, leveleket, végrendeleteket és magyarországi levéltárakban található rajzokat is annak érdekében, hogy eredeti állapotukban tudják bemutatni az ékszereket.
A kismartoni kiállításon az ősgaléria festményeivel, a Budapestről kölcsönzött tusrajzokkal és az ékszerekhez tartozó díszes dobozokkal együtt mutatják be az Esterházy-kincseket.
Az ékszerkiállítás...
2013-05-07 18:30:27
Március 15. - Szezonnyitás az ausztriai Esterházy-kastélyban és Fraknó várában
... zászlók is. A várvezetésen megtekinthető a várkápolna, a történelmi konyha, a hadszertár és a fegyverpince. A látogatók végül pillantást vethetnek a 142 méter mély várkútba is.
A kismartoni Esterházy-kastély Ausztria egyik legszebb barokk kastélya és Burgenland tartomány legjelentősebb kulturális műemléke. A kastély mind a mai napig a térség kulturális életének központjaként ...
2013-03-14 07:07:27
Szezonnyitás március idusán a kismartoni és a fraknói Esterházy-múzeumokban
... ritkaságokat gyűjtött egybe a fraknói várban. A 17. század végén létrehozott fraknói kincstár világszerte az egyetlen művészeti és "csodakamra", amely máig eredeti helyén tekinthető meg.
Kismartonban a Haydn explozív című zenetörténeti kiállítás középpontjában a nádor Harmonia Caelestis című, 1711-ben Bécsben megjelent kantátagyűjteménye áll az idén.
Nyitva állnak a láto...
2013-03-12 12:01:53
1 2 3 ..12 13 14 15 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Esterházy Pálnak, Esterházy Vonósnégyes Fesztiválon, Ottrubay István, Esterházy Magánalapítvány, Szita Szabolcstól, Holokauszt Emlékközpont, Deme Pétertől, Igaz Emberekért Társaság, Esterházy Pál, Esterházy Magánalapítványok, Joseph Haydnról, Escher Vonósnégyes, Andreas Drivodelits, Esterházy-kastély Ausztria, Harmonia Caelestis, leszakadt karú, 1-es villamosvonal, magyar munkás, oklevelet Ottrubay, akkor Budapesten, tomboló nyilasterrort, magyar kvartett, koncertek helyszíne, kismartoni kastélynak, vonósnégyes atyjáról, program csütörtökön, amerikai Escher, onnan húsz, jobb alkarját, végtagot hatórás, bécsi központi, gépet eltömítette, május 14-én, rostálógépről hiányzott, felügyelőség közigazgatási, bírság összege, második szakaszon, megállóhely vonalvezetése, jelenlegi íves, baleset történt, szerkezet leszakította, egyik alkarját, baleset után, rendőrség szerint, kismartoni kiállításon, ősgaléria festményeivel, ékszerekhez tartozó, várvezetésen megtekinthető, történelmi konyha,
© 2013 TVN.HU Kft.