Belépés
A hazai GDP-adat kaphat figyelmet a jövő héten
... forgalom első becslését, valamint a szálláshelyek márciusi forgalmának statisztikáját.
Februárban a kivitel euróban számolt értéke 6,0, a behozatalé 6,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbival összehasonlítva, a külkereskedelmi mérleg többlete 41 millió euróval, 848 millió euróra nőtt az egy évvel korábbihoz képest és 139 millióval haladta meg az egy hónnappal korábbit. Az é...
2015-05-10 07:04:31
KSH: 11,6 százalékkal nőtt az ipari termelés márciusban
... képest 2,6 százalékkal bővült a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint.

Az első negyedévben az ipari termelés 8,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
Mikó Ildikó, a KSH szakértője az adatismertetéskor elmondta, hogy az autóipar, az elektronika és az élelmiszeripar is jól teljesített márciusban.
Az ipari kibocsátás márciusi 11,...
2015-05-07 09:41:07
Szakértők: javulás a lakáspiacon, de az igazi felfutásra még várni kell
... válság előtti szintek - fűzte hozzá.
A friss adatok alapján a bővülés igen jelentős, de még korai lakáspiaci boomról beszélni - véli a szakértő.
Németh Dávid szerint ahogy a korábbi, építőipari adatokból is látszott, a lakásépítések hiányoznak a szektor fejlődéséből. Az első kilenc hónapban megépített több mint 5 ezer lakás még mindig nagyon alacsony szintet jelent. Bá...
2014-11-04 11:42:39
Orosz embargó - Londoni elemzők: valószínűleg Oroszország lesz a legnagyobb vesztes
... érintett importmennyiség a teljes orosz inflációs kosár 2 százalékát teszi ki.
Az orosz kormány arra számít, hogy majd a helyi termelők kitöltik az embargó teremtette ellátási űrt, ám a korábbi importtilalmi intézkedések tapasztalata alapján ez "nem szokott megtörténni", ehelyett rendszerint az árak emelkednek az ellátási feszültség hatására - hangsúlyozza csütörtöki londoni ...
2014-08-07 18:15:23
GDP - Londoni elemzők: kisebb lendületű, de tartós növekedés lesz a magyar gazdaságban
... alapján.
A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői 2014-re most már 3 százalékos GDP-növekedést várnak Magyarországon a korábbi 2,2 százalékos prognózisuk helyett. A ház egyelőre változatlanul hagyta a 2015-re szóló, 2,6 százalékos növekedést valószínűsítő becslését.
A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató cso...
2014-06-04 19:08:17
Londoni elemzők: az ukrán válság a legnagyobb növekedési kockázat Közép-Európában
... közgazdászai legutóbbi elemzésükben lefelé módosították eddig is súlyos idei recesszióval számoló prognózisukat, és most már 5,7 százalékos GDP-visszaesést várnak Ukrajnában 2014 egészében. A cég korábbi előrejelzésében 3,2 százalékos idei ukrán GDP-mínusz szerepelt. Ráadásul a ház jövőre is további 1,1 százalékos visszaesést valószínűsít Ukrajnában.
A JP Morgan elemzői a neg...
2014-05-07 19:22:27
Kamatdöntés - Londoni elemzők: kedden csökkentés, a folytatás bizonytalan
...
Az MNB további kamatpályájára adott citybeli előrejelzések azonban már jelentősen eltérnek, ráadásul a keddi csökkentés mértékéről szóló prognózis sem teljesen egységes. Ezt jelzi, hogy egyes elemzők 0,25 százalékpontos csökkentést sem tartanak teljesen kizártnak, mások ugyanakkor csak 0,10 százalékpontos enyhítést valószínűsítenek.
Ez utóbbit jósolják a Capital Economic...
2013-09-23 17:57:09
Allianz: világszerte nőtt, Magyarországon csökkent a háztartások vagyona
... szerint a háztartások készpénzben, bankbetétben, biztosításban és más pénzügyi megtakarítási formákban tartott vagyona globálisan 103,3 ezer milliárd euró volt 2011-ben, ami ugyan minden korábbinál nagyobb érték, de az inflációnál kisebb mértékű, csupán 1,6 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.
Az Európai Unió (EU) kelet-európai régiójában a lakosság pénzügyi v...
2012-09-18 18:45:10
Infláció - Londoni elemzők: 6 százalék feletti augusztusi ütem sem kizárt
... tényezők között.
A cég londoni elemzői szerint a maginflációs ütem is nagy valószínűséggel magas szinten, tizenkét hónapra számolva 5,4 százalék környékén maradt a múlt hónapban a korábbi áfa- és egyéb adóemelések miatt, annak ellenére is, hogy a magyar gazdaság az idei első félévet recesszióban töltötte.
A 6 százalék alatti augusztusi éves inflációt váró nagy londoni há...
2012-09-10 13:43:21
Infláció - Londoni elemzők: enyhül az év eleji ársokk
... márciusi lassulását jórészt a belépő éves bázishatások magyarázták, ugyanakkor az inflációs pályát meghatározó alapszintű tényezők változatlanok, és ezek - főleg az olaj- és nyersanyagárak, a korábbi adóemelések hatása, és a cég által várt további forintgyengülés - rövid távon az infláció gyorsulását valószínűsítik.
A GS londoni elemzői közölték: 2012 végére 6,5 százalékig em...
2012-04-11 13:32:48
1 2 3 
Címkék: Mikó Ildikó, Németh Dávid, Capital Economic, Európai Unió, hazai GDP-adat, jövő héten, ipari termelés, igazi felfutásra, legnagyobb vesztes, magyar gazdaságban, ukrán válság, legnagyobb növekedési, folytatás bizonytalan, háztartások vagyona, szálláshelyek márciusi, kivitel euróban, külkereskedelmi mérleg, első negyedévben, adatismertetéskor elmondta, ipari kibocsátás, friss adatok, bővülés igen, lakásépítések hiányoznak, szektor fejlődéséből, első kilenc, teljes orosz, orosz kormány, helyi termelők, embargó teremtette, korábbi importtilalmi, árak emelkednek, ellátási feszültség, 2015-re szóló, keddi csökkentés, háztartások készpénzben, inflációnál kisebb, lakosság pénzügyi, maginflációs ütem, múlt hónapban, korábbi áfa-, magyar gazdaság, idei első, belépő éves, inflációs pályát, korábbi adóemelések, infláció gyorsulását, valószínűsítenek, előrejelzésében, összehasonlítva, külkereskedelmi, importmennyiség, valószínűséggel, forintgyengülés, statisztikáját, kamatpályájára, nyersanyagárak, élelmiszeripar,
© 2013 TVN.HU Kft.