Belépés
Krónika 2. rész (kulturális örökség védelme)
... végzett ásatások ne lehetetlenítsék el a fejlesztéspolitikai és infrastrukturális célokat.
Üdvözölte azt is, hogy a javaslat pontosítja az eljárási határidőket. Hangsúlyozta: a nagyberuházások érdekében felgyorsítandó régészeti feltárások biztosítják az összkormányzati érdekek megjelenítését.
MSZP: felborult a kulturális érdek és a nagyberuházói érdek közötti egyensúly...
2012-04-03 11:32:39
Kulturális bizottság: aggályok az örökségvédelmi törvény módosításával kapcsolatban
... fel.
Új módosító javaslatában ezért a tárca tisztázni kíván olyan fontos fogalmakat, mint a nagyberuházás vagy a régészeti elfedés - közölte. Az indítvány tovább rövidítene bizonyos nagyberuházásokhoz kapcsolódó feltárási határidőket, illetve lejjebb szállítaná az ásatásokra fordítható összeg felső határát, 200 millió helyett bruttó 200 millió forintban meghatározva azt....
2012-04-02 12:53:29
L. Simon László: sürgető lenne a megyei közgyűjtemények NEFMI-hez rendelése
... áttekintése, mert a 2011. novemberi módosításokkal mind a beruházói oldal, mind a régész szervezetek elégedetlenek.
L. Simon László emlékeztetett: amellett, hogy meg...
2012-03-01 17:24:20
KSH: a harmadik negyedévében 1,4 százalékkal nőtt a GDP
... százalékponttal járult hozzá a GDP növekedéséhez.
Az építőipar teljesítményének hatodik éve történő visszaesése tovább folytatódott(-14,3 százalék). A további szűkülést a nagyberuházások hiánya és a lakásépítések visszaesése okozta.
A mezőgazdaság, az ipar és az építőipar együttesen 1,5 százalékponttal járult hozzá a GDP növekedéséhez.
A szolgáltatások bruttó hozzá...
2011-12-09 10:25:45
Az MTA Régészeti Bizottsága az örökségvédelmi törvény módosítása ellen
... az MTA Régészeti Intézetétének a véleményét. "A jövőnek szólóan döntöttünk mégis a megszólalás mellett" - teszik hozzá az állásfoglalás megfogalmazói.
Mint hangsúlyozzák, a nagyberuházásokat megelőző régészeti feltárások időbeli és a feltárásra fordítható összeg nagyságának előre történő meghatározása "szakmai nonszensz", mert "senki sem lát a földbe, hogy mit kell föltárni, ...
2011-11-02 14:57:10
Kulturális szakmai nap - Leépülőben az operajátszás, méltatlan helyzetben a táncművészet
... jutnak. Mint kiemelte, az Operaház társulata a statisztikák ellenére valójában leépülőben van, és hasonló a helyzet a vidéki műhelyeknél is.
Gulyás Dénes úgy vélte, a kulturális nagyberuházások nem sorolhatók a kultúrára fordított források közé, mert a kulturális élet színvonalát az azokban zajló programok adják meg.
A kivezető utat a képviselő részben a művészeti oktatá...
2011-10-28 14:11:42
A pécsi egyetem kiemelt beruházásainak felelőse lesz a volt pécsi EKF-igazgató
... együttműködést is.
Ruzsa Csaba 2008 októberétől az EKF-prog...
2011-08-24 19:55:20
Összefogás egy Fidesz-jelölt
... valamint a kulturális alapú városfejlesztés. A legégetőbb problémának a független jelölt a szemétszállítás megoldását és az árvíz elleni védekezést nevezte, de hozzátette, hogy a nagyberuházások költségeinek és megvalósulásának a nyilvánossá tétele is fontos a város polgárai számára, ám ezek esetleges felfüggesztését a kormányra bízná.

Arra a kérdésre, hogy mennyiben t...
2010-08-19 22:52:08
A Dunántúl közepén keletkezett
... még annál is korábbi korszakokkal foglalkozók ettől mentesülnek: amit jól csinálnak, az a saját érdemük, de ha valamit elszúrnak, az bizony a saját felelősségük.

- A nagyberuházások, elsősorban az autópálya építések megelőző feltárásain hatalmas mennyiségű őskori leletanyag került felszínre. Csak a mennyiségük nagy, vagy a jelentőségük is?

- Az alsónyéki ásat...
2010-04-23 07:04:40
Beteljesülnek Pécs.......
... korábbi cikkeinkben, például itt és itt olvashat.)

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2008 augusztusi jelentése szerint sok hónapot csúszott a kulturális koncepció kidolgozása, a nagyberuházásokhoz szükséges megvalósíthatósági tanulmányok, a kulcsprojektek előkészítésének szinte összes fázisa - a pályázati kiírásoktól az engedélyeztetésig. Sőt, volt olyan pályázat, amelyet ki...
2010-01-04 15:49:34
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Simon László, Régészeti Bizottsága, Beteljesülnek Pécs, Régészeti Intézetétének, Gulyás Dénes, Ruzsa Csaba, Állami Számvevőszék, örökségvédelmi törvény, megyei közgyűjtemények, harmadik negyedévében, pécsi egyetem, volt pécsi, javaslat pontosítja, eljárási határidőket, nagyberuházások érdekében, összkormányzati érdekek, kulturális érdek, nagyberuházói érdek, tárca tisztázni, nagyberuházás vagy, régészeti elfedés, indítvány tovább, ásatásokra fordítható, beruházói oldal, régész szervezetek, építőipar teljesítményének, további szűkülést, nagyberuházások hiánya, lakásépítések visszaesése, építőipar együttesen, szolgáltatások bruttó, jövőnek szólóan, megszólalás mellett, állásfoglalás megfogalmazói, nagyberuházásokat megelőző, feltárásra fordítható, statisztikák ellenére, vidéki műhelyeknél, kulturális nagyberuházások, kultúrára fordított, kulturális élet, azokban zajló, kivezető utat, képviselő részben, művészeti oktatá, kulturális alapú, legégetőbb problémának, független jelölt,
© 2013 TVN.HU Kft.