Belépés
Fitch: nincs veszélyben a román IMF/EU-program, de a folytatás bizonytalan
... elemzésében közölte: abból a feltételezésből indul ki, hogy az előző miniszterelnök, Emil Boc lemondása után e héten megalakult új román kormány tartja magát az 5,3 milliárd eurós elővigyázatossági programban meghatározott költségvetési célokhoz.
A Fitch Ratings szerint Románia eddig is erős teljesítményt mutatott az IMF/EU-célok teljesítésében, és a hitelminősítő várakozása...
2012-02-10 18:13:47
IMF/EU-konzultáció - Londoni elemzők: áprilisra létrejöhet az egyezmény
... jelenlegi 7,00 százalékon tetőzik.
A Morgan Stanley londoni elemzőinek csütörtöki előrejelzése szerint ha a külső kockázatokat sikerül egy "méretes" - 15-20 milliárd eurós - elővigyázatossági jellegű készenléti megállapodással kordában tartani, akkor az MNB 2012 végéig 6,00 százalékra csökkentheti vissza alapkamatát.
Ugyanezt más nagy londoni házak is jósolják.
A JP...
2012-02-02 18:23:15
IMF/EU-konzultáció - Londoni elemzés a térségi IMF-programokról
... londoni elemzői Magyarországról összeállított legutóbbi értékelésükben 65 százalékos esélyt jósoltak arra, hogy Magyarország és a valutaalap között létrejön a megállapodás egy elővigyázatossági jellegű készenléti csomagról, de a cég ezt csak az idei második negyedévre várja.
A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport citybeli szakértői ugyanerről összeállított minapi prognóz...
2012-01-27 16:22:51
WSJ - Orbán-interjú - "Magyarország enyhít a hangnemen"
... általánossá tételével magyarázta a döntést, és elutasította a demokrácia hitelességét ért bírálatokat - írta a lap. Az írás kitért arra is, hogy a Magyarország által igényelt "elővigyázatossági készenléti" pénzügyi támogatás kérdésében továbbra is fennmaradtak komplikációk, majd ismertette, hogy a jegybankkal kapcsolatban milyen változtatásokra hajlandó a kormány.
"Politikai...
2012-01-26 13:12:18
no comment
... kérdést: - Van egy betegünk, állapota súlyos. Mitévők legyünk Európa Beteg Emberével? Nagy baj volna, ha most kisiklanék a kezünk közül, minekelőtte megtennők az ilyenkor szokásos, elővigyázatossági intézkedéseket. - Minden bizonnyal, Felség - válaszolta a nagykövet. - De betegünknek belgyógyászra, és nem sebészre volna szüksége.
Attól fogva az "Európa Beteg Embere" a médián ...
2012-01-24 08:34:11
Orbán Viktor interjút adott a lengyel köztelevíziónak
... nevezte.
Az IMF-kölcsönről elmondta, hogy már folyamatban vannak az informális tárgyalások. De megjegyezte, hogy Magyarország nem hitelösszeget, hanem a lengyelhez hasonló "elővigyázatossági megállapodást" kér, amely szükség esetén egy "konkrét pénzügyi támogatást" biztosítana.
Az utolsó kérdés az esetleges lengyel támogatásra vonatkozott. Orbán kijelentette, hogy szük...
2012-01-20 09:54:36
IMF/EU-konzultáció - Eredmény születhet az első negyedévben
... hitelkeretet, nagyjából 17-20 milliárd eurót kaphat az Európai Uniótól és a Nemzetközi Valutaalaptól. Az IMF jelzése szerint készenléti hitelmegállapodás (SBA) megkötésére van esély, elővigyázatossági jelleggel.
A portál szerint a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által jegyzett, a hiteltárgyalások helyzetéről készült összefoglaló szerint "Az IMF hangsúlyozta, hogy a...
2012-01-19 18:45:16
Orbán lefeküdt – egy ágyban az ellenséggel
... megkezdése előtt elbukott. A kabinet szorosan együttműködik a nemzeti érdekekkel szemben ténykedő jegybank elnökével. Orbán Viktor felhatalmazta a magyar tárgyalódelegációt, hogy elővigyázatossági hitel helyett már a szigorú IMF-követelésekkel járó készenléti hitel felvételéről egyeztessen a Nemzetközi Valutaalappal.


...
2012-01-11 20:43:02
IMF-konzultáció - Londoni elemzők: lesz megállapodás, de "nem gyorsan"
... elérésének kilátásaival kapcsolatos magyar kormányzati nyilatkozatok hangneme "markánsan enyhült".
Jackson szerint "jelenleg úgy tűnik", hogy a kormány 15-20 milliárd euró értékű elővigyázatossági megállapodásra fog törekedni; ez elég is lenne a közszféra idei finanszírozási igényeinek fedezéséhez.
Ez valamelyes mértékben helyreállította a nyugalmat a piacon, a forint a...
2012-01-10 18:29:03
IMF-konzultáció - Londoni elemzők: fontos jelzések a kormánytól
... összeállított, ugyancsak a hétvégén ismertetett értékelésükben közölték: továbbra is 65 százalékos esélyt adnak arra, hogy Magyarország és a valutaalap között létrejön a megállapodás egy elővigyázatossági jellegű készenléti csomagról; igaz, a ház ezt most már csak az idei második negyedévre várja.
A JP Morgan londoni közgazdászainak véleménye szerint is azonban a piaci nyomás...
2012-01-09 19:39:53
1 2 3 ...11 12 13 14 16 17 .21 22 23 
Címkék: Orbán Viktor, Emil Boc, Fitch Ratings, Morgan Stanley, America-Merrill Lynch, Európa Beteg Emberével, Európa Beteg Embere, Európai Uniótól, Nemzetközi Valutaalaptól, Matolcsy György, Nemzetközi Valutaalappal, folytatás bizonytalan, térségi IMF-programokról, lengyel köztelevíziónak, első negyedévben, feltételezésből indul, előző miniszterelnök, hitelminősítő várakozása, külső kockázatokat, valutaalap között, elővigyázatossági jellegű, idei második, demokrácia hitelességét, írás kitért, jegybankkal kapcsolatban, kezünk közül, ilyenkor szokásos, informális tárgyalások, lengyelhez hasonló, utolsó kérdés, esetleges lengyel, portál szerint, hiteltárgyalások helyzetéről, kabinet szorosan, nemzeti érdekekkel, kormány 15-20, közszféra idei, hétvégén ismertetett, piaci nyomás, hiteltárgyalások, közgazdászainak, helyreállította, feltételezésből, változtatásokra, magyarországról, köztelevíziónak, megállapodással, nemzetgazdasági, megállapodásra, finanszírozási, értékelésükben, intézkedéseket, teljesítésében,
© 2013 TVN.HU Kft.