Belépés
A jódról jó tudni
... ráadásul az ételekben található egyéb összetevők (pl. klór, fluorid, bróm) blokkolják a szervezetben a jód receptorokat, így csökken a szervezet jódszintje.

A klór nagy mennyiségben található meg pl. az ivóvízben, a fluorid a különböző fogkrémekben, a bróm pedig a pékárukban.

A fogkrémek döntő többsége kifejezetten sok fluoridot tartalmaz, ami a jód hatásá...
2021-04-20 21:54:05
A polifenolok segítenek az egészség megőrzésében
... polifenoloknak többféle típusa is létezik, ilyenek a fenolsavak, a lignánok vagy a flavonoidok. Fenolsavban gazdag például a szőlő, a de bogyós gyümölcsök is. A lignánokat legnagyobb mennyiségben a lenmag, míg flavonoidokat a gyümölcsök és a zöldségek tartalmazzák.

A polifenolok nagyfokú sejtvédelmet biztosítanak és csökkentik a szervezetünkben a stressz szintjét. Külön...
2021-03-02 22:07:01
A nélkülözhetetlen kalcium
A szervezetünkben lévő ásványi anyagok és vitaminok közül a legnagyobb mennyiségben a kalcium található, ebből is látszik, hogy ez az egyik legfontosabb ásványi anyag, amire csak szükségünk lehet. A kalcium nemcsak a fogak és csontozat felépítését és működését biztosítja, hanem az egészségük fenntartását is. Cikkünkben bemutatjuk, milyen szerepei vannak a kalciumnak és milyen probl...
2021-02-24 21:23:30
A shiitake gyógygombáról
... School of Medicine), mely a béta-glükán hatását vizsgája rákbetegek vonatkozásában.

A shiitake gyógygomba 1980-óta örvend nagyobb népszerűségnek az USA-ban, azóta nagyobb mennyiségben termelik és alkalmazzák.

A shiitake gyógygombát együtt lehet alkalmazni más gyógygombákkal, pl. maitake gyógygomba, ganoderma vagy cordyceps.

A shiitake gyógygomba ne...
2021-02-11 20:33:40
A zöld tea jótékony hatásairól
... fontos tudni a kisebb kockázati tényezőkről is. A zöldtea koffeint tartalmaz, kis mennyiséget, de azért tartalmaz. A koffein vizelethajtó szer, ami azt jelenti, a szervezet nagyobb mennyiségben választ ki vizet, ami akár dehidratáltsághoz is vezethet.

A megfelelő hidratáltság szintjének fenntartása létfontosságú a terhesség alatt, mivel a dehidratáltság meggátolja, hogy...
2021-02-03 21:42:42
A négy ló
A négy ló

,,És hatalom adatott nekik a föld negyedrészén, hogy öljenek karddal, éhínséggel és döghalállal, és a föld vadállatai által."(Jel 6,8)

A Bárány felbontja Isten könyvének pecséteit. Ez azt jelenti, hogy Jézus megvalósítja Istennek a világgal kapcsolatos tervét.
Amikor az első n...
2021-01-15 20:30:51
/4/ Kezelheted magad a gyógyító természettel
... abortuszt okozhat. Terhesek sem teaként, sem gyógyszerként ne alkalmazzák a mag illóolaját. Nagy adagokban fogyasztva szédülést, felfájást, fülzúgást okozhat. A gyökér fűszerként kis mennyiségben alkalmazható. A levelek nem erős hatásúak.

Retek - Jégretek, Fekete-retek
A retek illóolaja a tormánál leírtak szerinti betegségekben alkalmazható, de csak a fekete...
2021-01-09 22:11:26
Diókopács (dióburok) főzet hétköznapi bajokra


A diókopácsban a diófa hatóanyagai jelentős mennyiségben megtalálhatók. Flavonoidokban rendkívül gazdag. Vizsgálatok igazolják, hogy 12-féle flavonoid található a zöld dióburokban.

A dióburok gyógyhatását már Hippokratész is ismerte és ismertette, gyomor- é...
2020-12-28 22:30:02
Gyógyító zöldségek
... Természetesen a diétát tartsuk be.

A vese, húgyhólyag és húgyvezeték gyulladásai esetén is jó felhasználni fájdalomcsillapító és lágyító tulajdonságait. Ilyen esetben nagy mennyiségben használjuk, hogy a nyálkahártyákat védje a savassá vált vizelet maró hatásától. Maga a lenmag lúgos kémhatást gyakorol. A vese húzó fájdalmai esetén, valamint hólyaghurut és hólyagkő eset...
2020-12-27 23:54:26
Kevésbé ismert gluténmentes gabonaféle a cirok
... termesztik.

A nyugati országokban a cirokmagot hagyományosan állati takarmánynak használják, de Afrikában és Indiában emberek tápláléka ősidők óta.

A harmadik legnagyobb mennyiségben termesztett növény a világon, de Európában az átlagember alig ismeri.

Nevezik még cilnek, cirkölesnek is.

Ennek az igencsak rég ismert gabonának számos jót...
2020-12-25 22:32:31
1 2 3 ...................117 118 ..........176 177 .........233 234 235 
Címkék: polifenolok segítenek, egészség megőrzésében, nélkülözhetetlen kalcium, shiitake gyógygombáról, gyógyító természettel, ételekben található, szervezet jódszintje, klór nagy, különböző fogkrémekben, bróm pedig, fogkrémek döntő, lignánok vagy, lignánokat legnagyobb, zöldségek tartalmazzák, polifenolok nagyfokú, stressz szintjét, szervezetünkben lévő, legnagyobb mennyiségben, kalcium található, egyik legfontosabb, kalcium nemcsak, egészségük fenntartását, béta-glükán hatását, shiitake gyógygomba, shiitake gyógygombát, kisebb kockázati, zöldtea koffeint, koffein vizelethajtó, szervezet nagyobb, megfelelő hidratáltság, terhesség alatt, dehidratáltság meggátolja, föld negyedrészén, föld vadállatai, világgal kapcsolatos, gyökér fűszerként, retek illóolaja, tormánál leírtak, diófa hatóanyagai, zöld dióburokban, dióburok gyógyhatását, diétát tartsuk, nyálkahártyákat védje, savassá vált, lenmag lúgos, vese húzó, nyugati országokban, cirokmagot hagyományosan, harmadik legnagyobb, átlagember alig,
© 2013 TVN.HU Kft.