Belépés
ÁSZ: gazdálkodási szabálytalanságok két kórházban
... Kórház, valamint a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak 2008 és 2013 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését végezte el.
A számvevőszék hangsúlyozza, hogy nem a feladatellátást vagy a jogi környezetet vizsgálja, hanem a gazdálkodás szabályszerűségét, illetve hogy a pénzügyi és vagyongazdálkodás megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak és a belső szabályzatokna...
2016-02-04 13:01:18
ÁSZ: a Magyar Államkincstár alapvetően szabályszerűen működött a 2008-2012 közötti időszakban
... jogszabályi előírásoknak, összeségében bonyolult és nehezen áttekinthető volt.
Az ÁSZ elnöke kiemelte: a vizsgált 2008-2012-es időszakban a kincstárnál jelentős szervezeti és feladatellátást is érintő átszervezések zajlottak le, és ezekben az években egymást követően öt különböző elnök vezette az intézményt.
Domokos László kiemelte: a kincstár mostani elnöke jelezte, hog...
2014-06-10 13:04:42
Az ÁSZ elnöke elfogadta a nemzeti auditáló szervezet és az irányító szervek intézkedési tervét
... belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése megfelelt-e a vonatkozó előírásoknak, másrészt, hogy az irányító szerv felügyeleti tevékenysége biztosította-e a szabályszerű feladatellátást.
Az EUTAF feladatainak teljesítését mind az Európai Bizottság, mind az Európai Számvevőszék ellenőrizte. Az ÁSZ megállapítása szerint a szervezet gazdálkodásának ellenőrzésénél a min...
2014-05-20 19:44:37
ÁSZ: hiányosságok a Magyar Művelődési Intézet működésében
... közölte az ÁSZ.
A számvevőszék honlapján - www.asz.hu - olvasható jelentés szerint az MMIKL belső ellenőrzési rendszere a vizsgált időszakban nem biztosította a szabályszerű feladatellátást, közpénzfelhasználást és vagyongazdálkodást.
A kontrollkörnyezet kialakítása az ellenőrzött időszakban csak részben, a kontrolltevékenységek kialakítása pedig egyáltalán nem felelt m...
2014-02-11 12:13:37
Havazás - Bakondi: sikeres a havazás során végzett munka
... készenlétben, ebből mintegy félezer ember 198 technika eszközzel 234 beavatkozáson vett részt.
Megjegyezte: az érintett megyékben mintegy 3 ezer rendőr teljesített szolgálatot, a feladatellátást rajtuk kívül az önkéntes mentőszervezetek és karitatív szervezetek 200-200 tagja is segítette, a mentésekhez 100 polgári munkagépet vettek igénybe.
A katasztrófavédelmi főigazgat...
2014-01-25 13:13:13
Klik: átláthatóbb, hatékonyabb rendszer jött létre
... ellátottság hiánya összességében harmadára csökkent - ismertette. Marekné Pintér Aranka közlése szerint a nevelő-oktató munkát segítők létszáma nőtt, elősegítve a magasabb színvonalú feladatellátást. Az intézmények adminisztrációs feladatainak ellátását közfoglalkoztatottak segítik, számuk a tanév kezdetére 7 534 főre nőtt.
Az eredmények között a szakmai biztonságot emelte ki...
2014-01-15 12:13:01
Szerinted a magyar értelmiség inkább bal- vagy jobboldali?
... rendszerét meg kellene szüntetni, és minden képviselő csak egyéni listán népszavazással kerülhessen kormányzati hivatalba, ahol a képviselői egyeztetés után a szakirányoknak megfelelő feladatellátást közösen szavazzák meg egymás között.
Így a visszahívhatóság elvét, és a képviseleti egységet is helyre lehetne igazítani.
Fel kellene állítani egy parlamenti bizottságot, ...
2013-12-30 12:50:28
Krónika 5. rész (büntetés-végrehajtás)
... Gergely a terület legnagyobb problémájának a pénzhiányt említette, és szerinte a kódexben foglalt intézkedésekre sem lesz forrás. A bv-ben nagy a fluktuáció, ez pedig nehezíti a feladatellátást - vélekedett.
Frakciótársa, Harangozó Tamás összegzése szerint az indítvány progresszív szemléletű, támogatható, a részletek szintjén azonban számos aggály vethető fel.

Jobb...
2013-11-27 16:54:56
Csaknem 95 millió forint támogatásra pályázhatnak az autizmussal élőket ellátó civil szervezetek
... hasznos dolgokkal töltik idejüket, az állami támogatások pedig ezt segítik.
A kormányzatnak eddig is fontos volt, hogy az autizmussal élők finanszírozása hűen tükrözze azt a feladatellátást, amely ezekben az otthonokban zajlik. Emiatt indult az Új Széchenyi Terv keretében további két program, amely egyrészt az autizmussal élők foglalkozatását, másrészt életminőségük javítását...
2013-07-26 12:52:37
Önkormányzati feladat marad a járóbeteg-szakellátás
... szolgáltatásról. A törvény erre az esetre részletes eljárási szabályokat határoz meg a feladat és a hozzá kapcsolódó önkormányzati vagyon átadására. Ez először ideiglenes állami feladatellátást jelent három hónapra, és csak a negyedik hónaptól válik véglegessé.
Egy korábbi rendelet értelmében az önkormányzatoknak 2013. február 15-éig kellett nyilatkozniuk arról, hogy megtartj...
2013-04-08 18:23:52
1 2 3 4 
Címkék: Magyar Államkincstár, Magyar Művelődési Intézet, Szent János Kórház, Észak-budai Egyesített Kórházak, Domokos László, Európai Bizottság, Európai Számvevőszék, Marekné Pintér Aranka, Harangozó Tamás, Széchenyi Terv, 2008-2012 közötti, nemzeti auditáló, irányító szervek, havazás során, magyar értelmiség, autizmussal élőket, számvevőszék hangsúlyozza, feladatellátást vagy, jogi környezetet, gazdálkodás szabályszerűségét, jogszabályi előírásoknak, belső szabályzatokna, vizsgált 2008-2012-es, kincstárnál jelentős, években egymást, kincstár mostani, vonatkozó előírásoknak, irányító szerv, szabályszerű feladatellátást, szervezet gazdálkodásának, számvevőszék honlapján, vizsgált időszakban, kontrollkörnyezet kialakítása, ellenőrzött időszakban, érintett megyékben, feladatellátást rajtuk, önkéntes mentőszervezetek, nevelő-oktató munkát, magasabb színvonalú, intézmények adminisztrációs, tanév kezdetére, eredmények között, szakmai biztonságot, képviselői egyeztetés, szakirányoknak megfelelő,
© 2013 TVN.HU Kft.