Belépés
Átadták a Vas Megyei Múzeumok Igazgatóságának látványtárát
... költségvetésből.
Az államtitkár hozzátette: fontos változás, hogy a múzeumok a jövőben nem normatív módon részesülnek támogatásban, az állam több mutatót is figyelembe véve differenciált módon a feladatellátást támogatja.
A fenntartók tehát nem ülhetnek a babérjaikon, ők is érdekeltek lesznek abban, hogy többet fordítsanak például a múzeumra, hiszen az ott végzett munkát...
2012-12-12 15:18:18
Ombudsman: a kormány intézkedéseivel sérül az egészséges környezethez való jog
... szervek szakmai és igazgatási felügyeletének megosztása a belügyi és a vidékfejlesztési tárca között kétségessé teszi a vízügy áttekinthetőségét, a hatékony és a költségtakarékos feladatellátást és ebből következően az egészséges környezethez való jog érvényesülését.
Az ombudsman hivatalból elrendelt vizsgálatának megállapítása szerint a szektorban súlyos működési zavarok kel...
2012-11-19 13:12:26
BKK-jelentés: a kontrollrendszerek megfelelően működnek, több szabályzat viszont hiányos
... kulcspozíciónak tekinthető gazdasági, jogi és informatikai vezetői státusokat csak 2011 folyamán töltötték be, így a feladatok érdemi megszervezése is késéssel indulhatott meg. A feladatellátást elsődlegesen munkaszerződéssel foglalkoztatott munkavállalók végzik, a javadalmazás és bérpolitika pedig megfelel a főváros szabályzatának.
A dokumentum ismerteti, hogy a kapott pénzü...
2012-09-27 18:44:44
Több forrás a megyei kulturális intézményrendszernek
... magában foglalja majd az eddigi 200 millió forintos mozgókönyvtári normatívát is.
A közművelődés területén az államtitkár beszámolója szerint meg akarják erősíteni a megyei feladatellátást, ez azonban nem megyei művelődési központok fenntartását jelenti, hanem elsősorban a szakmai felügyeleti rendszer működtetését; erre 1,1 milliárd forint szerepel a költségvetésben.
L. ...
2012-09-17 14:27:30
ÁSZ-jelentés a felsőoktatási intézmények gazdasági társaságairól
... szerezzenek.
Az ÁSZ szerint a felsőoktatási intézmények társaságokban való részesedésszerzései gazdasági számításokkal megalapozottan, kimutathatóan nem segítették eredményesebben a feladatellátást, mintha ez a saját szervezetükön belül történt volna.
A számvevőszék azt javasolta az emberi erőforrások miniszterének, hogy fenntartói és felügyeleti jogkörében eljárva intéz...
2012-08-08 14:13:19
Krónika 9. rész (egészségügy)
... szakellátók is az államhoz kerülnének
Az állam átvenné az önkormányzatoktól a fekvőbeteg-szakellátó intézményeket is, így biztosítanák a rendszer hatékonyabb működését és a központi feladatellátást.
Szócska Miklós államtitkár az Országgyűlésben elmondott expozéja szerint állami fenntartásúvá válnak az aktív, vegyes fekvőbeteg ellátást biztosító kórházak, a fekvő-, vagy h...
2012-04-10 23:55:42
Legalább 750 millió forintot kell befizetnie a büdzsébe Esztergomnak
... Judit azzal indoko...
2012-03-26 20:34:32
Állami kézbe kerül tizenkét esztergomi intézmény
... indokolták az esztergomi intézmények átvételét, hogy a város önkormányzata nem rendelkezik megfelelő forrással azok működtetéséhez. Álláspontjuk szerint a kialakult helyzet mára már a feladatellátást veszélyezteti, akadályozza és hátrányosan érinti az ellátottak, a diákok érdekeit.
Az állam január 1-jével átveszi a Dobó Katalin Gimnáziumot, a Balassa Bálint Múzeumot, a Glatz ...
2011-12-19 22:14:23
Az esztergomi általános iskolák is állami kézbe kerülhetnek
... politikusok eredetileg azzal indokolták az esztergomi intézmények átvételét, hogy az önkorm...
2011-12-02 16:58:05
A jogállási törvény szabályozza majd a képviselői és a polgármesteri tisztség összeférhetetlenségét
... milliárd forint, amelyből a szállítói tartozások mintegy 400 milliárdot tesznek ki. Szólt arról is, hogy a feladatfinanszírozásra való áttérés biztos alapokra helyezi a helyhatósági feladatellátást.
A szocialista Lamperth Mónika úgy fogalmazott, az önkormányzati törvényjavaslat illeszkedik a "demokratikus intézményrendszer kiüresítésének" sorába. Véleménye szerint a Fidesz fe...
2011-11-16 13:54:49
1 2 3 4 
Címkék: Megyei Múzeumok Igazgatóságának, Szócska Miklós, Dobó Katalin Gimnáziumot, Balassa Bálint Múzeumot, Lamperth Mónika, kormány intézkedéseivel, egészséges környezethez, megyei kulturális, felsőoktatási intézmények, büdzsébe Esztergomnak, esztergomi általános, jogállási törvény, polgármesteri tisztség, államtitkár hozzátette, állam több, feladatellátást támogatja, fenntartók tehát, vidékfejlesztési tárca, vízügy áttekinthetőségét, költségtakarékos feladatellátást, ombudsman hivatalból, szektorban súlyos, feladatok érdemi, feladatellátást elsődlegesen, főváros szabályzatának, dokumentum ismerteti, kapott pénzü, közművelődés területén, államtitkár beszámolója, megyei feladatellátást, szakmai felügyeleti, saját szervezetükön, emberi erőforrások, államhoz kerülnének, állam átvenné, rendszer hatékonyabb, központi feladatellátást, esztergomi intézmények, város önkormányzata, kialakult helyzet, feladatellátást veszélyezteti, diákok érdekeit, állam január, szállítói tartozások, helyhatósági feladatellátást,
© 2013 TVN.HU Kft.