Belépés
Jelentősen javult a forgalmi adók beszedésének hatékonysága
...
Izer Norbert elmondta, hogy egy múlt héten kiadott jelentés szerint a digitalizáció fejlesztésének köszönhetően 2014 és 2016 között kilenc százalékponttal,22 százalékról 13 százalékra csökkent az áfarés,azaz a költségvetésből kieső áfabevétel, ami a régiós átlag fele.
A kormányzat célja, hogy még hatékonyabban szedje be a forgalmi típusú adókat, mert az áfarendszernek a...
2018-09-28 18:03:51
Emmi: 627 ezer gyermek étkezhetett ingyen vagy kedvezményesen a múlt tanévben
...
Az államtitkár elmondta, 2010 előtt az ingyenes vagy kedvezményes gyermekétkeztetésben kevesebb mint 260 ezren vehettek részt. Ez azt jelenti, hogy mostanra 150 százalékkal bővült a kedvezményezettek köre - fűzte hozzá.
A gyermekétkeztetés a családok támogatásának egy formája, az a célja, hogy a csökkentse a családokra háruló anyagi terhet- mutatott rá az államtitkár....
2018-09-10 11:31:54
Emmi: évközben is igényelhetők a gyermekétkeztetési támogatások
...
Fülöp Attila hangsúlyozta, a családok szociális biztonságát erősítő gyermekétkeztetési támogatás soha nem kapott olyan kiemelt figyelmet, mint a 2010 utáni kormányzati ciklusokban. Az Emmi államtitkára szerint ezt mutatja, hogy az idei és jövő évi költségvetésben is 79 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra, szemben a 2010-es 31 milliárd forinttal.
A kormány a j...
2018-09-08 11:01:18
Felfüggesztették az éhségsztrájkot a szibériai aranybányászok
...
Az éhségsztrájkot azért függesztették fel a Bajkálontúli terület daraszuni bányájának dolgozói, mert csütörtök elkezdtek megérkezni a még májusban esedékes kifizetések. A munkabeszüntetés azonban továbbra is tart. A sztrájkolók közölték, hogy ha hétfőn nem kapják meg járandóságukat, folytatják az éhségsztrájkot.

A bánya tulajdonosa, a Daraszunszkij Rudnyik Nyrt. m...
2018-07-27 19:33:25
Aranybányászok folytatnak éhségsztrájkot Oroszországban
...
A bánya tulajdonosa, a Daraszunszkij Rudnyik Nyrt. májusban és júniusban 32 millió rubel (több, mint 141 millió forint) munkabér kifizetésével maradt el. A terület ügyészsége emiatt július elején eljárást kezdeményezett a vállalat ellen, amelyre 50 ezer rubel (mintegy 221 ezer forint) bírságot szabtak ki, valamint 33 munkás bérének kifizetésére kötelezték, aminek eddignem tet...
2018-07-25 11:59:51
Több napig tartó informatika leállás lesz az MKB Banknál
...
Hetényi Márk, az MKB vezérigazgató-helyettese elmondta: az informatikai leállás időtartama alatt az MKB pénzügyi és befektetési szolgáltatásai - a bankkártya-szolgáltatás kivételével - sem személyesen, sem elektronikus csatornákon, sem a TeleBANKár ügyfélszolgálaton keresztül nem lesznek elérhetőek.
Tájékoztatása szerint a bank által kibocsátott bankkártyák vásárlásra ...
2018-06-25 13:21:41
Varga Mihály: kedden nyújtja be a Pénzügyminisztérium az adóváltozásokról szóló törvényjavaslatot
...
Hozzátette, ha az Országgyűlés elfogadja, az adminisztráció-csökkentés mellett jövőre több százmilliárd forintot hagynak az adócsökkentések a családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál.
A kormány adócsökkentési politikája jövőre is folytatódik - emelte ki Varga Mihály. Jövőre is biztosítja a kormány az Európában egyik legalacsonyabb 15 százalékos személyi jövedelem...
2018-06-19 13:52:22
Az Európai Parlament nem hagyta jóvá a tárgyalási mandátumát a fuvarozói szektor új szabályozásáról
...
Az EP közlekedési bizottsága június elején szavazta meg a jelentését, s ez alapján a jövőben kivonnák a nemzetközi áru- és személyfuvarozást az uniós kiküldetési irányelv hatálya alól, a kabotázst (nem honos fuvarozók által végzett belföldi szállítást) végző sofőröket viszont nem.
Ha ezt a jelentést jóváhagyta volna az EP plenáris ülése, akkor az lett volna az Európai Pa...
2018-06-14 16:42:39
LMP: az otthonápolás teljes értékű munkavégzés
...
Kanász-Nagy Máté szerint az otthonápolást teljes munkaidős foglalkoztatási jogviszonynak kell tekinteni, ami után biztosítási jogviszony is jár. Mint elmondta: azt is javasolják hogy az ápolás díj, egy hozzátartozó ápolása esetén egyezzen meg a minimálbér összegével, több családtag ápolásakor pedig a minimálbér a kétszereséhez kell kötni.
Az ápolási jogviszony megszűnése...
2018-06-09 13:51:48
Az uniós tagállamok nem jutottak kompromisszumra a fuvarozói szektor új szabályozásáról
...
"Sajnos, nem tudtunk közös álláspontot elfogadni ezen a soros elnökségi cikluson" - mondta az ülést követő sajtótájékoztatóján Ivajlo Moszkovszki, az unió soros elnökségét júliusig betöltő Bulgária közlekedési minisztere.
Több tagállam képviselője is abbéli reményét fejezte ki csütörtökön, hogy még a jövő évi uniós választások előtt sikerül lezárni az ügyet.
A legfő...
2018-06-07 20:22:46
1 2 3 4 ..................62 63 ..........93 94 .........124 125 
Címkék: Varga Mihály, Európai Parlament, Izer Norbert, Fülöp Attila, Daraszunszkij Rudnyik Nyrt, Hetényi Márk, Európai Pa, Kanász-Nagy Máté, Ivajlo Moszkovszki, forgalmi adók, múlt tanévben, szibériai aranybányászok, adóváltozásokról szóló, tárgyalási mandátumát, fuvarozói szektor, otthonápolás teljes, uniós tagállamok, múlt héten, digitalizáció fejlesztésének, költségvetésből kieső, régiós átlag, kormányzat célja, forgalmi típusú, államtitkár elmondta, ingyenes vagy, kedvezményezettek köre, családok támogatásának, családokra háruló, családok szociális, 2010 utáni, éhségsztrájkot azért, munkabeszüntetés azonban, sztrájkolók közölték, bánya tulajdonosa, terület ügyészsége, vállalat ellen, informatikai leállás, bank által, kormány adócsökkentési, jövőben kivonnák, nemzetközi áru-, uniós kiküldetési, jelentést jóváhagyta, lett volna, otthonápolást teljes, hozzátartozó ápolása, minimálbér összegével, kétszereséhez kell, ápolási jogviszony, soros elnökségi, ülést követő, unió soros, felfüggesztették,
© 2013 TVN.HU Kft.