|
|
|
... A töltelékhez először 1,25 dl vizet felforralunk a cukorral és a fahéjjal, majd fedő nélkül sűrű sziruppá főzzük kb. 20 perc alatt. Közben a diót durvára aprítjuk. A meghámozott és negyedelt almákat a magház eltávolítása után vékony cikkekre vagy kockákra vágjuk, és azonnal meglocsoljuk a citromlével. A szirupot selymesre keverjük az 1,25 dkg vajjal, majd beleforgatjuk a diót és... |
2018-01-14 00:53:17 |
|
|
|
|
|
|
... passzírozott paradicsom
1/2 dl vörösbor
bors
frissen reszelt parmezán vagy pecorino sajt
Elkészítés
A megtisztított és hosszában negyedelt sárgarépát nagyon vékony szeletekre, a zellert kb. 1 cm-es kockákra, a megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk. A megtisztított salottát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A ... |
|
2017-12-13 23:32:13 |
|
|
|
|
|
|
... formához
5 dkg marcipánmassza
2 dl tej
Elkészítés
A ricottát összekeverjük 5 dkg cukorral, a dióval és 1 db tojással. A meghámozott és negyedelt almát a magház eltávolítása után nagyon apróra kockázzuk, majd a ricottás masszába forgatjuk.
A ricottás masszát habzsákból a cannellonikba nyomjuk. A megtöltött cannellonikat k... |
2017-11-28 22:57:23 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
1/2 db karalábé
5-6 szem fekete bors
2 db babérlevél
só
Elkészítés
A libanyakat hideg vízben átöblítjük, majd egy nagy fazékba tesszük a negyedelt zellergumóval, az egész karalábéval és a félbevágott hagymával együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szemes borsot és felöntjük bő vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt főzni kez... |
|
2017-11-13 16:21:42 |
|
|
|
|
|
|
... óra alatt aranybarnára, ropogósra sütjük. (A sütési idő nagyban függ a combok méretétől, érdemes félidőben ellenőrizni.) Kb. félidőben egy másik sütőedényben tesszük a combok mellé a negyedelt almákat, amelyeket kevés mézzel megcsurgatunk.
Amíg a liba és az alma sül, elkészítjük a hagymás törtburgonyát. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd lobogó sós vízben puhá... |
|
2017-11-10 23:24:03 |
|
|
|
|
|
|
... karalábé
5-6 szem fekete bors
2 db babérlevél
só
Elkészítés
A libanyakat hideg vízben átöblítjük, majd egy nagy fazékba tesszük a negyedelt zellergumóval, az egész karalábéval és a félbevágott hagymával együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szemes borsot és felöntjük bő vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt főzni kezdjük... |
2017-11-10 23:20:58 |
|
|
|
|
|
|
Körte, ahogy elrakom: meghámoztam, és negyedeltem, úgy raktam az üvegekbe, dobtam bele üvegenként 2 db szegfűszeget, fahéjrúd darabokat, kis citromsavat is szórtam bele, és 1 evőkanál cukrot, mert édes volt a körte, felengedtem vízzel, majd celofánt raktam rá, és a tetejét. Egy nagy tepsibe tettem egy sütőpapírt, félig engedtem hideg vízzel, beleállítottam az üvegeket, majd berakta... |
2017-08-30 11:15:03 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított sárgarépát, hagymát és padlizsánt durvára daraboljuk, a fokhagymát késpengével megroppantjuk. A megmosott csilipaprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk és finomra aprítjuk, a negyedelt és kicsumázott zöldpaprikákat hosszanti csíkokra metéljük.
A répát, a hagymát és a padlizsánt a fokhagymával együtt 4-5 ek felhevített olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a par... |
2017-08-27 00:48:48 |
|
|
|
|
|
|
... összekötött petrezselyem zöldet és a borsot. Kicsit megsózzuk, és addig főzzük, amíg a csirkemell megpuhul.
Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét és a lehéjazott, kimagozott, negyedelt paradicsomot, valamint a vajat. További pár percig főzzük, majd hozzáadjuk az előfőzött babot. Pár perc után hozzáadjuk az előfőzött sárgarépát, majd az előfőzött káposztát is.
... |
2017-06-26 22:02:18 |
|
|
|
|
|
|
... tej
15 dkg margarin
1 evőkanál keserű kakaópor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
színes szórócukor A piskótatallérból 60 dekányit elnegyedeltem, a többiből raktam egy sort a tortaforma aljába.
A tejet melegíteni kezdtem, hozzáadtam a margarint és a kakaóport is, egyneművé főztem.
Miután levettem a tűzről, hozzáadtam ... |
2017-05-26 11:12:49 |
|
|
|
|