Belépés
Béarni zöldség-becsinált
... rozskenyér.
Legalább 4 l-es fazékba öntsünk 2,5 l vizet, forraljuk fel, tegyük bele a borsot és a szalonnát.
Ha ismét felforr, adjuk hozzá a babot, a nagy darabokra vágott burgonyát, a hosszában negyedelt répát, gyökeret, a vastagra karikázott pórét, fokhagymát. Lefedve, csendes tűzön főzzük 20 percig.
Szórjuk bele a csíkokra vágott káposztát, fedjük le és főzzük 1...
2010-11-09 04:40:08
Szász tormaleves
... készülhet ürühússal és szalon...
2010-11-08 05:00:32
Húsos-paradicsomos rakott brok
... köréhalmozzuk - koszorú formában - a húsmasszát, lenyomkodjuk, közepéről kivesszük a befőttesüveget, a helyére púpozzuk a brokkolit. A hús tetejét dúsan megrakjuk a meghámozott, negyedelt paradicsomokkal (a magokat eltávolítjuk), sózzuk, borsozzuk, rátördeljük a maradék vajat. A tejszint elkeverjük a reszelt sajttal és egy kevés sóval, egyenletesen leöntjük vele a rakottasun...
2010-10-17 12:26:52
Csirkemellfilé fűszeres krumpl
... méz
* 2 ek csípős ketchup
* 2 ek olaj
* 1/2 dl sangría
* 1 ek só

elkészítés

1. A szeletelt filéket a páclébe tesszük, és míg a negyedelt krumplikat félig megfőzzük, pácoljuk.
2. A félig megfőtt krumplit leszűrjük, hagyjuk, hogy egy keveset szikkadjon.
3. Közben egy serpenyőben 1-2 ek olajat felhevítünk,...
2010-10-10 11:00:21
Rakott paprikás krumpli
... fazékba olajat öntünk, majd a sózott vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt, közepes lángon üvegesre pároljuk.
2. Rádobjuk a pirospaprikát, elkeverjük, hozzáadjuk a lecsót, a negyedelt burgonyát, és felöntjük bőven vízzel, hogy ellepje.
3. Ízlés szerint sózzuk (vagy ételízesítőt adunk hozzá), frissen őrölt borsot teszünk bele, majd finomra vágott petrezselymezöldj...
2010-10-09 08:18:43
Igazi paprikás csirke
... szétesik!) Ha már az összes levét elfőtte, de még nem elég puha, akkor ugyancsak apránként öntök hozzá egy-egy evőkanálnyi forró vizet. Legvégül belekarikázom a kicsumázott zöldpaprikát és a negyedelt paradicsomot, közben nem felejtem el megsózni. A liszttel simára kevert tejföllel besűrítem, azaz éppen csak egy pillanatra felforralom. Galuskával és kovászos uborkával a legfinomab...
2010-10-09 07:38:08
Húsos-paradicsomos rakott brok
... köréhalmozzuk - koszorú formában - a húsmasszát, lenyomkodjuk, közepéről kivesszük a befőttesüveget, a helyére púpozzuk a brokkolit. A hús tetejét dúsan megrakjuk a meghámozott, negyedelt paradicsomokkal (a magokat eltávolítjuk), sózzuk, borsozzuk, rátördeljük a maradék vajat. A tejszint elkeverjük a reszelt sajttal és egy kevés sóval, egyenletesen leöntjük vele a rakottasun...
2010-10-09 05:40:04
Pasta a la trapanese!
... vizben megfözöm és leszürüm utána.A hasábokra szeletelt burgonyár kevés olajon megsütöm,félre teszem.A padlizsánt kisebb kckákra vágom és azt is kevés olajon megsütöm.
A mártáshoz a negyedelt paradicsomot,bazsalikomot,fokhagymát mozsárban alaposan megtöröm,oliva olajat és sót,borst keverek még hozzá.Pépesnek kell lennie.
Az egészet összekeverem,majd egy nagyobb tálba tes...
2010-09-10 10:27:44
Vadnyúl gombamártással
... szeleteljük.

A húsdarabokat a pácból kiemelve letöröljük, fűszerezzük sóval, borssal. Forró olívaolajban pirosra sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott füstölt császárszalonnát, a negyedelt vöröshagymát, majd kakukkfűvel, rozmaringgal, babérlevéllel ízesítve a borral felöntjük, és sütőbe tesszük. 190 fokon 60 percig sütjük, időnként megforgatva.

A sütőszaftot átsz...
2010-09-02 13:06:49
Kapros gyöngytyúkcomb
... dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 csokor kapor, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, fél citrom, 3 dkg cukor, só
A combokat vékony karikákra vágott sárgarépával, fehérrépával, zellerrel és a negyedelt vöröshagymával feltesszük főni annyi vízzel, hogy a húst ellepje.
Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük, és a levét átszűrjük. A vajból és a lisztből világ...
2010-08-26 20:29:57
1 2 3 .9 10 .14 15 16 17 18 19 
Címkék: nagy darabokra, hosszában negyedelt, vastagra karikázott, csíkokra vágott, helyére púpozzuk, magokat eltávolítjuk, maradék vajat, tejszint elkeverjük, reszelt sajttal, kevés sóval, szeletelt filéket, páclébe tesszük, negyedelt krumplikat, félig megfőtt, keveset szikkadjon, sózott vöröshagymát, fokhagymát fedő, negyedelt burgonyát, összes levét, kicsumázott zöldpaprikát, negyedelt paradicsomot, liszttel simára, pillanatra felforralom, hasábokra szeletelt, padlizsánt kisebb, egészet összekeverem, nagyobb tálba, pácból kiemelve, felkockázott füstölt, negyedelt vöröshagymát, borral felöntjük, sütőszaftot átsz, combokat vékony, negyedelt vöröshagymával, húst ellepje, levét átszűrjük, lisztből világ, császárszalonnát, paradicsomokkal, vöröshagymával, befőttesüveget, gyöngytyúkcomb, csirkemellfilé, gombamártással, belekarikázom, pirospaprikát, babérlevéllel, köréhalmozzuk, rozmaringgal, lenyomkodjuk, vöröshagymát, paradicsomos, eltávolítjuk, fehérrépával, sárgarépával, egyenletesen, felkockázott, összekeverem,
© 2013 TVN.HU Kft.