|
|
|
... szintén pirítsuk meg. A kockákat tegyük egy hőálló tálba, a szeleteket egy tányérra, és ízesítsük sóval, borssal vagy a KNORR Gyros fűszerkeverékkel. A mozzarellát vágjuk kis hasábokra, a negyedelt paprikát csöpögtessük le. A kihűlt padlizsánszeletekbe tegyünk egy-egy paprika- és sajtdarabot, tekerjük fel, és tegyük a padlizsánkockákra. A KNORR Tejszínes paprikás csirke alapot kev... |
2009-01-12 18:27:50 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. A meghámozott, kimagozott és 1x1 cm-es kockára vágott cukkinit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. A szójapelyhet az ételízesít... |
|
2009-01-01 17:01:24 |
|
|
|
|
|
|
... megáldott operaénekes, 1892-93-ban a londoni Royal operaházban vendészerepelt; Auguste Escoffier, francia mesterszakács a... |
2008-12-20 07:02:18 |
|
|
|
|
|
|
Gombarizotto
Zoldseglevesben fozzunk meg 4dkg rizst. 10dkg borsot, 15dkg negyedelt gombat es 1 gerezd aprora vagott fokhagymat piritsunk meg 1 teaskanalnyi olajban, keverjuk hozza a rizst, egy evokanalnyi tejfolt, egy evokanalnyi narancslevet es egy evokanalnyi aprora vagott petrezselymet, majd izesitjuk soval es borssal. (1 szemelyes adag)... |
|
2008-12-02 13:08:30 |
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
|
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetem.
Másnap reggel felkockázom a burgonyát,tepsibe terítem,kevés grillfűszerrel megszórom.Rá kerül a nagyobb kockákra vágott paprika,a cikkekre vágott paradicsom és gomba,majd a negyedelt hagyma leveleire bontva (vagy vékony cikkekre vágva).
Erre kerül a hús,páclevével együtt,végül a szalonna nagyobb kockákra vágva.
Alufólia alatt közepes hőfokon 40-50 per... |
2008-11-08 17:11:48 |
|
|
|
|
|
|
... barackokat lecsöpögtetjük, tetejükre kis darab sajtot rakunkmorzsolunk, és pisztáciát szórunk rá. A meleg változathoz a sajtot közepes kockákra vágjuk, összeforgatjuk a lecsöpögtetett, negyedelt barackkal, és tűzálló tálba rakjuk. Megszórjuk a pisztáciával, végül nagyon forró sütőbe vagy grillsütőbe tesszük 1-2 percre - csak annyira, hogy a sajt megolvadjon. Azonnal tá... |
2008-10-18 00:20:48 |
|
|
|
|
|
|
... szintén pirítsuk meg. A kockákat tegyük egy hőálló tálba, a szeleteket egy tányérra és ízesítsük sóval, borssal vagy a Knorr Gyros fűszerkeverékkel. A mozzarellát vágjuk kis hasábokra, a negyedelt paprikát csöpögtessük le. A kihűlt padlizsánszeletekbe tegyünk egy-egy paprika és sajt darabot, tekerjük fel és tegyük a padlizsánkockákra. A Knorr Tejszínes paprikás csirke Rafinériát k... |
2008-09-05 22:36:48 |
|
|
|
|
|
|
... lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd ... |
2008-07-22 12:37:54 |
|
|
|
|
|
|
... hústűvel négy helyen megszúrtam és a lyukakba beleszúrtam 1-1 szegfűszeget.
Bő egy óra elteltével ment bele a következő turnus: a megpucolt fokhagymagerezdek és a meghámozott, negyedelt krumplik. Közben kóstolgattam, ha kellett, utánasóztam.
Az indulástól számítva kb. 4 óra főzés után ítéltem úgy, hogy elkészült a leves, minden zöldség és a húsok is kellően p... |
2008-07-02 11:56:43 |
|
|
|
|