Belépés
Érzelmek az ünnepen
... állományát. Azt a nyulat amiből gyermekkoromba szinte minden házban volt. Most már újra nekem is van. Teljes lett ezzel az állatállomány! Nagy örömet jelentett ez nekem. Az ünnepek alatt én nyitottam meg a nyugdíjas találkozót. 30 éves volt a Margaréta nyugdíjas klub. Szép ünneplés volt , bár az ünnepséget megelőző történések elkeserítettek. A nyugdíjasok között is békétlenségek v...
2009-08-24 10:57:40
Mindig gyengedséggel válaszolj
... részt kezdtem el olvasni, amely később füzetes formában, A pszichoterápia célja, folyamata és gyakorlata címmel jelent meg. Számomra ez volt a lehető legjobb kezdet. Ha bárhol másutt nyitottam volna ki, a bőségben alkalmazott keresztény szóhasználat annyira visszavetett volna, hogy abbahagyom az olvasást.
Segítséget kérünk, és a segítség megadatik. Gyakran nem ismerjük fel, h...
2009-08-16 21:11:12
Chantal Szent Franciska
... leghangosabb.''

Arról a percről, amelyben megkapta a püspök halálhírét, később ezt írta: ,,Mielőtt az értesítést elolvastam volna, a bensőmben Istenhez tértem, és így nyitottam föl a levelet, amelyből megtudtam, hogy a mi szentünk az égben van. A hír szíven talált. Térdre borultam, imádkoztam a Gondviseléshez, és amennyire csak tudtam, magamhoz öleltem Isten akara...
2009-08-12 12:09:00
Püski Sándor- élt 99 évet...
... alapján - 1962-ben bebörtönöztek.
1963-ban szabadultam, 1970-ben kivándoroltam az Egyesült Államokba.

Ott végre folytathattam munkámat: New Yorkban magyar könyvkereskedést nyitottam. A Püski bolt szellemi emigrációnk egyik székhelye lett, oda is, kinti otthonunkba is eljöttek mindazok, akik tudták: össze kell tartanunk.

Otthonról sem politikusokat, han...
2009-08-10 00:08:22
Nyárutó?
... felszabadított a családom. Nem kell főznöm! G. Zsuzsa a volt menyem megajándékozott bennünket egy-egy heti " házhozszállítós" ebéddel. Tényleg rám fér, nagyon elfáradtam.
Még meg sem nyitottam a kiállításomat és az eszem máris a következőn jár. Az is le van kötve, mint a 17.-én nyilló, a Fesztivál idején. Kimle, Jánossomorja, Bezenye stb. Az valami más lesz, hasonló de mégse...
2009-08-08 21:45:57
A Darts és a fotózás szeretete
Sziasztok!
Most nyitottam az oldalamat!
Fő témáim két - a darts és a fényképezés -hobbym lesznek.
Csak türelem!
Üdv: Fridmann...
2009-08-08 19:07:54
Benézett hozzám egy madár.
... Miklós
LÁTÓMADÁR

Benézett hozzám egy madár.
Nem szólt. Csak nézett s lebegett.
Nem értettem, mivégre vár
odakívülre engemet?!
Aztán hirtelen itthagyott,
mert nem nyitottam ablakot.
Azt gondoltam, mint félbeteg,
ide vissza se térhetek.
Mit ámítsak egy madarat,
ki lebegésnyi pillanat;
míg végül zuhanás-halál,
mel...
2009-08-03 11:31:24
A lowoodi árva 4. rész
... ágain csiripelt, az ablakkeret közvetlen közelében. Reggelim maradványai - tej és kenyér - még ott voltak az asztalon. Szétmorzsoltam egy darabka kenyeret, a tolóablakon egy kis rést nyitottam, és a morzsát kiszórtam az ablakpárkányra. Ebben a pillanatban Bessie nyitott be sietve a gyermekszobába.

- Vesse le a kötényét, Miss Jane. Mit csinál ott? Megmosta ma reggel a ke...
2009-08-01 15:23:49
Székely viccek
... gyerek:
- Mi a baj, édesapám?
- Életlen a beretva. Nem viszi a szakállamat!
- Ne mongya mán' édesapám, hogy keményebb a szakálla, mint az a konzervdoboz, amit most nyitottam ki ezzel a beretvával!


A székely este kimegy az udvarba. Egy kis idő múltán belép az ajtón, a nadrágszára nedves.
Mire az asszony:
- Esik?
- Nem, f...
2009-07-30 15:50:34
Dolák-Saly Róbert a makikról
...
Egy szó, mint száz, azért örültem különösen ennek a felkérésnek, mert szeretek beszélni. Főleg ilyen megnyitókra és avatásokra megyek szívesen. Múlt héten például a londoni Hyde Parkot nyitottam meg, bár ott nem voltak ennyire sokan, mint most itt, legalábbis azon a részen, ahol én szónokoltam.

Az örömérzésemen túl azonban nem titkolhatom fenntartásaimat sem, ame...
2009-07-30 00:23:34
1 2 3 ...................62 63 ..........94 95 96 97 ........124 125 126 
Címkék: Chantal Szent Franciska, Püski Sándor-, Dolák-Saly Róbert, Egyesült Államokba, Miss Jane, Hyde Parkot, fotózás szeretete, lowoodi árva, nyulat amiből, ünnepek alatt, nyugdíjas találkozót, ünnepséget megelőző, nyugdíjasok között, pszichoterápia célja, lehető legjobb, bőségben alkalmazott, segítség megadatik, püspök halálhírét, értesítést elolvastam, bensőmben Istenhez, volt menyem, eszem máris, fényképezés -hobbym, ablakkeret közvetlen, darabka kenyeret, morzsát kiszórtam, pillanatban Bessie, székely este, nadrágszára nedves, londoni Hyde, könyvkereskedést, fenntartásaimat, házhozszállítós, megajándékozott, elkeserítettek, gyermekkoromba, pszichoterápia, szétmorzsoltam, ablakpárkányra, felszabadított, gyermekszobába, gondviseléshez, békétlenségek, kiállításomat, állatállomány, gyengedséggel, politikusokat, bebörtönöztek, kivándoroltam, folytathattam, örömérzésemen, visszavetett, jánossomorja, konzervdoboz, szóhasználat, leghangosabb, tolóablakon, maradványai, titkolhatom, szakállamat, nyugdíjasok, fényképezés,
© 2013 TVN.HU Kft.