|
|
|
... burgonyát meghámozzuk, megmossuk, finomra reszeljük, tálba töltjük. Annyi (kb. 5 dl ) vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd 15 percig pihentetjük.
Utána leszűrjük, a burgonyát ki is nyomkodjuk, az így kapott levet ( az áztatóvízzel együtt ) 15-20 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a tésztát: a burgonyareszeléket megsózva a margarinnal, a liszttel, a tojások sárgájával in... |
|
2011-02-04 07:35:47 |
|
|
|
|
|
|
... össze 150 ml szójaolajjal, zárjuk le légmentesen üvegbe, és tegyük napos helyre. Naponta rázzuk fel, és ha sötétre színeződik az olaj, szűrjük át vászonruhán. A virágzatokat alaposan nyomkodjuk ki. Töltsük újra légmentesen zárható üvegbe.
Jó tudni!
Az arra érzékenyeknél még a kamilla is allergiás tüneteket válthat ki. A szeszkviterpén-tartalom miatt előfordul... |
2011-02-03 15:31:29 |
|
|
|
|
|
|
... tésztához keverjük össze a porcukrot és a lisztet, majd morzsoljuk el benne a hideg vajat. Adjuk hozzá a kissé felvert tojást is, majd nagyjából állítsuk össze a tésztát. Tegyük folpackba, nyomkodjuk laposra, s hagyjuk 20 percig a hűtőben megdermedni.
2. Egy pizzasütő formát vékonyan vajazzunk ki.
3. Nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd terítsük a sütőformába úgy, hogy kis ... |
|
2011-02-01 19:06:50 |
|
|
|
|
|
|
... sütőporral és apránként hozzákeverjük a krémhez. A masszát egy kivajazott, lisztezett tepsibe (26 cm átmérőjű tortaformába / simítjuk. Az almát elosztjuk a masszán, egy kicsit bele is nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30 percig sütjük.
3 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, apránként hozzáverünk 175 grm /12 dkg / cukrot. Belekavarunk 100 g k... |
|
2011-01-29 23:59:13 |
|
|
|
|
|
|
... dkg karaván vagy más füstölt sajt
majonéz
tejföl
őrölt fehérbors
só
Elkészítés:
A gombát szűrőbe öntve lecspegtetjük és kicsit ki is nyomkodjuk a levét. A hagymát nagyon apróra vágom és picit megsózom. Hozzákeverem a gombát és a kicsi kockára vágott füstölt sajtot.
Jön a majonéz! Sajnos a mennyiségeket nehéz megadni, mert... |
2011-01-29 18:40:36 |
|
|
|
|
|
|
... megáztatjuk kicsit, majd jól kinyomjuk.
A magokat szárazon kicsit megpörköljük, majd összekeverjük az áztatott zsemlével és a tojással, sóval, borssal ízesítjük. Ezt a tölteléket nyomkodjuk a húsba a csont helyére. Összetűzzük (vagy összevarrjuk) a combokat, esetleg szorosan alufóliába tekerjük, hogy megmaradjon a comb formája, de a töltelék ne tudjon kijönni belőle. A ... |
2011-01-29 17:49:20 |
|
|
|
|
|
|
... hűvös helyre tesszük. Közben az almát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és 5 dkg cukorral meg a fahéjjal ízesített vízben megpároljuk. A morzsalékos tésztát margarinnal kikent tepsibe nyomkodjuk, majd elosztjuk rajta az almát. A túrós töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A vajat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az átpasszírozott túrót, a citr... |
2011-01-29 16:15:12 |
|
|
|
|
|
|
... mázhoz: 15 dkg porcukor, 2 ek. tej, 2 ek. kakaópor, 6 dkg vaj.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és egy kivajazott, belisztezett őzgerincformába nyomkodjuk úgy, hogy a szélén bőven túllógjon. A töltelékhez a tojást kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a túrót, a grízt, a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát és beletöltjük a formába. El... |
2011-01-29 14:15:25 |
|
|
|
|
|
|
... puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
E... |
2011-01-28 10:11:43 |
|
|
|
|