Belépés
Szív és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése
... csökkentheti a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Svéd kutatók felfedezték, hogy a koenzim-Q10 és a szelén kombinációja drámai módon csökkentheti a szívbetegségek okozta halálesetek számát. Egy vizsgálatba 500, 70 és 80 év közötti egészséges embert vontak be. A résztvevőket két csoportra osztották. Az egyik csoport tagjai placebót, míg a másik csoport ta...
2018-10-26 20:52:03
Alma- a szívbarát gyümölcs
... C-vitamint is tartalmaz, amely erős antioxidánsnak számít és nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük a szem, a bőr, az agy és az immunrendszer egészségét. A C-vitamin is harcol a sz...
2018-10-26 20:46:01
Az egészséges életmód segít megelőzni a stroke-ot a genetikai kockázat ellenére is
... dohányzást és nem hízik el - írták a tudósok a The British Medical Journal orvostudományi folyóirat aktuális számában.
A stroke vagy szélütés, az agy hirtelen kialakuló, vérkeringési zavar okozta károsodása összetett betegség, hátterében genetikai és környezeti tényezők egyaránt állnak.
A kutatók azt akarták megtudni, vajon az egészséges életmód ellensúlyozza-e a gének h...
2018-10-26 18:21:50
A tenger lecsendesítése
... tengert, mire nagy csendesség lett." (Mt 8,26)

A tenger lecsendesítésének a munkáját csakis Jézus végezhette el. A tanítványoknak szükségük volt erre a közvetlen veszedelem okozta félelemre. És éppen Jézus közelségében kellett megélniük.
Milyen jó, hogy Isten örök tervébe beleépültnek érezhetjük ezt a vihartörténetet is. Látnunk kell, hogy életünk megpróbálta...
2018-10-26 08:03:52
Az EP-képviselők lépéseket sürgetnek a felhasználók magánéletének védelmében
... képviselők állásfoglalásukban fellépést sürgettek az európai választásokat befolyásolni akaró kísérletek ellen, és olyan választási szabályozást várnak, amely "válaszol a digitális valóság okozta kihívásokra".
Az EP-képviselők a közösségi média felhasználásával tervezett befolyásolás megakadályozása érdekében hagyományos, offline választási biztosítékok alkalmazását javasoltá...
2018-10-25 16:22:13
Brexit - Brexit-ügyi miniszter: ha nincs megállapodás, a francia oldalon hosszadalmas vámvizsgálatok lehetnek
... intézkedések, amelyeket a megállapodás nélküli Brexit esetén kellene életbe léptetni.
Sajtóértesülések szerint tervek készülnek teherhajók bérlésére, annak érdekében, hogy a rendezetlen kilépés okozta határproblémák közepette is biztosítható legyen a brit lakosság élelmiszer- és gyógyszerellátása.
Az angliai Dover és a franciaországi Calais kikötői közötti forgalom ugyan...
2018-10-25 15:21:28
Az agy állapotát meghatározó, alapvető fontosságú hálózatot fedeztek fel magyar kutatók
... működő kutatócsoport a következő lépésben ezt szeretné vizsgálni: optogenetikai módszerrel gátolják majd a hálózat működését, és megfigyelik, hogy ezzel kezelhetővé válik-e az egerek stressz okozta alvászavara. Ha igen, a gyógyszerkutatókon a sor, hogy rájöjjenek, hogyan lehetne ezt a gátlást egy gyógyszerhatóanyaggal is elérni.
A közlemény szerint a Nature Neuroscience-ben m...
2018-10-25 14:42:22
Csaknem ötven gyerek betegedett meg kanyaróban egy nyugat-ukrajnai iskolában
... minisztérium által a héten közölt legfrissebb statisztika szerint az év eleje óta 33 937-en betegedtek meg Ukrajnában kanyaróban, közülük 20 539 kiskorú. Idén összesen 14-en haltak bele a betegség okozta szövődményekbe - tíz gyerek és öt felnőtt -, legutóbb október 1-jén egy hároméves kisfiú Lviv megyében. A múlt héten 781 új beteget regisztráltak, köztük 564 gyereket.
Járvá...
2018-10-25 13:02:13
Rosznyefty-igazgató: az Egyesült Államok csak a 0,6 százalékát viseli a szankciók okozta veszteségeknek
...
Szecsin hozzátette, hogy egyes szektorokban, például a pala-szénhidrogének bányászatában és a fegyverexport területén az amerikai gazdaság pragmatikus nyereségre tett szert a más államok ellen bevezetett gazdasági büntetőintézkedések hatására. A Rosznyefty vezetője "kincstári háborúként" jellemezte az Egyesült Államok szankciópolitikáját.
Szecsin szerint immár a világ ol...
2018-10-25 13:02:00
Az EP megszavazta a schengeni információs rendszer továbbfejlesztését
... megújítása erősíti a biztonságot Európában.
"Az új javaslat a schengeni rendszer biztonsági elemét erősíti annak érdekében, hogy megfelelő választ tudjon adni a migráció és terrorizmus okozta kihívásokra" - fogalmazott.
A politikus rámutatott, hatékonyabbá válik a kitoloncolásra váró vagy a beutazási tilalom alá eső illegális migránsok elleni eljárás. Nehezebben tűnnek m...
2018-10-24 19:25:13
1 2 3 4 5 ...................946 947 ..........1419 1420 ..........1892 1893 1894 
Címkék: Egyesült Államok, British Medical Journal, Nature Neuroscience-ben, szívbarát gyümölcs, egészséges életmód, genetikai kockázat, tenger lecsendesítése, felhasználók magánéletének, francia oldalon, nyugat-ukrajnai iskolában, szankciók okozta, schengeni információs, szív-és érrendszeri, szelén kombinációja, szívbetegségek okozta, egyik csoport, másik csoport, immunrendszer egészségét, stroke vagy, tenger lecsendesítésének, munkáját csakis, tanítványoknak szükségük, közvetlen veszedelem, európai választásokat, digitális valóság, közösségi média, megállapodás nélküli, rendezetlen kilépés, brit lakosság, angliai Dover, franciaországi Calais, következő lépésben, hálózat működését, egerek stressz, közlemény szerint, héten közölt, betegség okozta, hároméves kisfiú, múlt héten, fegyverexport területén, amerikai gazdaság, biztonságot Európában, schengeni rendszer, politikus rámutatott, kitoloncolásra váró, beutazási tilalom, nélkülözhetetlen, felhasználásával, sajtóértesülések, vihartörténetet,
© 2013 TVN.HU Kft.