|
|
|
... zellergumó, 1 kis uborka, néhány fejes saláta-levél, 1 csomó hónapos retek és 1-2 zöldpaprika.
A mártáshoz: fél kávéskanál vágott vöröshagyma, fél kávéskanál borecet, fél dl majonéz, pirospaprika, só ízlés szerint.
A főtt burgonyát kockára vágjuk és összekeverjük a hasonlóan előkészített zellergumóval, uborkával, hónapos retekkel, zöldpaprikával. Hozzáadjuk a mártást, ... |
2011-01-24 16:19:30 |
|
|
|
|
|
|
... dkg burgonya, 20 dkg tisztított hering, 1 kis fej vöröshagyma.
A mártáshoz: 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 tojássárgája, 2-3 evőkanál tejföl, cukor, ecet, törött bors, pirospaprika, zöldpetrezselyem, só ízlés szerint.
A héjában főbb burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük. A heringet vékony darabokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. Elkészítjük a mártást: az előmeleg... |
|
2011-01-24 16:05:23 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 szikkadt zsemle
5 fej vöröshagyma
10 dkg sajt
50 dkg darált hús
1 tojás
pirospaprika
1 teáskanál mustár
4-5 evőkanál olaj
75 dkg burgonya
50 dkg sárgarépa
félcsokor petrezselyem
2 dkg margarin vagy vaj
őrölt bors, só
Elkészítés:
A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, a hagymát fel... |
2011-01-24 12:41:19 |
|
|
|
|
|
|
... kipróbálni.
Töpörtyűkrém (szendvicsre)
Hozzávalók: 30 dkg töpörtyű, 3 db főtt tojás, 1 nagyobb lila hagyma vagy vöröshagyma, kb. 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanálnyi pirospaprika, 1 teáskanál csemege piros arany, só, bors, szerecsendió, . 2-3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál mustár (ha nagyon savanyú a mustár, akkor csak 1 evőkanállal használjunk belőle!)
... |
|
2011-01-24 11:46:17 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka só, frissen őrölt bors 2 gerezd fokhagyma 2 kis fej hagyma, 1-1 piros és zöldpaprika, ½ csokor petrezselyem, 30 dkg piros bab (konzerv) egy teáskanál pirospaprika, ½ evőkanál zöld bors néhány csepp Worcesterszósz és citromlé, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg olaj, vágott petrezselyem meghinteni
Előkészítés: A fokhagymá... |
2011-01-24 10:47:21 |
|
|
|
|
|
|
Tojássaláta, pirospaprikával
Hozzávalók: 8 db tojás, 2 db pirospaprika, fél kígyóuborka, 2
fej hagyma, 1 evőkanál fokhagymás ecet vagy almaecet, fél csokor
petrezselyem, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor.
Elkészítése: A tojásokat megfőzzük, majd tojásszeletelőn egyforma
karikákra vágjuk. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkát
héjas... |
2011-01-24 10:40:53 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
bors
só
őrölt kömény
őrölt pirospaprika
fokhagyma
vöröshagyma
paradicsompüré
olaj
A vöröshagymát vágjuk jó apróra, a fokhagymát átnyomjuk a fokhagymanyomón. Ezeket, illetve az összes többi hozzávalót keverjük össze az olajjal. Az így kapott pácba beletesszük a húsokat, és állni hagyjuk legaláb... |
2011-01-23 18:02:36 |
|
|
|
|