|
|
|
... lepény
Hozzávalók:
15 dkg füstölt húsos szalonna
30 dkg konzerv kukorica
4 tojássárgája
kb. 6 evőkanál tej
kb. 6 evőkanál liszt (lehetőleg kukorica)
só, pirospaprika, ketchup
Elkészítés:
A tojássárgájákat a tejben elkeverjük, sózzuk, paprikázzuk, és továbbkeverve apránként hozzáadjuk a lisztet. Belekeverjük a kukoricát... |
2011-01-20 21:50:40 |
|
|
|
|
|
|
... rántotta
Hozzávalók:
2 fej hagyma
20 szem paprikával töltött zöld olívabogyó
2 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál cukor
3 paradicsom
só
bors
pirospaprika
őrölt kömény
majoránna
rozmaring
őrölt babérlevél
8 tojás
2 teáskanál őrölt kömény
2 evőkanál koriander
Elkészítés: A hagymát megpucol... |
|
2011-01-20 19:30:02 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpetrezselyemmel.
Gránátos kocka magyarosan
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 50 dkg liszt, egy kis fej vöröshagyma, tojás, zsír a burgonya elkészítéséhez, pirospaprika, só ízlés szerint.
A lisztből és a tojásból egy kevés vízzel és sóval ruganyos tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, és kockákra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a... |
2011-01-20 16:12:22 |
|
|
|
|
|
|
... leöntjük, és puhára pároljuk.
Burgonya magyarosan
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, 2 kis fej vöröshagyma, 5 dkg paradicsompüré, 4 dl húsleves, pirospaprika, zöldpetrezselyem és só ízlés szerint.
A megtisztított burgonyát karikákra vágjuk. Zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, pirospaprikával megszórjuk, és felöntjük a leve... |
|
2011-01-20 15:34:04 |
|
|
|
|
|
|
...
Hamis gulyás magyarosan
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál paradicsompüré, kapor, zöldpetrezselyem, pirospaprika és só ízlés szerint.
A csipetkéhez: 1 evőkanál liszt, 1 tojás.
A hagymát karikára vágjuk, zsírban megpirítjuk, kis kanál pirospaprikával meghintjük, sűrű paradicsompürét, kockákra vágo... |
|
2011-01-20 14:13:51 |
|
|
|
|
|
|
...
Gulyás magyarosan
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 60 dkg hús, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál zsír, pirospaprika, fél gerezd fokhagyma, egy kevés köménymag és só ízlés szerint.
Ezt az ételt Magyarországon híg lével készítik, levesként eszik. Forró szalonnazsírban megpirítjuk a hagymát. Rádobjuk a kockákra vágott húst, megszórju... |
2011-01-20 13:57:31 |
|
|
|
|
|
|
Köszönöm Klara50! -hogy élhettem eddig ilyen tudatlanságban, :)) -nem gondolod komolyan? XD
soroljunk még gyorsan párat: hamisított adidas cipő, Lacoste póló...hamisított pirospaprika... :))
...de azért értékelem a felvilágosításodat! Köszi!... |
2011-01-19 22:50:15 |
|
|
|
|
|
|
... mindkettőnknek. Az előadás után kezdődött a buli. A kondérban gulyásleves fortyogott és úgynevezett cigánykenyeret ettünk hozzá. Állaga mint a kenyér, íze kicsit a kuglóféra hasonlít. A pirospaprika okozta égető érzést házi borral hűsítettük. Paroláztam az idomárral és csókolóztam Mónikával, aki két napja még jóformán idegen volt számomra, de hirtelen a kedvesemmé vált, és nem tud... |
2011-01-19 20:42:49 |
|
|
|
|
|
|
Pacal pörkölt
1 kg egész-megtisztított pacalt hideg vízben felteszem abálni,adok hozzá 2 babérlevelet,2 db kockára vágott hagymát és 5 gerezd fokhagymát.
Attól függ milyen idős volt az állat.Ha öreg marha volt eltarthat kb:2-3 óráig is ha fiatal elég neki kb:1 óra is,figyelni kell ne főzzük túl.Nem kell teljesen megfőzni,csak félig.Kiszedjük,langyosan fel lehet csíkozni.|... |
2011-01-19 18:09:14 |
|
|
|
|
|
|
Gomba pörkölt galuskával
1 hagymát apróra darabolok zsíron üvegesre pirítom.A hagymával együtt szoktam pirítani 1 paprikát és paradicsomot.Hozzáadom az apróbbra szeletelt csiperke gombát (lehet más fajta is).Itt öntök hozzá kevés lecsót ha nincs friss paradicsomom és paprikám.
Sózom,borsozom,lefedem.Csak akkor öntök alá vizet ha nagyon elfőné a levét.A végén szórok rá pir... |
2011-01-19 18:02:59 |
|
|
|
|