Belépés
Nincs Cím
... lepény
Hozzávalók:

15 dkg füstölt húsos szalonna
30 dkg konzerv kukorica
4 tojássárgája
kb. 6 evőkanál tej
kb. 6 evőkanál liszt (lehetőleg kukorica)
só, pirospaprika, ketchup

Elkészítés:

A tojássárgájákat a tejben elkeverjük, sózzuk, paprikázzuk, és továbbkeverve apránként hozzáadjuk a lisztet. Belekeverjük a kukoricát...
2011-01-20 21:50:40
Rántotta, omlett, frittata
... rántotta

Hozzávalók:
2 fej hagyma
20 szem paprikával töltött zöld olívabogyó
2 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál cukor
3 paradicsom

bors
pirospaprika
őrölt kömény
majoránna
rozmaring
őrölt babérlevél
8 tojás
2 teáskanál őrölt kömény
2 evőkanál koriander

Elkészítés: A hagymát megpucol...
2011-01-20 19:30:02
B receptek
... zöldpetrezselyemmel.

Gránátos kocka magyarosan

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 50 dkg liszt, egy kis fej vöröshagyma, tojás, zsír a burgonya elkészítéséhez, pirospaprika, só ízlés szerint.
A lisztből és a tojásból egy kevés vízzel és sóval ruganyos tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, és kockákra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a...
2011-01-20 16:12:22
B receptek
... leöntjük, és puhára pároljuk.

Burgonya magyarosan

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, 2 kis fej vöröshagyma, 5 dkg paradicsompüré, 4 dl húsleves, pirospaprika, zöldpetrezselyem és só ízlés szerint.
A megtisztított burgonyát karikákra vágjuk. Zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, pirospaprikával megszórjuk, és felöntjük a leve...
2011-01-20 15:34:04
B receptek
...
Hamis gulyás magyarosan

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál paradicsompüré, kapor, zöldpetrezselyem, pirospaprika és só ízlés szerint.
A csipetkéhez: 1 evőkanál liszt, 1 tojás.
A hagymát karikára vágjuk, zsírban megpirítjuk, kis kanál pirospaprikával meghintjük, sűrű paradicsompürét, kockákra vágo...
2011-01-20 14:13:51
B receptek
...
Gulyás magyarosan

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 60 dkg hús, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál zsír, pirospaprika, fél gerezd fokhagyma, egy kevés köménymag és só ízlés szerint.
Ezt az ételt Magyarországon híg lével készítik, levesként eszik. Forró szalonnazsírban megpirítjuk a hagymát. Rádobjuk a kockákra vágott húst, megszórju...
2011-01-20 13:57:31
Mi a különbség a KÖLNI és a PARFÜM között?
Köszönöm Klara50! -hogy élhettem eddig ilyen tudatlanságban, :)) -nem gondolod komolyan? XD

soroljunk még gyorsan párat: hamisított adidas cipő, Lacoste póló...hamisított pirospaprika... :))

...de azért értékelem a felvilágosításodat! Köszi!...
2011-01-19 22:50:15
Igaz történet
... mindkettőnknek. Az előadás után kezdődött a buli. A kondérban gulyásleves fortyogott és úgynevezett cigánykenyeret ettünk hozzá. Állaga mint a kenyér, íze kicsit a kuglóféra hasonlít. A pirospaprika okozta égető érzést házi borral hűsítettük. Paroláztam az idomárral és csókolóztam Mónikával, aki két napja még jóformán idegen volt számomra, de hirtelen a kedvesemmé vált, és nem tud...
2011-01-19 20:42:49
Pacal pörkölt.
Pacal pörkölt
1 kg egész-megtisztított pacalt hideg vízben felteszem abálni,adok hozzá 2 babérlevelet,2 db kockára vágott hagymát és 5 gerezd fokhagymát.
Attól függ milyen idős volt az állat.Ha öreg marha volt eltarthat kb:2-3 óráig is ha fiatal elég neki kb:1 óra is,figyelni kell ne főzzük túl.Nem kell teljesen megfőzni,csak félig.Kiszedjük,langyosan fel lehet csíkozni.|...
2011-01-19 18:09:14
Gomba pörkölt galuskával.
Gomba pörkölt galuskával
1 hagymát apróra darabolok zsíron üvegesre pirítom.A hagymával együtt szoktam pirítani 1 paprikát és paradicsomot.Hozzáadom az apróbbra szeletelt csiperke gombát (lehet más fajta is).Itt öntök hozzá kevés lecsót ha nincs friss paradicsomom és paprikám.
Sózom,borsozom,lefedem.Csak akkor öntök alá vizet ha nagyon elfőné a levét.A végén szórok rá pir...
2011-01-19 18:02:59
1 2 3 .............500 501 502 .......751 752 .......1001 1002 1003 
Címkék: Nincs Cím, Köszönöm Klara50, tejben elkeverjük, hagymát megpucol, burgonya elkészítéséhez, kevés vízzel, burgonyát megtisztítjuk, megtisztított burgonyát, apróra vágott, hagymát karikára, kevés köménymag, ételt Magyarországon, kockákra vágott, előadás után, kondérban gulyásleves, kuglóféra hasonlít, pirospaprika okozta, kedvesemmé vált, hagymával együtt, apróbbra szeletelt, végén szórok, zöldpetrezselyem, pirospaprikával, szalonnazsírban, tojássárgájákat, paradicsompürét, elkészítéséhez, paradicsompüré, mindkettőnknek, cigánykenyeret, tudatlanságban, magyarországon, megtisztított, továbbkeverve, megtisztítjuk, babérlevelet, pirospaprika, paradicsomom, paradicsomot, belekeverjük, tojássárgája, úgynevezett, paprikázzuk, gulyásleves, vöröshagyma, megpirítjuk, csipetkéhez, csókolóztam, megpároljuk, olívabogyó, kedvesemmé, paprikával, kinyújtjuk, hozzávalók, paroláztam, hamisított, meghintjük, elkészítés, babérlevél, magyarosan, hozzáadjuk, paradicsom, hűsítettük, elkeverjük, galuskával, fokhagymát, fortyogott, megszórjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.