Belépés
Nyárson sült csirke
Nyárson sült csirke (6 személyre)
Hozzávalók:
2 csirke, 1 evőkanál majoránna, 1 db birsalma, 2 csokor petrezselyem, 2 dl olaj, 2 evőkanál mustár, fél teáskanál őrölt bors, só
A megtisztított csirke belsejét megsózzuk és meghintjük majoránnával. Mindegyik belsejébe fél-fél birsalmát és egy kis csokor petrezselymet teszünk. Az így előkészített csirkét nyársra húzzu...
2010-08-26 19:17:41
Tepsis káposzta (Cseh)
Tepsis káposzta (Cseh)
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej hagyma, 1,5 kg savanyú káposzta, 4 db csirkecomb, 1 kg vöröshagyma, 20 dkg szalonna, 2 dl olaj, pirospaprika, szemesbors, babérlevél, só.
A csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk. A hagymát apróra, a sertéshúst kockára vágjuk. A sertéshúst fehéredésig dinszteljük a hagymán, borsozzuk és m...
2010-08-26 18:53:21
Sós kalács joghurttésztából
Sós kalács joghurttésztából
Hozzávalók:
250 g vaj, 500 g sima liszt, 1 pohár joghurt, 200 g füstölt sajt, 1 nagyobb hagyma, mustár, 4 tojás, 2 pirospaprika, só, kari fűszerkeverék, bors
A vajat, lisztet, joghurtot sima tésztává dolgozzuk, és állni hagyjuk 24 óráig. Utána kinyújtjuk, hogy ne legyen túl vastag. Magasabb tepsiszerű edénybe tesszük, vigyázva arra, ho...
2010-08-26 18:48:22
Sonkahab
Hozzávalók:
200 g sonka, 80 g vaj, só, pirospaprika, őrölt feketebors és szagos-bors, 30 g tejszín
A sonkát kétszer átdaráljuk. A vajat, fűszereket, sót habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a darált sonkát és alaposan kikeverjük. A végén hozzáadjuk a felvert tejszínhabot....
2010-08-26 18:47:26
Pressburgi pulykamell
...
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pulykamell (kb. 4-5 szelet), 10 dkg sonka, 10 dkg sajt, 4 dkg vaj, só, curry, 20 dkg őszibarack kompót. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Olaj a sütéshez, gyümölcs a díszítéshez. A körethez: burgonya, olaj, vaj, só, köménymag.
Elkészítése: A húst kiklopfoljuk és kiterítjük. Sózzuk és hintünk rá curry-t, pirospaprikát. Minden sz...
2010-08-26 18:43:46
Sült ponty
... hozzávalók 4 főre

* 8 szelet ponty
* 20 dkg liszt
* 2 ek pirospaprika
* étolaj
* só
elkészítés

1. A megtisztított halat felszeleteljük kb 4-5 cm-es szeletekre.
2. A patkó alakú szeletet gerincnél keresztben is elvágjuk, k...
2010-08-26 16:56:15
Babos bolognai szósz spagettiv
... 6-7 tekerés friss őrölt bors
* 2 tk kakukkfű
* 2 tk oregánó
* 2 tk bazsalikom
* friss bazsalikom
* trappista sajt
* 2 tk őrölt pirospaprika
* 1 tk kristálycukor
* só
* olaj
* 1 cs (50 dkg) spagetti
el...
2010-08-26 16:43:37
Rántott sajtgolyók
... (bármilyen könnyen reszelhető, én legtöbbször trappistát használok, egy része pedig füstölt)
* 2 tojás
* 1-2 ek zsemlemorzsa + egy csészényi a hempergetéshez
* pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó (opcionális)

elkészítés

1. A hozzávalókat egy nagy tálban...
2010-08-26 15:42:11
Babos bolognai szósz
... 6-7 tekerés friss őrölt bors
* 2 tk kakukkfű
* 2 tk oregánó
* 2 tk bazsalikom
* friss bazsalikom
* trappista sajt
* 2 tk őrölt pirospaprika
* 1 tk kristálycukor
* só
* olaj
* 1 cs (50 dkg) spagetti

elkészítés

1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
2. A fokh...
2010-08-26 15:37:26
Sült ponty


* 8 szelet ponty
* 20 dkg liszt
* 2 ek pirospaprika
* étolaj
* só

elkészítés

1. A megtisztított halat felszeleteljük kb 4-5 cm-es szeletekre.
2. A patkó alakú szeletet gerincnél keresztben is elvágjuk, könnyebb lesz így kisütn...
2010-08-26 15:35:48
1 2 3 .............501 502 .......746 747 748 751 752 .......1001 1002 1003 
Címkék: megtisztított csirke, csirkecombokat megsózzuk, hagymát apróra, sertéshúst kockára, sertéshúst fehéredésig, sonkát kétszer, darált sonkát, végén hozzáadjuk, felvert tejszínhabot, húst kiklopfoljuk, megtisztított halat, patkó alakú, része pedig, nagy tálban, hagymát megpucoljuk, joghurttésztából, felszeleteljük, hempergetéshez, csirkecombokat, pirospaprikát, megtisztított, kristálycukor, sertéslapocka, petrezselymet, fűszerkeverék, pirospaprika, majoránnával, előkészített, megborsozzuk, hozzávalókat, petrezselyem, felkockázzuk, zsemlemorzsa, kiklopfoljuk, tejszínhabot, panírozáshoz, dinszteljük, fehéredésig, vöröshagyma, legtöbbször, elkészítése, díszítéshez, megpucoljuk, sertéshúst, elkészítés, hozzávalók, szeletekre, keresztben, bazsalikom, tepsiszerű, csirkecomb, szemesbors, kinyújtjuk, kiterítjük, sajtgolyók, hozzáadjuk, pressburgi, kikeverjük, átdaráljuk, fűszereket, pulykamell, őszibarack, feketebors, babérlevél, opcionális, trappistát, meghintjük, reszelhető, belsejébe, olajbogyó, spagettiv,
© 2013 TVN.HU Kft.