|
|
|
Hozzávalók:
fejes káposzta, darált sertés- és marhahús, rizs, zsír, hagyma, tojás, só, pirospaprika, őrölt fekete bors.
A mártáshoz: tejszín, paradicsomlé vagy paradicsompüré.
A káposzta leveleit ecetes, sós vízben puhára főzzük, amíg fő, a zsíron megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleütünk egy ... |
2007-04-28 00:47:13 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg filézett ponty, pirospaprika, liszt, 30 dkg farfalle tészta, 20 dkg vöröshagyma, 40 dkg gomba, paprika, paradicsom, 2 dl tejföl
Elkészítése:
A halat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és megsütjük. A tésztát kifőzzük, a hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, és megszórjuk ... |
|
2007-04-27 01:01:12 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1,5 kg tarja vagy karaj csontja, vegeta, vegyes zöldség, petrezselyemzöld, 1 ek. tárkony, só, 1 ek. liszt, pirospaprika, tejföl, 2 ek. citromlé
Elkészítése:
Feltesszük főzni a húsos csontot a vegetával; ha elkészül, lefejtjük a csontról a húst. A zöldséget felaprítjuk, majd a petrezselyemzölddel és a tárkonnyal felhevített olajra tesszük... |
2007-04-27 00:59:46 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál pirospaprika.
A csirkét megtisztítom, kis darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeve... |
|
2007-04-21 19:24:58 |
|
|
|
|
|
|
... nyirokrendszer
Jegyek és gyógynövények, fűszerek
KOS -rozmaring, fokhagyma, torma, borsmenta, citromfű, macskagyökér, komló, bors, pirospaprika, hagyma, mustármag
BIKA -kakukkfű, martilapu, borsmenta, citromfű, cickafark, szegfűszeg, zeller
IKREK -tüdőfű, petrezselyem
RÁK -apróbojtorján, vasfű, t... |
|
2007-04-21 11:28:13 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya, 10 dkg gomba, 1 közepes nagyságú hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy sárgarépa, 10 dkg császárhús, 1 evőkanál olaj, só, őrölt bors, pirospaprika, kakukkfű, 1 babérlevél, 1 dl, száraz fehérbór.
A kb. 3x3 cm-es darabokra vágott húst az olajon az apróra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal puhára pároljuk. ... |
2007-04-21 10:07:30 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 10 darab egész csirkecomb, őrölt rozmaring, só, 2 dl tejföl, liszt, tojás
Elkészítése:
A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, és forraljuk. Amik... |
2007-04-21 00:33:28 |
|
|
|
|
|
|
...abálás = (ha eljárás) 80-90 °C-on való főzés (például szalonnánál)
al forno = (ha olasz) sütőben elkészítve vagy sütőben átsütve
al dente = (ha tészta) haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve
Ambassador módra = (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve
angolosan = (ha zöldség) főzve... |
2007-04-16 06:37:49 |
|
|
|
|
|
|
... ek. olaj
- 1 kg kuszkusz
- 2 ek. vaj
- késhegynyi porrá zúzott kurkuma
- 1 ek. finomra vágott petrezselyem
- törött bors
- só
- 1 ek. nagyon csípős pirospaprika
- késhegynyi cayenne-i bors
Tegyük a hagymát, a sárgarépát, a paszternákot, a babot, a csicseriborsót, a csirkedarabokat és az olajat egy 8 literes cserépfazékba annyi víz... |
2007-04-15 11:06:43 |
|
|
|
|
|
|
... recept:
Tojásos brokkoli
Hozzávalók: személyenként 20 dkg brokkoli, 2 tojás, 1 evőkanál tejföl, só, zsír, ízesítőül őrölt fekete bors, kakukkfű, bazsalikom, pirospaprika.
Készítése: a párolt brokkolit teflonedényben finoman körülpirítjuk, ráöntjük a tejföllel elkevert tojást, amelyet előzően megsózunk, és fedő alatt átsütjük. A fűszereket a te... |
2007-04-15 09:51:25 |
|
|
|
|