Belépés
Töltött túrópalacsinta
Töltött túrópalacsinta

Hozzávalók:
10 dkg sovány tehéntúró
9 dkg liszt
egy csipet só
4 evőkanál tej
3 tojás
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál vaj
Töltelékhez:
2 fej vöröshagyma
20 dkg parasztkolbász avgy gyulai kolbász
20 dkg kígyóuborka
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 húsleveskocka...
2007-04-03 16:59:02
Zengői töltött rostélyos
... fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg
zöldpaprika, 20 dkg sertésvelő, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg
gomba, törött bors, 1 evőkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 csomó
petrezselyemzöld, 4 adag ribizli.

Elkészítése: Az apróra vágott szalonnát kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej hagymát és a...
2007-03-26 18:08:09
Tiroli rösti
... zöldségkörethez: 40 dkg cukkini, 50 dkg paradicsom, 2 zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 4 dl zöldségerőleves, 3 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál olaj, durvára őrölt bors, só, édes-nemes pirospaprika, kakukkfű; a röstihez: 1 kg burgonya, 2 kis fej vöröshagyma, 4 tojássárgája, 3 evőkanál olaj, só, bors.

1. A cukkinit, a paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk...
2007-03-25 13:38:26
Gombás chili
... - aki szereti, nagyon erőset is használhat), fél kg paradicsom, 25 dkg kukorica (mirelit vagy konzerv), 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 1 evőkanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, só.

Elkészítése:

A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát megpirítjuk. Rátesszük a gombát, a felszeletelt paprika felét, kicsit még pirítj...
2007-03-24 14:05:29
Étlapszótár
Étlapszótár 1



------------------------------------ ------------------------------------ --------


abálás = (ha eljárás) 80-90 °C-on való főzés (például szalonnánál)
al forno = (ha olasz) sütőben elkészítve vagy sütőben átsütve
al dente = (ha tészta) haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve
Ambassador módra = (ha bordaszele...
2007-03-22 10:23:37
Bakonyi szelet
... kínáljuk.




Hozzávalók:

30 dkg sertéskaraj
35 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 db paradicsom
2 db paprika
füstölt szalonna
3 evőkanál liszt
pirospaprika
3 dl húslé
őrölt kömény
nokedli




A szalonnát apróra vágva a zsíron megpirítjuk, hússzeleteket kiklop...
2007-03-19 22:33:59
Élelmiszer adalékok (E)
... etilészter)
Narancs, piros Sárgarépa színanyaga, a karctinoidok az A-vitamin előanyagai
szintetikus A béta-karotin

Allergiaokozó lehet


A pirospaprika színanyaga


A paradicsom piros színanyaga
Szintetikus

Szintetikus, színe sárga
E-161 (xantofillok) Narancs Természetes színezőanyagok
E...
2007-03-18 21:44:58
Görögo.:Atheni sertés comb
Anyaghányad: 80dkg sertésc., 2,5dl fehér bor,7 dkgvaj, 50dkg paradicsom,só,fekete bors,pirospaprika.
Munkamenet: A húst nagy kockára vágjuk, és sóval, borssal ízesítve roston megsütjük.
A vajat egy edénybe felolvasztjuk, beletesszük a húst, megszórjuk pirospaprikával,
és ráöntjük a bort.Ha forr, hozzá adjuk a szeletelt paradicsomot, és addig pároljuk,
míg a márt...
2007-03-17 23:31:57
Boros tekercs
Hozzávalók:

80 dkg csont nélküli sertéskaraj, 50 dkg sertésdagadó, só, őrölt bors ízlés szerint, 1 tk. pirospaprika, 1,5 dl száraz fehérbor, liszt, étolaj a sütéshez.

Elkészítése:

A karajt felszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. A dagadót ledaráljuk, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Belekeverjük a fehérbort. A karajszeleteket megtöltjü...
2007-03-17 00:46:24
Marhapörkölt nokedlivel
Hozzávalók:

50 g vöröshagyma, sertészsír, 50 g édesnemes paprika, 1 kg marhahús, só, törött bors, 150 g paradicsom (vagy ennek megfelelő mennyiségű paradicsompüré), 150 g zöldpaprika

Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk, a felforrósított zsiradékban megpirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, é...
2007-03-16 00:32:04
1 2 3 .............501 502 .......751 752 .......996 997 998 1001 1002 1003 
Címkék: apróra vágott, paprikát megtisztítjuk, szalonnát kiolvasztjuk, hagymát megpirítjuk, felszeletelt paprika, szalonnát apróra, zsíron megpirítjuk, pirospaprika színanyaga, paradicsom piros, húst nagy, edénybe felolvasztjuk, szeletelt paradicsomot, karajt felszeleteljük, dagadót ledaráljuk, karajszeleteket megtöltjü, vöröshagymát megtisztítjuk, felforrósított zsiradékban, kockákra vágott, petrezselyemzöld, karajszeleteket, zöldségerőleves, pirospaprikával, zöldségkörethez, paradicsompüré, felszeleteljük, túrópalacsinta, parasztkolbász, felforrósított, hússzeleteket, megtisztítjuk, pirospaprikát, húsleveskocka, allergiaokozó, felolvasztjuk, petrezselyem, karctinoidok, pirospaprika, vöröshagymát, kiolvasztjuk, felszeletelt, paradicsomot, kifejezetten, sertésdagadó, tojássárgája, kiklopfoljuk, belekeverjük, marhapörkölt, megpirítjuk, sertéskaraj, elkészítése, beletesszük, szintetikus, zöldpaprika, vöröshagyma, xantofillok, anyaghányad, természetes, töltelékhez, haraphatóra, étlapszótár, szalonnánál, kígyóuborka,
© 2013 TVN.HU Kft.