|
|
|
Töltött túrópalacsinta
Hozzávalók:
10 dkg sovány tehéntúró
9 dkg liszt
egy csipet só
4 evőkanál tej
3 tojás
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál vaj
Töltelékhez:
2 fej vöröshagyma
20 dkg parasztkolbász avgy gyulai kolbász
20 dkg kígyóuborka
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 húsleveskocka... |
2007-04-03 16:59:02 |
|
|
|
|
|
|
... fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg
zöldpaprika, 20 dkg sertésvelő, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg
gomba, törött bors, 1 evőkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 csomó
petrezselyemzöld, 4 adag ribizli.
Elkészítése: Az apróra vágott szalonnát kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej hagymát és a... |
|
2007-03-26 18:08:09 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségkörethez: 40 dkg cukkini, 50 dkg paradicsom, 2 zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 4 dl zöldségerőleves, 3 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál olaj, durvára őrölt bors, só, édes-nemes pirospaprika, kakukkfű; a röstihez: 1 kg burgonya, 2 kis fej vöröshagyma, 4 tojássárgája, 3 evőkanál olaj, só, bors.
1. A cukkinit, a paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk... |
2007-03-25 13:38:26 |
|
|
|
|
|
|
... - aki szereti, nagyon erőset is használhat), fél kg paradicsom, 25 dkg kukorica (mirelit vagy konzerv), 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 1 evőkanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, só.
Elkészítése:
A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát megpirítjuk. Rátesszük a gombát, a felszeletelt paprika felét, kicsit még pirítj... |
|
2007-03-24 14:05:29 |
|
|
|
|
|
|
Étlapszótár 1
------------------------------------ ------------------------------------ --------
abálás = (ha eljárás) 80-90 °C-on való főzés (például szalonnánál)
al forno = (ha olasz) sütőben elkészítve vagy sütőben átsütve
al dente = (ha tészta) haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve
Ambassador módra = (ha bordaszele... |
|
2007-03-22 10:23:37 |
|
|
|
|
|
|
... kínáljuk.
Hozzávalók:
30 dkg sertéskaraj
35 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 db paradicsom
2 db paprika
füstölt szalonna
3 evőkanál liszt
pirospaprika
3 dl húslé
őrölt kömény
nokedli
A szalonnát apróra vágva a zsíron megpirítjuk, hússzeleteket kiklop... |
2007-03-19 22:33:59 |
|
|
|
|
|
|
... etilészter)
Narancs, piros Sárgarépa színanyaga, a karctinoidok az A-vitamin előanyagai
szintetikus A béta-karotin
Allergiaokozó lehet
A pirospaprika színanyaga
A paradicsom piros színanyaga
Szintetikus
Szintetikus, színe sárga
E-161 (xantofillok) Narancs Természetes színezőanyagok
E... |
2007-03-18 21:44:58 |
|
|
|
|
|
|
Anyaghányad: 80dkg sertésc., 2,5dl fehér bor,7 dkgvaj, 50dkg paradicsom,só,fekete bors,pirospaprika.
Munkamenet: A húst nagy kockára vágjuk, és sóval, borssal ízesítve roston megsütjük.
A vajat egy edénybe felolvasztjuk, beletesszük a húst, megszórjuk pirospaprikával,
és ráöntjük a bort.Ha forr, hozzá adjuk a szeletelt paradicsomot, és addig pároljuk,
míg a márt... |
2007-03-17 23:31:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg csont nélküli sertéskaraj, 50 dkg sertésdagadó, só, őrölt bors ízlés szerint, 1 tk. pirospaprika, 1,5 dl száraz fehérbor, liszt, étolaj a sütéshez.
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. A dagadót ledaráljuk, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Belekeverjük a fehérbort. A karajszeleteket megtöltjü... |
2007-03-17 00:46:24 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 g vöröshagyma, sertészsír, 50 g édesnemes paprika, 1 kg marhahús, só, törött bors, 150 g paradicsom (vagy ennek megfelelő mennyiségű paradicsompüré), 150 g zöldpaprika
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk, a felforrósított zsiradékban megpirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, é... |
2007-03-16 00:32:04 |
|
|
|
|