Belépés
Emlékeztető - tanmese
... távolságot és egy szembe jövő kocsi végighúzta autója oldalát.
Elsírta magát.

Hogyan fogja ezt megmagyarázni férjének?

A másik autó vezetője megértő volt, de ragaszkodott ahhoz, hogy adataikat kicseréljék. Az asszony remegő kézzel kereste a papírokat egy nagy irattartóban, amelyből egyszer csak egy cédula pottyant ki.
Határozott, férfias kézírással ...
2022-10-06 23:01:16
Füle Lajos: Napi csendességek 365 napon - III. negyedév
... 5.26)

Július 14.
Füle Lajos: Péter és családja

Csak a hálóját hagyta ott,
családjához ragaszkodott:
mikor anyósa lett beteg,
a MESTER gyógyította meg.

"És bemenvén Jézus a Péter házába, látá, hogy annak napa fekszik és lázas. És illeté annak ...
2022-09-22 21:00:45
Spurgeon - Szeptember 22
... tudta, hogy Isten népének végérvényesen el kell távoznia Egyiptomból, úgy, hogy a mély Vörös-tenger volt köztük és Egyiptom között. Tudta, hogy soha többé nem térhetnek vissza. Ezért ragaszkodott ahhoz, hogy minél messzebb kerüljenek ettől a területtől.

Így szeretnélek Isten nevében én is ösztönözni benneteket: aki úgy látja, hogy a Sátán ilyen megalkuvásra akarja ráven...
2022-09-21 07:15:46
Jézus legyőzte a halált
... hettita Efróntól sírhelynek való birtokul. Oda temették el Ábrahámot és feleségét, Sárát, oda temették el Izsákot és feleségét, Rebekát, oda temettem el Leát is."
Miért ragaszkodott ehhez Jákob? Azt hiszem, azt akarta megmutatni, hogy a halál után is összetartoznak, és hogy van jelentősége annak, hogy együtt temették el őket, hogy van jövője a testüknek.

Ha ...
2022-08-31 21:25:44
Attila Hun Birodalma
... tudomására jutott az ügy, azonnal követeket küldött Attilához azzal az üzenettel, hogy az egész csak félreértés volt, szó sincs semmiféle házasságról és hozományról. Attila azonban ragaszkodott hozzá, hogy ő egy érvényes házassági ajánlatot fogadott el, jogosan tart igényt a menyasszonyra, és Róma ellen vonult a seregével.


Attila birodalma
...
2022-05-25 22:30:53
Nagypéntek
... Judit
Nagypéntek

Töviskoszorúval álltál a fejeden,
vérrózsa virított áldott két szemeden.
Karjaidat szögek fogták a keresztnek fájához,
sok eszetlen ragaszkodott a kegyetlen halálhoz.
Elítéltek téged, Uram, Nagypéntek reggelén,
álltál a Golgotán könnytenger fellegén.
Bocsásd meg nekik, Uram, a tudatlanságot,
átírták vele mára, saj...
2022-04-15 18:27:55
Spurgeon - Március 26
... tanulhattok Pilátustól: Felíratta Jézus nevét a keresztre. Ő íratta fel ezeket a szavakat, és nem volt hajlandó megváltoztatni a feliratot. Az ingatag helytartó ezúttal határozottan ragaszkodott az igazsághoz és nem hagyta, hogy eltérítsék tőle.

Legyen gondotok rá, hogy felírjátok Jézus nevét a keresztetekre. Hordjátok kereszteteket Jézusért, Jézussal és legyen Jézus a ...
2022-03-26 20:34:50
Mit csinálasz itt?
... rossz helyen, ami Potifár feleségét illeti.

Emlékeztek Lót feleségére? Rossz helyen volt. Sodomában élt. Visszanézett Sodomára. Szíve a sodomai dolgokhoz vagy emberekhez ragaszkodott. Ez odavezetett, hogy sóbálvánnyá változott. Nagyon óvatosnak kell lenned, nehogy rossz helyen legyél. Ez nagyon könnyen vezethet más bűnökhöz.

Illés esetében ez egy kicsit bonyo...
2022-03-16 20:01:00
Kosztolányi Dezső: Szív
... - Ez Herlinger. Nem merte. Fél. Még egy kelést se mer fölszúrni. Mindenkit kórházba küld. Szép kis orvos.- Csak azt nem értem - tűnődött Piskolczy -, miért ragaszkodott hozzá annyira szegény Tekla néni?- Azt mondta - szólt Dömötör -, hogy nincs hozzá műszere.- Miféle műszer kell ilyesmihez? - bosszankodott ...
2022-03-07 21:47:19
Spurgeon - Február 19
... állapotban és teljes nyugalomban telt el. Az érzékiség sem ölte meg a hitét, és a luxus nem semmisítette meg lelki meggyőződését. Szív szerint azonban még mindig azokhoz a sátrakhoz ragaszkodott, amelyekben Isten zarándokaként vándorolt.

Megállapíthatjátok, hogy lelke egyetlenegy szállal sem gyökerezett Egyiptomban. Első kérése: gondoskodjanak róla, hogy ne maradjanak c...
2022-02-18 21:52:48
1 2 3 4 5 ....................124 125 ..........186 187 .........247 248 249 
Címkék: Füle Lajos, Attila Hun Birodalma, Kosztolányi Dezső, Felíratta Jézus, Emlékeztek Lót, Visszanézett Sodomára, szembe jövő, másik autó, asszony remegő, nagy irattartóban, cédula pottyant, hálóját hagyta, mély Vörös-tenger, halál után, egész csak, érvényes házassági, keresztnek fájához, kegyetlen halálhoz, ingatag helytartó, sodomai dolgokhoz, kicsit bonyo, sátrakhoz ragaszkodott, töviskoszorúval, havannacsoport, összetartoznak, megváltoztatni, gondoskodjanak, bosszankodott, menyasszonyra, megmagyarázni, zarándokaként, kereszteteket, keresztetekre, tudatlanságot, végérvényesen, meggyőződését, ragaszkodott, megalkuvásra, határozottan, visszanézett, semmisítette, csendességek, irattartóban, szeretnélek, kicseréljék, gyógyította, egyiptomból, családjához, tanulhattok, nyugalomban, egyetlenegy, gyökerezett, egyiptomban, kosztolányi, sóbálvánnyá, házasságról, emlékeztető, könnytenger, odavezetett, jelentősége, hozományról, kézírással, eltérítsék, határozott, felírjátok, feleségére, tudomására, igazsághoz, szeptember, keresztnek,
© 2013 TVN.HU Kft.