Belépés
Szt.Cecília szüz vértanú.Nov22
...-Egy fordítási hiba kapcsán az egyházi zene védőszentje.-Gazdag római család leányaként /250 körül/ buzgó keresztény volt,és díszes ruhája alatt durva szőrruhát hordott. - Egy gazdag ifjúhoz adták férjül, akinek elárulta Krisztusnak tett szüzi fogadalmát, és csoda útján megtérítette azt.
A korabeli szokásos intrikák miatt perbefogták öket a vallásukért.
Hosszú huzavonák u...
2006-11-22 08:53:02
Egy magányos élet
Leányanya fia Ő, aki egy sötét kis faluban született. Egy másik faluban nevelkedett fel, ahol asztalosként dolgozott harminc éves koráig. Majd három évig hirdette az igét, bejárva a környéket.
Nem írt könyvet.
Nem töltött be magas tisztséget.
Nem volt se családja, se otthona.
Nem járt egyetemre.
Szülőfalujától háromszáz kilométernél messzebbre soha nem távo...
2006-11-21 07:16:15
Nincs Cím
... szemed rám, szürke virág.

II.
Víg ma a reggel. Nap kacagó szép képe kacsint
és tele szájjal rámnevet egy csöppnyi, buta felhő,
brüsszeli csipke a széle, fehér a ruhája, hiú rá,
lám, pocsolyának szürke vizében nézegeti.
Néni a sarkon újságot árul, furcsa a nap ma,
ő is nevet. Tán százezer évvel rámmosolyog.
Ó, tudom én, mi kacag ma a lé...
2006-11-12 13:33:49
Nincs Cím
... többiek, a még baba nélküli fejecskék közül ketten vele örültek és csak egy ici-picit irigykedtek. A harmadik viszont fitymálva nézte a kész Pötyikét. Pfuj! Közönséges játékbaba lett! És a ruhája! Ennek örül az a kis ostoba?
Nagyanyó most Pancsikat vette kézbe. Pancsika nézte a ruhahalmot, mi tetszene neki, de nem tudta eldönteni. Talán az a piros... Viszont azt tudta, és nag...
2006-11-12 13:26:45
A dézsás örökzöldek ...
... vagy lenvászonnal, fóliával máris hathatós védelmet biztosítottunk.

A kabátkát raffiával vagy spagócával rögzítsük. A hőszigetelő hatást tovább fokozhatjuk, ha az edény fala és ruhája közé száraz leveleket, avart, esetleg szalmát tömködünk. Azonban ha a dézsakabát beázik, máris romlanak az esélyek. Ezért jobb a dézsát fedett helyen tartani. Ha erre nincs lehetőségünk, a...
2006-11-09 21:00:16
Gregor József
... (1987), Erzsébet-díj (1987)

Főbb szerepei: Sarastro (A varázsfuvola), Falstaff, Mefisztó (Faust), Ozmin (Szöktetés a szerájból), Borisz Godunov, Pomádé király (Pomádé király új ruhája), Don Pasquale, Bartolo, Basilio (A sevillai borbély), Don Magnifico (Hamupipőke), Szilágyi Mihály (Hunyadi László), Don Alfonso (Cosí fan tutte), Dulcamara (Szerelmi bájital).
...
2006-11-04 00:09:34
Emberek élnek itt
... arcvonása
mosolyból torzul néma éjszakákon.

Járnak, rajtuk szégyenletes teher:
oktalan tárgyat szolgálni hiába,
és testén mindnek elfonnyad ruhája,
és szép kezük korán öregszik el.

Tömeg tolong és nem kíméli őket,
bár gyöngék mind és olykor tétovák -
néma talppal nyo...
2006-10-31 10:54:49
Galagonya
Weöres Sándor: Galagonya

Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája.
Zúg a tüske,
szél szalad ide-oda,
reszket a galagonya magába.
Hogyha a Hold rá fátylat ereszt:
lánnyá válik,
sírni kezd.
Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája....
2006-10-24 18:00:21
Elgondolkodtató 1..
... vállamat, és továbbmentem.
Ahogy sétáltam, láttam, hogy egy csapat fiú közeledik felé. Odafutottak hozzá, kiverték a könyveit a kezéből, és elgáncsolták, úgyhogy teljesen piszkos lett a ruhája. A szemüvege elrepült, és körülbelül 3 méterre a füvön landolt. Felnézett, s a szeme kimondhatatlan szomorúságot tükrözött.
Odasiettem hozzá, és ahogy a szemüvegéért kúszott, könny...
2006-10-16 11:19:42
Sikerült, túléltem!
... megtakláltuk a megfelelőt.
Heuréka!!!
Pár holmi nekün...
2006-10-14 19:29:42
1 2 3 ..............385 386 ........578 579 ........770 771 772 
Címkék: Nincs Cím, Gregor József, Borisz Godunov, Szilágyi Mihály, Hunyadi László, Weöres Sándor, magányos élet, dézsás örökzöldek, egyházi zene, gazdag ifjúhoz, korabeli szokásos, másik faluban, sarkon újságot, ici-picit irigykedtek, harmadik viszont, kész Pötyikét, kabátkát raffiával, hőszigetelő hatást, edény fala, dézsakabát beázik, dézsát fedett, sevillai borbély, galagonya magába, szemüvege elrepült, füvön landolt, szeme kimondhatatlan, szemüvegéért kúszott, elgondolkodtató, kimondhatatlan, biztosítottunk, szülőfalujától, szemüvegéért, varázsfuvola, asztalosként, megtakláltuk, lehetőségünk, szomorúságot, lenvászonnal, továbbmentem, elgáncsolták, megtérítette, kilométernél, szégyenletes, odafutottak, rámmosolyog, hőszigetelő, irigykedtek, fokozhatjuk, perbefogták, nevelkedett, pocsolyának, krisztusnak, vallásukért, védőszentje, közönséges, leányaként, tisztséget, spagócával, megfelelőt, örökzöldek, fogadalmát, ruhahalmot, hamupipőke, keresztény, körülbelül, odasiettem, dézsakabát, éjszakákon, messzebbre, született, brüsszeli,
© 2013 TVN.HU Kft.