Belépés
Egészséglexikon-Gyomorhurut
... gyomorcsonkolásos beavatkozás utáni állapotokban. Ilyenkor lúgos kémhatású vékonybélnedv és epe áramolhat vissza a normálisan savas gyomorba, és ott gyulladást vált ki. Ezt a kóros folyamatot nevezik reflux-gastritisnek. Emellett besugárzásos kezelés és egyéb ritkább kórokok is szerepet játszhatnak a kialakulásában.

Tünetek, kórlefolyás

Az akut gastritis tüne...
2009-12-04 14:02:30
Egészséglexikon-Gyomorfekély
... termelt sav irritálja a károsodott gyomornyálkahártyát. A fájdalom egyébként fekély nélkül, a gyomor gyulladása (gastritis) esetén is előfordulhat. A nyelőcsőbe visszaáramló gyomornedv (reflux) is okozhat gyomorégést. Ilyenkor a panasz rendszerint kevésbé erős, gyakran mellkasi fájdalomként jelentkezik, innen az angol neve: heartburn - szívégés.

A fekélyes fájdalom jell...
2009-11-20 12:56:41
Gyomorégés
... lelki feszültség, túlságosan sok étel elfogyasztása vagy a gyomorszáj záróizmának gyengesége állhat. Addig nincs nagy baj, amíg a gyomorsav a nyelőcsőbe nem kerül - ez esetben már refluxról beszélünk. A refluxot már mindenképpen kezelni kell, különben a nyelőcső nyálkahártyájának gyulladása léphet fel, ami a legrosszabb esetben nyelőcsőrákhoz is vezethet.
Napjainkat és ...
2009-09-23 16:06:46
Reflux betegség
Reflux betegség
Dr. Tihanyi László rovata.
Zöld medicina 2009.09.13 - 11:42

A reflux betegség előfordulása egyre gyakoribb, modern életvitelünk és táplálkozási szokásaink fájdalmas velejárója.
- Mi is tulajdonképpen a reflux?
- Hogyan védekezhetünk ellene?

Az evés folyamán az étel a nyelőcsőn keresztül a gyomorba jut, mely rendkívül sav...
2009-09-15 23:43:45
Élvezetes mérgek csapdájában
...
céltalanság;
feldolgozatlan lelki terhek.
Az elsavasodás jelei

A szervezet több sósavat termel:
gyomorégés,
nyombélfekély
nyelőcsőgyulladás (reflux);
magas vérnyomás - a sejtek ellátása gátolt;
bélrendszeri zavarok: hasmenés, székrekedés;
immunrendszeri gyengeség: fertőzések, külső belső gombásodás, allergia; |...
2009-09-06 09:18:08
Górcső alatt a reflux
A reflux manapság népbetegség - állítják a hazai szakorvosok. De vajon mi a megoldás?

A reflux manapság népbetegség, egyre több ember szenved tőle. A kórkép gyakorisága a negyvenedik életév fölött rohamosan nő. A magyar felnőttek 55%-a valamilyen gyakorisággal a reflux-betegség tüneteiben szenved. A lakosság 28%-a fokozottan veszélyeztetett.

Elsődlege...
2009-04-16 21:41:55
Elsavasodás
... amelyek lerakódnak az érfalakra és elkerülhetetlen lesz a magas vérnyomás. A túl savasodás következménye a cukorbetegség, daganatos betegségek /savas közeg és oxigén hiány/, savtúltengés, reflux betegség, chron betegség, ekcéma, allergiák különböző fajtái, Candida fertőzés. Tapasztalhatunk még kellemetlen tüneteket, amivel még nem vagyunk betegek, de nehezítik életünket a fejfájás...
2008-11-27 21:03:38
Az alma, mint
... tüneteit is. Ugyanitt megemlítik, hogy az almalé ivása és a gyümölcs fogyasztása megóvja az agyat az oxidációs stressztől. Más tapasztalatok azt mutatják, hogy az alma hatásos szer savas reflux esetén.

Többféle színben kaphatóak nálunk is almafélék, létezik sárga, piros, zöld, ezek mindegyike másféle, kedvező hatást gyakorol szervezetünkre:
Zöld alma

cso...
2008-11-23 19:44:10
Ne vegye félvállról, ha ég a g
... keletkezik. Mindez napjainkban könnyen gyógyítható jelenség, azonban mégis kevesen ismerik fel a probléma súlyosságát, s nem, vagy csak későn fordulnak orvoshoz.
A probléma ugyanakkor reflux (GERD) betegséget is jelezhet: ennek tünetei a mellcsont mögötti területen jelentkező fájdalom, égető érzés, mely különösen étkezések után, vagy fekvő helyzetben lép fel. A tünetek különö...
2008-10-09 21:13:24
Érdemes elolvasni!!!!!
... immunrendszer erősítése, hogy így az emésztőrendszer támogatása. Szinte minden embernek van valamilyen emésztőrendszeri problémája, mint puffadás, hasmenés, székrekedés, szelelés, gyomorégés, reflux, gyomorfekély... Természetesen ezek tünetei kezelhetőek orvossággal, de a tünetek elnyomásával az alapbetegség nem áll helyre.

Fontos, hogy a szervezetből eltávolítsuk a túl...
2008-08-19 13:40:00
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..29 30 31 
Címkék: Tihanyi László, normálisan savas, kóros folyamatot, akut gastritis, fájdalom egyébként, gyomor gyulladása, nyelőcsőbe visszaáramló, panasz rendszerint, angol neve, fekélyes fájdalom, gyomorszáj záróizmának, nyelőcső nyálkahártyájának, legrosszabb esetben, reflux betegség, evés folyamán, nyelőcsőn keresztül, elsavasodás jelei, szervezet több, sejtek ellátása, reflux manapság, hazai szakorvosok, kórkép gyakorisága, magyar felnőttek, reflux-betegség tüneteiben, lakosság 28%-a, magas vérnyomás, almalé ivása, gyümölcs fogyasztása, oxidációs stressztől, alma hatásos, probléma súlyosságát, probléma ugyanakkor, mellcsont mögötti, tünetek különö, emésztőrendszer támogatása, tünetek elnyomásával, szervezetből eltávolítsuk, emésztőrendszeri, emésztőrendszer, egészséglexikon, elkerülhetetlen, veszélyeztetett, tapasztalhatunk, kialakulásában, feldolgozatlan, szervezetünkre, tulajdonképpen, nyelőcsőrákhoz, immunrendszeri, védekezhetünk, elfogyasztása, nyombélfekély, következménye, természetesen, gyakorisággal,
© 2013 TVN.HU Kft.