Belépés
Török offenzíva - Félszáz embert vettek őrizetbe a szíriai hadművelet bírálata miatt
... a török-szíriai határtól. Az Ankara és Moszkva között létrejött egyezség lejártát követően a határövezeti zónában közös járőrszolgálat indult. A török-szíriai határ őrizetét a török hadműveleti területen kívül a szíriai kormányerők egységei vették át.
A török hatóságok már az offenzíva elején is felléptek azokkal szemben, akik "becsmérelték" a katonai beavatkozást.
Süley...
2019-11-22 19:00:03
Szíria - Lavrov: Ankara biztosította Moszkvát, hogy nem újítja fel offenzíváját
... vonulnia Észak-Szíriában a határ menti sávból. Cavusoglu jelezte: amennyiben Törökország ily módon nem jut eredményre, és a térség "nem tisztul meg a terroristáktól", Ankara újraindítja a hadműveletet.
Az orosz külügyminiszter szerint az ankarai nagykövetet kedden úgy tájékoztatták, hogy félreértés történt, és török részről nem vonják kétségbe az Oroszország által Észak-Szíri...
2019-11-20 13:41:25
Szíria - Moszkva: a helyzet kiéleződéséhez vezethet az újabb török offenzívával való fenyegetés
... menti sávból. Cavusoglu jelezte: amennyiben Törökország ily módon nem jut eredményre, és a térség "nem tisztul meg a terroristáktól", Ankara megteszi, ami szükséges, és újraindítja a hadműveletet az YPG ellen.
"Oroszország védelmi minisztériumában értetlenséget váltott ki Törökország külügyminisztere, Mevlüt Cavusoglu kijelentése, amely szerint Oroszország állítólag nem telj...
2019-11-19 15:42:54
Török offenzíva - A török külügyminiszter szerint Washington és Moszkva nem tett eleget a megállapodásoknak Ész
... vállalásának. Cavusoglu jelezte: amennyiben Törökország ily módon nem jut eredményre, és a térség "nem tisztul meg a terroristáktól", Ankara megteszi, ami szükséges, és újraindítja a hadműveletet az YPG ellen. Hozzátette, hogy más megoldás nincs, a terrorfenyegetettségtől mindenképp meg kell szabadulniuk.
A török külügyminiszter aláhúzta: Törökország nem olyan ország, amely "...
2019-11-18 21:22:48
Szíria - Az orosz hadsereg ellenőrzése alá vont egy volt amerikai repteret
... megállapodás született a kurd fegyveresek és ...
2019-11-15 14:41:51
Szíria - Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál
... török határ közeléből. A várost jelenleg a török csapatok tartják felügyeletük alatt....
2019-11-10 16:11:35
Török offenzíva - Megkezdődött az orosz-török közös járőrözés Északkelet-Szíriában
... a válság, amikor Törökország a Béke Forrása kódnéven offenzívát indított a kurd önvédelmi milíciák ellen. Az október 17-i amerikai-török megállapodás alapján Ankara felfüggesztette a hadműveletet, hogy a kurdok kivonhassák erőiket az általa ellenőrzött 30 kilométeres határ menti övezetből.
Az október 22-i orosz-török memorandum értelmében pedig a török zónától keletre és nyug...
2019-11-01 14:02:01
Törökország bekérette az amerikai nagykövetet a képviselőház határozatai miatt
... ellen előzőleg Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter a Twitter-fiókján, a török külügyminisztérium pedig közleményben is tiltakozását fejezte ki.
Törökország október 9-én indított hadműveletet Északkelet-Szíriában az amerikai hadsereg által kiképzett és felfegyverzett Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ernyőszervezet fő ereje, a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellen...
2019-10-30 10:01:02
Török offenzíva - Cavusoglu: még nem vonultak ki teljesen a "terroristák" Észak-Szíriában a határ menti sávból
... 444 kilométer hosszú és 30 kilométer széles sávból, a területet a török hadsereg "tisztítja meg a terroristáktól".
Cavusoglu leszögezte: az, hogy Törökország az északkelet-szíriai hadműveletben szünetet tart, nem azt jelenti, hogy semmit nem tesz azokkal a "terroristákkal", akik mégis a térségben maradnak.
A török diplomácia vezetője közölte, hogy ugyan vannak olyan YPG-...
2019-10-28 15:01:56
Török offenzíva - Török minisztérium: "terroristák" tüzet nyitottak a török katonákra Északkelet-Szíriában
... nehézgépfegyvert használt a támadásnál. Hozzátették: a jogos önvédelem keretében válaszoltak a lövésekre és harcképtelenné tették az azonosított célpontokat.
Ankara október 9-én hadműveletet indított Északkelet-Szíriában, elsősorban az YPG ellen, amely szerinte a törökországi kurd szakadár fegyveresek szövetségeseként egy nemzetbiztonságát fenyegető terrorszervezet. A török o...
2019-10-27 12:01:16
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: Mevlüt Cavusoglu, Béke Forrása, Szíriai Demokratikus Erők, Népvédelmi Egységek, szíriai hadművelet, helyzet kiéleződéséhez, újabb török, török külügyminiszter, orosz hadsereg, volt amerikai, orosz-török közös, amerikai nagykövetet, képviselőház határozatai, határ menti, török katonákra, török-szíriai határtól, határövezeti zónában, török-szíriai határ, török hadműveleti, szíriai kormányerők, török hatóságok, offenzíva elején, katonai beavatkozást, orosz külügyminiszter, ankarai nagykövetet, kurd fegyveresek, várost jelenleg, török csapatok, kurd önvédelmi, október 17-i, kurdok kivonhassák, általa ellenőrzött, október 22-i, török zónától, amerikai hadsereg, török hadsereg, térségben maradnak, török diplomácia, jogos önvédelem, azonosított célpontokat, törökországi kurd, nemzetbiztonságát fenyegető, szövetségeseként, minisztériumában, külügyminisztere, nehézgépfegyvert, felfüggesztette, külügyminiszter, terrorszervezet, harcképtelenné, terroristáktól, kiéleződéséhez, felfegyverzett, terroristákkal,
© 2013 TVN.HU Kft.