Belépés
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
... rá.
DK: mikor tárgyal a kormány érdemben a pedagógusokkal?
Gréczy Zsolt (DK) arról beszélt, hogy a Pedagógusok Szakszervezete szombaton demonstrációt tartott, mert a szakszervezetnek és a kormánynak a pedagógusok béremeléséről és a munkaterhek csökkentéséről folytatott tárgyalásai nem vezettek eredményre.
Azt kérdezte, mikor tárgyalnak érdemben a pedagógusokkal....
2019-12-02 18:02:14
PSZ: a szakszervezetnek nincsenek politikai céljai
...
A szakszervezet kiemelte: csak szakmai, érdekvédelmi-érdekképviseleti tevékenységet lát el. Ha politikai céljaik lettek volna, az országos tüntetést az októberi önkormányzati választások előtti időpontra szervezték volna, de ezt nem tették - mutattak rá.
Reagálásukban felidézték, hogy az Emmi és az ITM november 22-i közös közleményében azt írta: "A pedagógus és más szaks...
2019-11-25 15:22:32
Pedagógusdemonstráció lesz november 30-án Budapesten
...
A demonstrációról azután döntöttek, hogy a szakszervezetnek és a kormánynak a pedagógusok béremeléséről és a munkaterhek csökkentéséről folytatott tárgyalásai a szakszervezet által adott november 22-i határidőig, vagyis a magyar közoktatás napjáig nem vezettek eredményre - közölte Szabó Zsuzsanna.
Arra a következtetésre jutottak - mondta -, hogy a kormány részéről nincs ...
2019-11-22 19:11:50
Több tízezren sztrájkolnak a General Motors amerikai üzemeiben
... véglegesen az egyeztetéseket a vállalatvezetőkkel. Hétfőn folytatódnak a tárgyalások.
A cég vezetői vasárnap szokatlan lépést tettek: nyilvánosságra hozták, hogy mit ajánlottak a szakszervezetnek. Ezeket a javaslatokat általában nem szokták nyilvánosságra hozni, amíg a vállalat és a szakszervezet között nem születik meg a megállapodásnak legalább a tervezete.

A G...
2019-09-16 17:12:47
Kövér: a magyar függetlenség és a német egység szervesen összekapcsolódik
... megkülönböztetett tiszteletet kifejeződése, ezt jelzi az is, hogy a Bundestag falán kívül csupán két emléktábla van, az egyik a magyarországi határnyitás, a másik a Szolidaritás lengyel szakszervezetnek a demokráciáért és a szabadságért folytatott küzdelme, és a német újraegyesítéshez adott lengyel hozzájárulás előtt tiszteleg.
A magyar kormány harminc éve, 1989. szeptember 1...
2019-09-10 15:32:45
Hankook - Ellenzéki képviselők a munka törvénykönyve betartását követelik
... Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a munkáltató szembemegy a munka törvénykönyvével, amikor nem tárgyal a szakszervezettel, miközben a szakszervezetnek alapvető joga a dolgozók képviselete. Hozzáfűzte: a kormánypártok azt mondják, "ha Magyarországra jössz, be kell tartanod a törvényeinket", s ez a legnagyobb nemzetközi cégekre is vonatkozi...
2019-03-19 22:35:14
Szakszervezeti szövetség: a Klebelsberg Központ akadályozta a pedagógussztrájkot
... munkabeszüntetést adminisztratív eszközökkel megakadályozza, és a sztrájkot ott is törvényellenesnek minősítette...
2019-03-14 18:01:58
Közszolgálati sztrájk - Május 1-jére haragos felvonulást szervez az MKKSZ
... tartását.
A sztrájkkal a munkavállalók és a munkabeszüntetéssel szolidáris dolgozók kifejezték akaratukat, hogy támogatják a szakszervezet 12 pontos sztrájkkövetelését, a szakszervezetnek pedig ezek után az a dolga, hogy "a teljesítésig vigyék ezt az akaratot" - jelentette ki. Ezért felhívta a munkavállalókat, mutassák meg május 1-jén, hogy ők az ország hajtóereje. Az MKKSZ ...
2019-03-14 13:52:16
A Hankooknál határozatlan idejű sztrájk kezdődött
... szakszervezet követelését, sőt a VDSZ korábbi ajánlatai és az utolsó pillanatig reményt adó tárgyalások helyett a teljes ellenállást választotta. Ezért nem volt más lehetősége a szakszervezetnek, minthogy a dolgozók magas támogatása mellett elkezdje a sztrájkot.
Mint írták, a cégvezetés még a sztrájk megkezdése előtti utolsó órákban is igyekezett nyomást gyakorolni a dolgozók...
2019-03-12 14:57:55
Kétórás sztrájk volt a Hankook dunaújvárosi gumigyárában
... követeléseivel.
A sztrájkkal kapcsolatban megjegyezte: "egy kezemen meg tudtam számolni, mennyien dolgoztak 5 és 7 óra között". "Szerintem nagyon meglepődtek, mekkora támogatottsága van a szakszervezetnek a gyárban, ami javíthatja a tárgyalási pozícióinkat" - fogalmazott hozzátéve: szerda délután tárgyalnak a cégvezetéssel.
Székely Tamás felsorolta követeléseiket is: a 1...
2019-03-06 09:21:03
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: General Motors, Klebelsberg Központ, Gréczy Zsolt, Pedagógusok Szakszervezete, Szabó Zsuzsanna, Tordai Bence, Székely Tamás, szakszervezetnek nincsenek, magyar függetlenség, német egység, munka törvénykönyve, kormány érdemben, pedagógusok béremeléséről, munkaterhek csökkentéséről, szakszervezet kiemelte, országos tüntetést, októberi önkormányzati, demonstrációról azután, szakszervezet által, magyar közoktatás, következtetésre jutottak, kormány részéről, javaslatokat általában, szakszervezet között, megállapodásnak legalább, magyarországi határnyitás, szabadságért folytatott, német újraegyesítéshez, magyar kormány, munkáltató szembemegy, munka törvénykönyvével, szakszervezetnek alapvető, dolgozók képviselete, legnagyobb nemzetközi, szakszervezetnek pedig, teljesítésig vigyék, ország hajtóereje, utolsó pillanatig, teljes ellenállást, dolgozók magas, sztrájk megkezdése, sztrájkkal kapcsolatban, tárgyalási pozícióinkat, összekapcsolódik, szakszervezetnek, törvénykönyvével, szakszervezettel,
© 2013 TVN.HU Kft.