Belépés
Diabétesz problémák-interjú Soltész Erzsébet, dietetikussal
... fogyasztására abban a hitben, hogy ez egészséges, mert nincs bennük cukor és kalóriát sem tartalmaznak. Valójában ez tévhit, mert valószínűleg az édes íz egyfajta válaszreakciót indít el a szervezetünkben, így ezt akár egyfajta ,,becsapásként" élheti meg az anyagcserénk. Egyes kutatások azt mutatták, hogy az energiamentes üdítők rendszeres fogyasztása plusz energiabevit...
2021-03-30 19:26:09
A stressz legjobb ellenszerei
Amikor a testünk fenyegetve érzi magát, akkor stresszreakció alakul ki a szervezetünkben. Bizonyos esetekben és helyzetekben ez még hasznos is lehet, hiszen javulhat a munkateljesítményünk, motiváltabbak lehetünk, de segíti a koncentrációt, az éberséget és még az erőnlétünk is jelentősen fokozódhat.

Amennyiben azonban a stressz állandóan jelen van az életünkben, már nem ...
2021-03-28 22:44:18
Hasznos a tojás és a kolinban gazdag táplálék
... megsérülhetnek, amely miatt akár súlyos és krónikus betegségek is kialakulhatnak. Amennyiben elegendő kolinban gazdag táplálékot fogyasztunk, megfelelő mennyiségű dopamin hormon termelődik a szervezetünkben. Ez a hormon nagyon hasznos, hiszen ettől a hormontól leszünk boldogok és kiegyensúlyozottak.

Számos tanulmány is született a kolinnal kapcsolatban. Megállapításra k...
2021-03-22 22:19:24
Vashiány ellen - zöldségekkel
Szakértők szerint rendkívül fontos, hogy vasban gazdag táplálékokat is fogyasszunk, hiszen ezzel megőrizhetjük az egészségünket. A vas kulcsfontosságú tápanyag a szervezetünkben, hiszen kitüntetett szerepe van az egészséges bőr és haj fenntartásában, illetve a sejtek optimális működését is biztosítani tudja.

A cikkben olyan vasban gazdag gyümölcsökről és zöldségekről íru...
2021-03-22 22:16:23
A bőrtápláló és gyulladáscsökkentő C-vitamin
... csökkentésében és a krónikus betegségek megelőzésében is segíthet. A használhatjuk szérumként, ilyenkor eredményesen veszi fel a harcot a bőrgyulladással, akár pattanásokkal szemben is. A szervezetünkben is kialakulhat gyulladás, ilyenkor a C-vitamin belsőleg történő fogyasztása lehet a segítségünkre.

Tegyük rendszeressé az étrendünkben a citrusos gyümölcsöket, hiszen e...
2021-03-20 19:45:12
A vitaminhiány jeleiről
... részt vesz a csontok, a fogazat és az immunrendszer egészségének megőrzésében, de a gyulladás csökkentésében is kiemelt a szerepe.

Amennyiben nincs elegendő B-vitamin a szervezetünkben, akkor is számolnunk kell szorongással. A B6-vitamin például egy kofaktor, amely részt vesz a szerotonin és a dopamin termelésében, melyek elősegítik a szorongás és a depresszió szabályoz...
2021-03-20 19:29:57
Puffadás ellen
... akkor a puffadás sem fogja megkeseríteni az életünket.

A zeller ezen kívül sok vizet és elektrolitot is tartalmaz és nagyszerű vízhajtó hatással rendelkezik. Ha csökken a szervezetünkben a víz mennyisége, akkor a hasunk is laposabb lehet, és a puffadástól így is megszabadulhatunk.

Zellert azért is érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel nagyon sok értékes táp...
2021-03-18 22:52:26
A fáradtság elűzése természetesen
... stressz szintjét, ami ugyancsak pozitívan hat ránk, hiszen ennek köszönhetően fokozódhat az energiaszintünk.

Sokszor azért vagyunk fáradtak, mert nincs elegendő tápanyag a szervezetünkben. Gyakori probléma az embereknél, hogy hiányt szenvednek a B12-vitaminból, amely elsősorban a vörösvértest termelésben vesz aktívan részt.

Amennyiben alacsony a B12-vitamin s...
2021-03-14 22:34:55
A tüdő egészségének javítása
... amikor a légzőszerv nem fejlődik ki rendesen.

Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, melyből a felesleg a zsírszövetben tárolódik. Amennyiben nincs elegendő belőle a szervezetünkben, gyakran jelentkező légúti fertőzésekkel kell számolnunk. Az A-vitaminban gazdag táplálkozással kielégíthetjük a szerveztünk igényeit. Számos zöldségben és gyümölcsben megtalálható, legink...
2021-03-14 22:30:55
A D-vitamin és az egészség
... megőrzéséhez és az emésztőrendszer kielégítő működéséhez is. Az emberek többsége azonban hiányt szenved a D-vitaminból.

Ez a vitamin legfőképpen napfény hatására termelődik a szervezetünkben, viszont ha keveset tartózkodunk a napon és kiegészítőket sem fogyasztunk, alacsony lehet a szintje.

D-vitaminhoz nem pusztán napfény útján juthatunk, hanem egyes táplálé...
2021-03-14 22:26:33
1 2 3 4 ................109 110 ........163 164 ........217 218 219 
Címkék: Soltész Erzsébet, stressz legjobb, kolinban gazdag, vitaminhiány jeleiről, fáradtság elűzése, tüdő egészségének, energiamentes üdítők, testünk fenyegetve, stressz állandóan, hormon nagyon, hormontól leszünk, kolinnal kapcsolatban, sejtek optimális, cikkben olyan, krónikus betegségek, használhatjuk szérumként, citrusos gyümölcsöket, immunrendszer egészségének, gyulladás csökkentésében, dopamin termelésében, depresszió szabályoz, zeller ezen, vörösvértest termelésben, zsírban oldódó, zsírszövetben tárolódik, szerveztünk igényeit, emésztőrendszer kielégítő, emberek többsége, vitamin legfőképpen, kulcsfontosságú, szervezetünkben, emésztőrendszer, energiaszintünk, bőrgyulladással, kialakulhatnak, táplálkozással, stresszreakció, megállapításra, csökkentésében, megsérülhetnek, fenntartásában, válaszreakciót, kielégíthetjük, energiamentes, természetesen, megkeseríteni, motiváltabbak, zsírszövetben, fogyasztására, koncentrációt, dietetikussal, kiegészítőket, használhatjuk, immunrendszer, pattanásokkal,
© 2013 TVN.HU Kft.