Belépés
Márton-Napi
... ráfektetem az almára és a hagymára, óvatosan aláöntöm a vörösbort, lefedem alufóliával, és 1 órát ...
2019-11-03 13:03:27
Márton-Napi
... sütjük. Ha felvágjuk szép rózsaszínnek kell lennie. Ha nyers és piros pár percig még sütjük.Ha szürkés, akkor túlsütöttük, gyorsan vegyük ki.
A húst sütés után azonnal deszkára, vagy tányérra tesszük és alufóliával lazán lefedve legalább 5 percig pihentetjük. Pihentetés után szeleteljük.A pürével és a káposztával tálaljuk, a kisült szafttal meglocsoljuk.

...
2019-11-03 12:46:21
Katona Bálint versei 2.
... maradék álmaim
a sarokban térdepelnek.

MORZSÁK A TÁNYÉRON


Az imádott múlt
mára darabokra hullt,
s a törött cserepek
megvágták a szívemet.

Már a múzsám sem
vágyik csókot adni,
csak morzsá...
2019-10-30 17:30:49
A dolgoknak egyszer csak végük szakad. Mindennap, minden éj
"A dolgoknak egyszer csak végük szakad. Mindennap, minden éjjel, télen, nyáron, a csókoknak, a szerelemnek. A bor is elfogy vacsora közben, a tányérok a mosogatóból, a benzin, akkor is, ha teletankoltál, a tűzifa, az élelem. Véget érnek a kezelések, a jó könyvek, a kávészünet, a ...
2019-10-28 08:13:34
Katona Bálint versei
... maradék álmaim
a sarokban térdepelnek.

MORZSÁK A TÁNYÉRON


Az imádott múlt
mára darabokra hullt,
s a törött cserepek
megvágták a szívemet.

Már a múzsám sem
vágyik csókot adni,
csak morzsá...
2019-10-26 20:30:22
A. Túri Zsuzsa versei
...


Kávézó-faasztal-lámpa
Szemedben-szememben-lándzsa
Teagőz-suttogás-átok
Elnyomott-legyőzött-álmok
Fapadok-pincérek-emlék
Szétzúzott-kifacsart-egység
Szavaid-szavaim-szúrnak
Árnyékok-hosszúra-nyúlnak
Átadok-aláírsz-vádolsz
Vádollak-gyászollak-gyászolsz.
Tányérok-kabátok-ablak
Kapaszkodsz-elengedsz-hagylak....
2019-10-18 20:15:22
Stuttgartban látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiáról szóló tárlata
... gyakran bukkan fel az irodalmi szövegekben. A kiállításon az írói relikviáknak egy sajátos, korábban aligha látható válogatását tálalják: klasszikus és kortárs írók konyhai eszközei, edények, tányérok, evőeszközök, poharak sokaságát tekinthetik meg a látogatók.
A kiállításon német nyelvre fordított magyar irodalmi szövegek segítségével reflektálnak napjaink gasztro-őrületére,...
2019-10-18 13:11:24
Fel kell állnod az elesés után
... még nem álltatok ellen egészen a vérig" (Zsid 12,4). Más szavakkal: a legnagyobb árat, ti. a mártíromságot még nem fizettétek meg. S ha a keresztyén ember már attól is összeomlik, ha egy tányér összetörik, a kiscica nem jön haza, vagy egy baráti kapcsolata csalódással végződik, mit fog tenni, ha majd arról lesz szó, hogy meg kell halnia az Úrért?

Közülünk a legtöbben má...
2019-10-13 12:54:52
Magyar iparművészek tárlata nyílik Izraelben
... kiállítást Vashegyi György, az MMA elnöke nyitja meg. Az október 26-ig megtekinthető tárlaton olyan hétköznapi használatú, művészkezek által alkotott tárgyakat tekinthet meg a közönség, mint tányérok, ékszerek, sálak, sportszerek, üvegből készült dísztárgyak vagy plakátok - közölte az MMA kedden az MTI-vel.
A magyar évad "gazdag hagyományok, innovatív modernitás" szlogenjét S...
2019-10-08 14:11:15
Postás viccek
... araboktól vannak a számaink, a kínaiaktól a porcelán, a naptár a rómaiaktól. Valaki tud még ilyen példát mondani?
Pistike jelentkezik.
- Tanár úr, nekünk a poharak a sarki kocsmából, a tányérok az étteremből, ahol a mama dolgozik, a bor a szomszéd pincéjéből, paprika a hátsó szomszéd kertjéből, a kisöcsém pedig a postástól.

Az iskolában egyik kisfiú mondja a m...
2019-10-08 09:35:41
1 2 3 4 ...................473 474 ..........710 711 ..........946 947 948 
Címkék: Katona Bálint, Petőfi Irodalmi Múzeum, MORZSÁK TÁNYÉRON, Vashegyi György, dolgoknak egyszer, elesés után, húst sütés, káposztával tálaljuk, kisült szafttal, sarokban térdepelnek, imádott múlt, törött cserepek, irodalmi szövegekben, írói relikviáknak, kiállításon német, legnagyobb árat, keresztyén ember, tányér összetörik, baráti kapcsolata, október 26-ig, magyar évad, sarki kocsmából, mama dolgozik, szomszéd pincéjéből, hátsó szomszéd, kisöcsém pedig, iskolában egyik, gasztronómiáról, teletankoltál, mártíromságot, megtekinthető, relikviáknak, iparművészek, stuttgartban, meglocsoljuk, rózsaszínnek, reflektálnak, segítségével, szövegekben, alufóliával, kiállításon, válogatását, evőeszközök, tekinthetik, csalódással, szerelemnek, jelentkezik, káposztával, szeleteljük, pihentetjük, térdepelnek, mosogatóból, kapaszkodsz, túlsütöttük, művészkezek, sportszerek, dísztárgyak, hagyományok, gyászollak, klasszikus, kávészünet, ráfektetem, szétzúzott, keresztyén, szlogenjét, modernitás, használatú, kínaiaktól, rómaiaktól, pihentetés,
© 2013 TVN.HU Kft.