Belépés
Babapiskóta házilag, diós és
... hogy a mai tudomány bármilyen illatot képes üvegbe zárni, és ezt a séf gondos alapossággal válogatva adta a menühöz. Az ételek íze maga a harmónia volt. A tálaláshoz felhasznált eszközök, tányérok tökéletes összhangban voltak a felszolgált ételekkel, és most figyeljenek: az étteremfőnök felkészült a menüben használt alapanyagok élettani hatásairól, mérnöki pontossággal pont akkor ...
2011-04-07 22:05:28
Ágh István: Napraforgó



Ágh István: Napraforgó

Zöld nyárson tányér sárgaréz
mérlegén fekszem mályva-ég
paradicsomföld közt lemért
lélek a súlyom semmiség

mint darázs szárnyán milligramm
virágpor megragadt arany
...
2011-04-07 19:09:54
Kanalas édesség
... amennyire lehetett, majd jó minőségű fogvájóval rögzítettem.Miután minden héjat felcsavarok, fazékba teszem őket és hideg vízzel feltöltöm, hogy jól ellepje a víz a héjakat.Én először mindig egy tányért is teszek a tetejére, hogy ne jöjjenek fel a víz felszínére és azzal főzöm kb. 20-25 percet, amíg megpuhulnak a héjak. Ekkor leöntöm a vizet és újból feltöltöm hideg vízzel, most m...
2011-04-07 16:51:33
Tavaszi zöldségtál
... répa, burgonya, kukorica, bab díszítésként kirakunk valami szépet.

Itt: virágokat levéllel, szárral, napocskát raktam ki.
Ha maradt még felezett répánk, körberakhatjuk a tányéron.
Elkészítjük a leírás szerint a zselatint, s ha elkészült, kevergetve félig lehűtjük és ráöntjük a húsvéti zöldség-desszertünkre.
Hűtőbe rakjuk 2-3 órára, majd szépen szeletelve ...
2011-04-07 14:58:22
Péntek - menü ajánlat
... rántást készítünk, majd az egészet a leveshez öntjük. Beletesszük a felkarikázott kolbászt meg a tejfölt, és összeforraljuk. Ízlés szerint, ha szükséges, még fűszerezzük.

Minden tányérba szedünk egy keveset a sült szalonnapörcből, arra merjük rá forrón a levest, amit még tejföllel, 1-2 karika csípős, hegyes zöldpaprikával díszíthetünk.

Megjegyzés:
A rece...
2011-04-07 14:19:13
Grillezett gomolyasajtos sali
... magas víztartalma miatt). Az így kapott ropogós törmeléket félretesszük hűlni.

A rozmaringot apróra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajjal és 1 csipet sóval összekeverjük. A salátát a tányérra halmozzuk, a kettévágott koktéparadicsomokat a tetején elrendezgetjük, majd az egészet meglocsoljuk a rozmaringos olajjal, és megszórjuk a sült olívával.

Ha mindezzel elkés...
2011-04-07 12:31:32
Sajtos rakott húst baconnal...
... filézett csirkemell

bacon

Elkészítés:
1.) A csirkemell filéket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és mindkét oldalukat besózzuk.
2.) Kikészítünk 3 tányérba: lisztet, felvert tojást, a harmadikba pedig reszelt sajtot, és ezekben panírozzuk meg a hússzeleteket. Tehát először lisztbe, majd felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk a hússz...
2011-04-07 09:08:38
Valódi sült krumpli
... olajba

és most már szép piros-ropogósra sütjük (4-5 perc). Az ily módon,

tehát két részben sütött krumpli kívül ropogós, belül puha, porhanyós.

Kizárólag a tányéron szabad megsózni, különben megpuhul, megszívósodik.

Az e módszer szerinti krumplisütésnek óriási előnye, hogy az elősütött

krumplit sokáig tárolhatjuk a mélyhűtőben...
2011-04-07 07:38:16
Asztalon sült pizza
... a reszelt sajt negyedével és ismét ráfordítom az Atmos ferát. Továbbra is 6- fokozaton, nagy körön . 6 perc alatt készre sütöm.

Két lapát segítségével kiemelem egy nagy lapos tányérra és máris teszem be a következő tésztát. Így ismétlem mind a négy adaggal.

Rendkívül egyszerű, általában körbeüljük az asztalt és beszélgetés közben együtt készítjük-esszük a piz...
2011-04-06 15:31:34
Őzcomb gersliropogóssal
... ropogósra sütök.

Hússal teli serpenyőmben a puhára párolt őzkockák szaftját tejfölös, lisztes hadarással sűrítem, összeforralom.

Tálaláskor 2-3 gerslilepényt adok egy tányérra, mellé adagolom az őzragumat, friss zöldsalátával díszítem, de áfonyalekvárral is megpezsdítem, hisz a nyáron tettünk el belőle.

Megjegyzés:
Természetesen bármilyen más ...
2011-04-06 08:53:16
1 2 3 ...................474 475 476 ..........711 712 ..........948 949 
Címkék: harmónia volt, tálaláshoz felhasznált, felszolgált ételekkel, étteremfőnök felkészült, menüben használt, súlyom semmiség, leírás szerint, leveshez öntjük, felkarikázott kolbászt, sült szalonnapörcből, rozmaringot apróra, tányérra halmozzuk, tetején elrendezgetjük, egészet meglocsoljuk, rozmaringos olajjal, sült olívával, csirkemell filéket, harmadikba pedig, tányéron szabad, reszelt sajt, nagy lapos, következő tésztát, négy adaggal, puhára párolt, nyáron tettünk, gersliropogóssal, krumplisütésnek, szalonnapörcből, áfonyalekvárral, paradicsomföld, zöldpaprikával, körberakhatjuk, összeforraljuk, elrendezgetjük, összeforralom, gerslilepényt, zöldsalátával, természetesen, hússzeleteket, desszertünkre, megszívósodik, felkarikázott, gomolyasajtos, összekeverjük, olívaolajjal, díszíthetünk, alapossággal, megpezsdítem, kiklopfoljuk, étteremfőnök, serpenyőmben, félretesszük, segítségével, pontossággal, meglocsoljuk, díszítésként, rozmaringos, mélyhűtőben, kettévágott, megpuhulnak, felhasznált, kikészítünk, alapanyagok,
© 2013 TVN.HU Kft.