Belépés
Szíria - Török alelnök: Ankara nem enged a fenyegetéseknek a kurd milíciák elleni hadműveletet illetően
... köszönhetően már 370 ezer szíriai tért haza Törökországból önkéntesen ezekre a területekre. Oktay azt is közölte, hogy szerdán nyitja meg kapuit a török Gaziantep Egyetem gazdaság- és közigazgatás-tudományi kara el-Bábban, iszlám vallástudományi kara Azázban, illetve az intézmény pedagóguskara Afrínban.
Az amerikai elnök hivatala vasárnap este először azt közölte, hogy "nem b...
2019-10-08 17:11:38
Gulyás: 9 ezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok
... amelynek keretében értékelik a tagállamokat, hanem az ellen, hogy többféleképpen definiálják a jogállamiságot, hiszen így ami az egyik országban elfogadott, a másikban nem.
A közigazgatási létszámstopról szóló sajtóhíreket firtató kérdésre a miniszter úgy reagált: nem lépett hatályba ilyen döntés a területi közigazgatásban, a kormány a központi közigazgatásra vonatkozóan hatá...
2019-08-23 13:52:05
Tusványos - Izsák Balázs: ne lehessen az asszimilációs politika szolgálatába állítani az EU kohéziós alapjait
... is beszélt, hogy - ha a jelenlegi erőviszonyok jelentősen nem változnak - Romániában a jövő évi parlamenti választásokon a mostani ellenzék jut hatalomra, és újra napirendre kerül a közigazgatási rendszer átalakítása. Fontosnak tartotta, hogy ez ne a magyarok kárára történjék.
Vincze Lóránd európai parlamenti képviselő, a Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnöke ki...
2019-07-27 15:42:30
Benkő: képesnek kell lennünk megvédeni a békét
... milyen gyorsan képes kialakulni egy új helyzet, ami egészen más hadviselést jelent - mutatott rá.
Megjelent a "hibrid hadviselési forma", ami nemcsak a katonákra, az országra, de a közigazgatásra, a működésre is ki tudja terjeszteni a hatását, vagyis ma már a kibertérben is zajlanak hadműveletek - mondta a miniszter.
A 21. század egyik komoly kihívásának nevezte az infor...
2019-07-18 17:11:53
Dunai hahóbaleset - TEK: a folyó felett légtérkorlátozás van érvényben
... végzett repülés sem engedélyezett, mert az a mentési munkálatokat, valamint a kutatást akadályozhatja, zavarhatja.
"A korlátozott légtérbe történő engedély nélküli bereptetés közigazgatási hatósági vagy büntetőeljárást von maga után" - írták.
A TEK közleményében kitért arra is, hogy a roncs kiemelésének előkészítése továbbra is folyamatban van, két emelőheveder behúzása...
2019-06-10 10:35:02
A Ku Klux Klán története
... aktivisták számára a feketék elvben megadott szavazati jogának erőszakos korlátozása így központi kérdéssé vált. A félelmeket csak tovább tüzelte a délvidéken tapasztalható politikai és közigazgatási káosz, ráadásul 1866-ban, a Klán alapításának idején még élénken élt az emberek fejében az 1859-es John Brown-féle rabszolgafelkelés emléke. A fehér közösségek jól tudták, hogy a feke...
2019-03-27 07:38:11
Kárpátalján kampányolt az ukrán elnök
... szállították a Huszt melletti Vörös mezőre, ahol a tiszavirágéletű Kárpát-Ukrajna 1939-es kikiáltásának 80. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi megemlékezést. Porosenko több száz olyan közigazgatási alkalmazott előtt mondott beszédet, akiket péntekre szabadságoltak és buszokkal szállítottak helyszínre.
Az államfő köszönetet mondott az egykori államkezdemény "hőseinek", m...
2019-03-15 19:11:58
Ab: a környezetvédelmet a hatóság továbbra sem rendelheti alá más szempontoknak
... kötelezettséget írt elő az Országgyűlésnek.
A döntés előzménye, hogy ötvenkét országgyűlési képviselő indítvánnyal fordult az Ab-hoz. Álláspontjuk szerint a jogalkotó a területi közigazgatási szervezetrendszer átalakításával felszámolta a környezethasználat engedélyezéséhez kapcsolódó garanciákat. Az indítvány sérelmezte azokat a szabályokat, amelyek a szakhatósági közreműköd...
2019-03-06 11:31:54
Áprilistól kormánybiztos felel a Budai Várnegyed kormányzati beruházásaiért
... megvalósításhoz szükséges döntéseket, stratégiai dokumentumokat, beruházási programokat, a beruházások időbeli ütemtervét és a szükséges kormány-előterjesztéseket, szervezze a kapcsolódó közigazgatási egyeztetést, javaslatot tegyen az esetleges kapcsolódó jogalkotási feladatokra vonatkozóan.
A határozat rögzíti azt is, hogy a kormánybiztos az előkészítésben, tervezésben, lebo...
2019-02-18 20:13:44
Két Timosenkót regisztrált jelöltként a választási bizottság az ukrajnai elnökválasztásra
... győzte le őt. Ezt követően még három államfőválasztáson indult - 2004-ben, 2010-ben és 2014-ben - jóval szerényebb eredményeket elérve. Pártját 2015 végén tiltotta be a kijevi területi közigazgatási bíróság, helyt adva az igazságügyi minisztérium erre vonatkozó keresetének.
Megkezdte közben munkáját az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) választásokkal fog...
2019-02-06 20:43:28
1 2 3 4 5 .............46 47 .......70 71 .......92 93 94 
Címkék: Izsák Balázs, Klux Klán, Budai Várnegyed, Gaziantep Egyetem, Vincze Lóránd, Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója, John Brown-féle, Európai Biztonsági, Együttműködési Szervezet, kurd milíciák, asszimilációs politika, folyó felett, ukrán elnök, hatóság továbbra, választási bizottság, ukrajnai elnökválasztásra, török Gaziantep, intézmény pedagóguskara, amerikai elnök, egyik országban, közigazgatási létszámstopról, területi közigazgatásban, központi közigazgatásra, jelenlegi erőviszonyok, mostani ellenzék, közigazgatási rendszer, magyarok kárára, kutatást akadályozhatja, korlátozott légtérbe, roncs kiemelésének, feketék elvben, félelmeket csak, délvidéken tapasztalható, emberek fejében, 1859-es John, fehér közösségek, tiszavirágéletű Kárpát-Ukrajna, államfő köszönetet, egykori államkezdemény, döntés előzménye, területi közigazgatási, indítvány sérelmezte, szakhatósági közreműköd, beruházások időbeli, kapcsolódó közigazgatási, esetleges kapcsolódó, határozat rögzíti, kijevi területi,
© 2013 TVN.HU Kft.