Belépés
Brexit - Lemond a brit pénzügyminiszter, ha Johnson lesz a miniszterelnök
... a brit EU-tagság rendezetlen megszűnése 90 milliárd fonttal (33 ezer milliárd forint) terhelné meg a költségvetést.
Theresa May kormánya tavaly novemberben megállapodást kötött az unióban maradó huszonhét tagállam vezetőivel a Brexit feltételrendszeréről, ám a brit parlament ezt azóta háromszor is elutasította.
May elsősorban emiatt jelentette be távozását a Konzervatív ...
2019-07-21 14:22:16
Brexit - Törvénymódosítást fogadtak el a képviselők a parlament felfüggesztésének megakadályozására
... Brexit október 31-i határnapján mindenképpen kilép az Európai Unióból, akár lesz addig elfogadott Brexit-megállapodás, akár n...
2019-07-18 16:31:41
Az EU rendkívüli költségvetési intézkedéseket fogadott el a megállapodás nélküli Brexit esetére
...
Aláhúzták, az intézkedések célja, hogy ne változzon a 2019-es uniós költségvetés finanszírozásából az unióban maradó 27 tagállamra eső rész, valamint, hogy mérsékeljék a megállapodás nélküli uniós tagság megszűnésnek (Brexit) a finanszírozásra gyakorolt hatását, amely számos területet érinthet, köztük például a kutatást és a mezőgazdaságot.
Az intézkedés azt kívánja elk...
2019-07-09 14:31:29
EU-csúcs - Merkel: az EU-nak jogbiztonságra van szüksége az EP-választásokat illetően
... egyértelművé kell tennie, hogy milyen módon kívánja lezárni a kiválási folyamatot, rendezett, vagy rendezetlen viszonyok között akar távozni az Európai Unióból.
A megbeszélések folyamán az unióban maradó 27-ek ismét bizonyították, hogy képesek szorosan együttműködni. Ezt az egységet a jövőben is meg kell tudni tartani - mondta Merkel.
A Kínával foglalkozó napirendre vona...
2019-03-22 17:51:48
EU-csúcs - Megkezdődött az uniós tagállamok kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója
... múlt hét második felében megszavazott javaslatát arról, hogy hosszabbítsák meg a brit uniós tagság megszűnésének az EU-szerződések alapján március 29-én esedékes jelenlegi határidejét. Az unióban maradó tagállamok vezetői már jelezték, hogy hivatalos brit bejelentés esetén fontolóra veszik a javaslatot.
Az uniós vezetők pénteken stratégiai menetrendet készítenek az egységes p...
2019-03-21 16:11:44
EU-csúcs - Uniós vezetők a Brexit határidejének meghosszabbításának lehetősége mellett foglaltak állást
... megállapodás nélküli megszűnésének veszélyeit és el kell fogadnia a brit kormány és az Európai Unió megállapodását a Brexit feltételeiről.
Merkel újságíróknak nyilatkozva aláhúzta, az unióban maradó tagországok vezetőinek az unió jövőjére kell gondolniuk, ezért az utolsó pillanatig azon fognak dolgozni, hogy egy rendezett kiválást érjenek el. Fel kell készülni azonban arra is...
2019-03-21 15:42:03
Brexit - EP-elnök: akár van megállapodás, akár nincs, az emberek jogai érinthetetlenek
... Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyja el az uniót - húzta alá.
A Brexit által érintett embereknek tudniuk kell, hogy számíthatnak az Európai Parlament teljes támogatására. Mind az unióban maradó országok állampolgárai az Egyesült Királyságban, mind pedig a brit állampolgárok, akik valamely más tagállamban élnek - tette hozzá Tajani.
Az Európai Unió (EU) tagország...
2019-03-20 13:42:14
Brexit - Theresa May: a parlament szavazhat a megállapodás nélküli kilépés kizárásáról vagy a Brexit halasztásá
... élnek.
Theresa May elmondta: Jeremy Hunt külügyminiszter ...
2019-02-26 21:12:29
Brexit - Brit szakminiszter: megállapodás nélkül nem garantálható az EU-ba irányuló brit élelmiszerexport
... húsfélékre 100 százalékot jóval meghaladó vámokat is jelenthet.
A miniszter szerint az ilyen vámterhek a brit agrártermékek drámai áremelkedését okozhatják az EU-piacon, miközben az unióban maradó országok "Spanyolországtól Romániáig" alig várják, hogy lecsaphassanak például a brit húsexport francia piacára.
Ráadásul Ausztrália és Új-Zéland is vámmentesen exportálhat az ...
2019-02-19 15:41:43
Brexit - Theresa May: jogilag kötelező erejű módosításokra van szükség a Brexit-megállapodásban
... készségét a Brexit-megállapodáshoz kapcsolódó, a jövőbeni kapcsolatrendszert egyelőre vázlatosan körvonalazó politikai deklaráció kiegészítésére, de felhívta a figyelmet arra, hogy ehhez is az unióban maradó 27-ek és az Európai Parlament jóváhagyására van szükség.
Theresa May a csütörtöki brüsszeli tárgyalás utáni BBC-interjúban azonban kijelentette: teljesíteni fogja a brit ...
2019-02-07 18:21:42
1 2 3 4 5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Theresa May, Európai Unióból, Európai Unió, Egyesült Királyság, Európai Parlament, Egyesült Királyságban, Jeremy Hunt, Spanyolországtól Romániáig, Ráadásul Ausztrália, brit pénzügyminiszter, parlament felfüggesztésének, megállapodás nélküli, uniós tagállamok, emberek jogai, parlament szavazhat, brit EU-tagság, unióban maradó, brit parlament, intézkedések célja, 2019-es uniós, finanszírozásra gyakorolt, kiválási folyamatot, megbeszélések folyamán, brit uniós, uniós vezetők, brit kormány, unió jövőjére, utolsó pillanatig, rendezett kiválást, brit állampolgárok, miniszter szerint, ilyen vámterhek, brit agrártermékek, brit húsexport, figyelmet arra, csütörtöki brüsszeli, pénzügyminiszter, élelmiszerexport, csúcstalálkozója, spanyolországtól, megállapodáshoz, megállapodásban, finanszírozásra, külügyminiszter, érinthetetlenek, mezőgazdaságot, megállapodását, jogbiztonságra, kiegészítésére, miniszterelnök, intézkedéseket, lecsaphassanak, bizonyították, megbeszélések, jóváhagyására, költségvetési, együttműködni,
© 2013 TVN.HU Kft.