Belépés
Az EU rendkívüli költségvetési intézkedéseket fogadott el a megállapodás nélküli Brexit esetére
...
Aláhúzták, az intézkedések célja, hogy ne változzon a 2019-es uniós költségvetés finanszírozásából az unióban maradó 27 tagállamra eső rész, valamint, hogy mérsékeljék a megállapodás nélküli uniós tagság megszűnésnek (Brexit) a finanszírozásra gyakorolt hatását, amely számos területet érinthet, köztük például a kutatást és a mezőgazdaságot.
Az intézkedés azt kívánja elk...
2019-07-09 14:31:29
EU-csúcs - Merkel: az EU-nak jogbiztonságra van szüksége az EP-választásokat illetően
... egyértelművé kell tennie, hogy milyen módon kívánja lezárni a kiválási folyamatot, rendezett, vagy rendezetlen viszonyok között akar távozni az Európai Unióból.
A megbeszélések folyamán az unióban maradó 27-ek ismét bizonyították, hogy képesek szorosan együttműködni. Ezt az egységet a jövőben is meg kell tudni tartani - mondta Merkel.
A Kínával foglalkozó napirendre vona...
2019-03-22 17:51:48
EU-csúcs - Megkezdődött az uniós tagállamok kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója
... múlt hét második felében megszavazott javaslatát arról, hogy hosszabbítsák meg a brit uniós tagság megszűnésének az EU-szerződések alapján március 29-én esedékes jelenlegi határidejét. Az unióban maradó tagállamok vezetői már jelezték, hogy hivatalos brit bejelentés esetén fontolóra veszik a javaslatot.
Az uniós vezetők pénteken stratégiai menetrendet készítenek az egységes p...
2019-03-21 16:11:44
EU-csúcs - Uniós vezetők a Brexit határidejének meghosszabbításának lehetősége mellett foglaltak állást
... megállapodás nélküli megszűnésének veszélyeit és el kell fogadnia a brit kormány és az Európai Unió megállapodását a Brexit feltételeiről.
Merkel újságíróknak nyilatkozva aláhúzta, az unióban maradó tagországok vezetőinek az unió jövőjére kell gondolniuk, ezért az utolsó pillanatig azon fognak dolgozni, hogy egy rendezett kiválást érjenek el. Fel kell készülni azonban arra is...
2019-03-21 15:42:03
Brexit - EP-elnök: akár van megállapodás, akár nincs, az emberek jogai érinthetetlenek
... Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyja el az uniót - húzta alá.
A Brexit által érintett embereknek tudniuk kell, hogy számíthatnak az Európai Parlament teljes támogatására. Mind az unióban maradó országok állampolgárai az Egyesült Királyságban, mind pedig a brit állampolgárok, akik valamely más tagállamban élnek - tette hozzá Tajani.
Az Európai Unió (EU) tagország...
2019-03-20 13:42:14
Brexit - Theresa May: a parlament szavazhat a megállapodás nélküli kilépés kizárásáról vagy a Brexit halasztásá
... élnek.
Theresa May elmondta: Jeremy Hunt külügyminiszter ...
2019-02-26 21:12:29
Brexit - Brit szakminiszter: megállapodás nélkül nem garantálható az EU-ba irányuló brit élelmiszerexport
... húsfélékre 100 százalékot jóval meghaladó vámokat is jelenthet.
A miniszter szerint az ilyen vámterhek a brit agrártermékek drámai áremelkedését okozhatják az EU-piacon, miközben az unióban maradó országok "Spanyolországtól Romániáig" alig várják, hogy lecsaphassanak például a brit húsexport francia piacára.
Ráadásul Ausztrália és Új-Zéland is vámmentesen exportálhat az ...
2019-02-19 15:41:43
Brexit - Theresa May: jogilag kötelező erejű módosításokra van szükség a Brexit-megállapodásban
... készségét a Brexit-megállapodáshoz kapcsolódó, a jövőbeni kapcsolatrendszert egyelőre vázlatosan körvonalazó politikai deklaráció kiegészítésére, de felhívta a figyelmet arra, hogy ehhez is az unióban maradó 27-ek és az Európai Parlament jóváhagyására van szükség.
Theresa May a csütörtöki brüsszeli tárgyalás utáni BBC-interjúban azonban kijelentette: teljesíteni fogja a brit ...
2019-02-07 18:21:42
Brexit - Sajnálatát fejezte ki Juncker a kiválási megállapodás brit alsóházi elutasítása miatt
... Európai Parlament elnöke üzenete szerint a londoni szavazás eredménye "rossz hír". Aggodalmát fejezte ki az Egyesült Királyságban élő mintegy 3,6 millió uniós állampolgár és a nagyszámú unióban lakó és dolgozó brit állampolgár sorsa miatt.
Charles Michel belga kormányfő kijelentette, a belga kormány biztosítja polgárai jogait és megvédi a vállalkozásokat, konkrét lépéseket te...
2019-01-15 22:23:06
EU-csúcs - Macron: legfeljebb tisztázni lehet, de újratárgyalni nem a brit kilépési megállapodást
... szervezésének lehetősége a demokrácia része, amelynek azonban az erőszak nem képezi részét - tette hozzá.
Leo Varadkar ír miniszterelnök távozásakor úgy nyilatkozott, elégedett az unióban maradó 27 tagország vezetője által csütörtök éjjel, a Brexit ügyében elfogadott zárónyilatkozattal. Reményét fejezte ki, hogy a brit parlament mihamarabb elfogadja a kiválás részleteit rögzí...
2018-12-14 18:07:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: Theresa May, Európai Unióból, Európai Unió, Egyesült Királyság, Európai Parlament, Egyesült Királyságban, Jeremy Hunt, Spanyolországtól Romániáig, Ráadásul Ausztrália, Charles Michel, megállapodás nélküli, uniós tagállamok, emberek jogai, parlament szavazhat, kiválási megállapodás, brit kilépési, intézkedések célja, 2019-es uniós, unióban maradó, finanszírozásra gyakorolt, kiválási folyamatot, megbeszélések folyamán, brit uniós, uniós vezetők, brit kormány, unió jövőjére, utolsó pillanatig, rendezett kiválást, brit állampolgárok, miniszter szerint, ilyen vámterhek, brit agrártermékek, brit húsexport, figyelmet arra, csütörtöki brüsszeli, londoni szavazás, nagyszámú unióban, belga kormány, demokrácia része, brit parlament, kiválás részleteit, csúcstalálkozója, élelmiszerexport, spanyolországtól, külügyminiszter, megállapodásban, érinthetetlenek, megállapodáshoz, finanszírozásra, vállalkozásokat, miniszterelnök, lecsaphassanak, megállapodását, intézkedéseket, jogbiztonságra, kiegészítésére, mezőgazdaságot,
© 2013 TVN.HU Kft.