Belépés
Pizza-tészta, I.
... előmelegített, forró sütőben félig megsütjük. (A félig sült pizzatészta világossárga és teljesen szilárd.) Hagyjuk kihűlni.
A négy részre vágott tésztát úgy csomagoljuk be, mint a palacsintát, vagyis egymásra tesszük, egy-egy alufóliadarabbal elválasztva, így könnyedén leemelhető róla a szükséges mennyiségű tésztaszelet. Mélyhűtőben csonttá fagyaszthatjuk.
Töltelékkel eg...
2010-11-28 21:04:27
Zártkörű istentisztelet
... kihagyni. Három éve anyagi okokból azt mondtuk G-vel, hogy ezt most kihagyjuk... Aztán a Therion atomjaira hullott, most pedig megpróbáltak előadni egy feltámadás-félét. Nem is volt ezzel baj. Vagyis pontosabban nem ezzel volt a baj... Fantasztikus koncertet adtak, olyat, amire azért emlékszik az ember egy életen át. A baj az emberekkel volt, illetve azzal, hogy a koncert egy kell...
2010-11-28 21:03:24
Húsvéti sonkás kenyér
... kelesztjük. Ezután két részre osztjuk, és keskeny, hosszú zsúrkenyér formájúra alakítjuk. Sütőlemezre rakjuk, és előmelegített, forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Ha már majdnem kész, vagyis szép sárgásbarna, tetejére kevés vizet spriccelünk, így szép pirosra, márványosra sül. Körülbelül 50-60 perc alatt elkészül. Nagyon finom, akár szendvicskenyérnek fogyasztva, akár csak v...
2010-11-28 21:02:12
Rokforttal töltött lángos
... fokhagyma, 1 csokor snidling (vagy zöldhagymaszár);
Olaj a sütéshez.
1/2 dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben az áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi ...
2010-11-28 21:00:21
Igazi lángos
... cukor, 1-1 1/2 dl tej, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál só; olaj a sütéshez.
1/2 dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojás sárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztő...
2010-11-28 20:58:37
Gyúrt élesztős tészta
... lágy tésztát keverünk. Ezt lisztezett tálba rakjuk, ruhával letakarjuk, és 20-23 fokos hőmérsékleten pihentetjük. Akkor megfelelő a kovász, ha a tészta felülete domború és már nem rugalmas, vagyis az ujjunkat belenyomva, megmarad a helye. Ha a kovász lapos, már túlérett, ha még rugalmas, éretlen. A keletlen, éretlen kovásszal sütött tészta sűrű, nehéz. A megkelt kovászt bedagasztj...
2010-11-28 20:50:57
Győrffy Ákos: Jéghideg rózsagy
Győrffy Ákos:

Jéghideg rózsagyökér



Thomas Bernhard emlékének

Befejezni, mondtam az emelkedő tetején, megálltam,
lenéztem a nyílegyenes kaptatóra, tehát itt jöttem föl,
ott a kereszt, a kőkereszt az ösvény mellett, egy
halott természetbarát emlékére állították az azóta
szintén halott természetbarátok, deres, barnár...
2010-11-28 20:48:22
Selmeczi Gabriella, ami a csöv
... lehessen felvenni, egy összegben. "A jogászok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem lehetséges, illetve igazságtalan lenne, ezért a többi tőkejövedelemhez hasonlóan fog adózni, vagyis a 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadó alá fog esni.

Ej, ezek a fránya jogászok, teljesen használhatatlanok. Rogán Antalt kellett volna megkérdezni, neki mindig van öt...
2010-11-28 20:45:10
A SÜTÉS titkai
... ha rám hallgatnak, kedves olvasóim, mert én szívesen megosztom Önökkel mindazon tudnivalókat, amelyek nélkülözhetetlenek egy-egy ünnepi kalács, karácsonyi bejgli vagy a tepertős pogácsa, vagyis az élesztős, a kelt tészta elkészítéséhez.
1. számú titok: ne sajnálják a pénzt egy olyan konyhai mérlegre, amelyen akár grammok is mérhetők! A szükséges nyersanyagot mindenkor pontosa...
2010-11-28 20:42:52
AZ ÉLESZTŐ ÉLETTANI Hatása
...
 
Az élesztő egysejtű, mikroszkopikus, élő gombák tömege, amelyeknek hatására a cukor alkohollá és széndioxiddá alakul, vagyis alkoholos erjedés következik be. A keletkező széndioxid pedig felfújja, lazítja a tésztát, a kenyeret és a különféle süteményeket.
Szervezetünknek nemcsak fehérjére, szénhidrátra, és zsírra van nap mint nap szüksége, hanem vitaminokra és ...
2010-11-28 20:41:47
1 2 3 ............3783 3784 .....5388 5389 5390 .5674 5675 .......7565 7566 7567 
Címkék: Győrffy Ákos, Selmeczi Gabriella, ÉLESZTŐ ÉLETTANI Hatása, Thomas Bernhard, Rogán Antalt, félig sült, négy részre, szükséges mennyiségű, emberekkel volt, szétmorzsolt élesztőt, bögre tetejére, áttört burgonyát, felfutott élesztőt, főtt burgonyát, tojás sárgával, felfutott élesztő, tészta felülete, ujjunkat belenyomva, kovász lapos, megkelt kovászt, emelkedő tetején, nyílegyenes kaptatóra, ösvény mellett, jogászok azonban, figyelmet arra, többi tőkejövedelemhez, fránya jogászok, tepertős pogácsa, kelt tészta, olyan konyhai, szükséges nyersanyagot, élesztő egysejtű, cukor alkohollá, keletkező széndioxid, különféle süteményeket, alufóliadarabbal, tőkejövedelemhez, természetbarátok, szervezetünknek, meglangyosítunk, elkészítéséhez, istentisztelet, fagyaszthatjuk, mikroszkopikus, zöldhagymaszár, összedolgozzuk, természetbarát, előmelegített, hőmérsékleten, tojássárgával, tésztaszelet, világossárga, szétmorzsolt, süteményeket, igazságtalan, jövedelemadó, szénhidrátra, megpróbáltak, nyersanyagot, tudnivalókat,
© 2013 TVN.HU Kft.