Belépés
Az elitvesztés, elitválság csa
... ambiciózusabbak, a tanultabbak közül. Elsősorban természetesen azok, akik nem tudták elfogadni a szovjet típusú rendszert.

A XX. század közepére eltávozott vagy teljesen visszaszorult az arisztokrácia, a nagypolgárság, majd a középpolgárság és szinte a teljes nem baloldali értelmiség.

A társadalmi gúla teteje csaknem lecsonkolódott. Ebbe az elitvákuumba nyo...
2007-09-30 15:42:18
Tökfesztivál Nagydoboson
... városi emberek is rákaptak az édes csemegére, így a tök egészen az 1940-es végéig komoly hasznot hozott a falu lakóinak. A nagyüzemi gazdálkodással jelentősége azonban fokozatosan visszaszorult. A,,töknagyhatalmi idők" emlékére Nagydoboson múlt hétvégén immár tizedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Sütőtök Fesztivált.

A tökfélék családja igen népes: a n...
2007-09-20 05:03:30
A szó eredete
... szolgálják (ApCsel 6,1-6) Szent István első vértanú példája mutatja, hogy kezdettől fogva foglalkoztak az igeszolgálattal is (ApCsel 6,8-7,60).
A későbbi korokban jelentősége visszaszorult, már csak egy fokozat volt az áldozópapság előtt, amelyet néhány nappal a papszentelés előtt szolgáltattak ki.
A protestáns egyházakban a gyülekezetben segédkező, nem lelkészi sze...
2007-09-04 11:06:35
A kommunisták köztünk vannak
... elitcsere ment végbe. Itt ugyanis a kommunista politikai káderek nem tudták megőrizni pozícióikat a rendszerváltás után. Sőt, a tudományos és a gazdasági életben is rendkívüli módon visszaszorultak, ami egész Kelet-Európában egyedülállónak számít. Az egykori NDK tábornokai közül is csak páran maradtak meg a Bundeswehrben, tehát a katonai elit is kicserélődött, viszont a rendőrség ...
2007-08-20 22:06:21
Homoszexualitás orvosi szemmel
... férfival került szexuális kapcsolatba.

A válogatás nélküli, fürdőkben, mellékhelyiségekben, bárokban létesített alkalmi szex gyakorlata a nyolcvanas években átmenetileg visszaszorult, miután az AIDS első hulláma megtizedelte az amerikai nagyvárosok homoszexuális közösségeit. A kutatók azonban azt tapasztalták, hogy az óvatosság az ezredfordulóra alábbhagyott, és ma ismé...
2007-07-22 00:47:52
Az antiszemitizmus vádja mint
... antiszemita és romaellenes előítéletek alakulását Magyarországon. Adataik azt mutatják, hogy az elmúlt tíz évben a zsidósággal szemben nyíltan vállalt fenntartások mértéke jelentősen visszaszorult. Amíg 1993-ban a felnőtt lakosság 14 %-a mondta azt, hogy "nem kedveli a zsidókat", addig az így nyilatkozók aránya 2002-ben és 2003-ban már csak 6-7%.

A mai Magyarországon az...
2007-07-18 12:55:31
Az elitvesztés, elitválság csa
... ambiciózusabbak, a tanultabbak közül. Elsősorban természetesen azok, akik nem tudták elfogadni a szovjet típusú rendszert.

A XX. század közepére eltávozott vagy teljesen visszaszorult az arisztokrácia, a nagypolgárság, majd a középpolgárság és szinte a teljes nem baloldali értelmiség.

A társadalmi gúla teteje csaknem lecsonkolódott. Ebbe az elitvákuumba nyomu...
2007-03-04 18:34:41
1 2 3 ....19 20 ...29 30 ...38 39 40 
Címkék: Tökfesztivál Nagydoboson, Nemzetközi Sütőtök Fesztivált, Szent István, kommunisták köztünk, antiszemitizmus vádja, tanultabbak közül, szovjet típusú, társadalmi gúla, édes csemegére, 1940-es végéig, falu lakóinak, nagyüzemi gazdálkodással, tökfélék családja, későbbi korokban, fokozat volt, áldozópapság előtt, papszentelés előtt, protestáns egyházakban, gyülekezetben segédkező, kommunista politikai, rendszerváltás után, gazdasági életben, katonai elit, válogatás nélküli, nyolcvanas években, amerikai nagyvárosok, kutatók azonban, ezredfordulóra alábbhagyott, zsidósággal szemben, felnőtt lakosság, elitvákuumba nyomu, antiszemitizmus, homoszexualitás, visszaszorultak, igeszolgálattal, ambiciózusabbak, lecsonkolódott, rendszerváltás, magyarországon, egyedülállónak, gazdálkodással, ezredfordulóra, középpolgárság, töknagyhatalmi, kicserélődött, természetesen, visszaszorult, nagypolgárság, arisztokrácia, gyülekezetben, szolgáltattak, bundeswehrben, homoszexuális, elitvákuumba, papszentelés, megtizedelte,
© 2013 TVN.HU Kft.