Belépés
Fo-gyó-kú-ra
... RECEPTJE
Hozzávalók:
6 db közepes hagyma
1 vagy 2 kis paradicsompüré konzerv
1 nagy fej édeskáposzta (1,5 kg) apróra vágva
2 db zöldpaprika
4 db sárgarépa
2 db zellergumó vagy 6 szál friss zellerlevél
2 db leveskocka
petrezselyem, bazsalikom (friss) apróra vágva

Elkészítése:
A hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, nagy...
2020-01-21 20:50:00
Csirke vadas
Hozzávalók

50-60 dkg filézett csirke felső comb (pulykahús is jó)
5 dkg füstölt csemege szalonna
25 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
5 dkg zellergumó
1 fej vöröshagyma (közepes)

1 tk bors
2 evőkanál olaj
4 dkg cukor
1 gerezd fokhagyma
4 dl csirkehúsleves (kockából)
1-2 db babérlevél
2 dl tejföl
1 e...
2020-01-09 15:22:42
Zeller gyógyital és hatásai
... salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy szárított formában (porítva) készíthetünk belőle akár turmixot is.

Zellerlé készítése
Zellerlevet készíthetünk úgy friss zellergumóból, mint zellerlevélből és szárból is. Ha zellergumóból készítjük, akkor a gumót mossuk meg jól egy kefével és meghámozatlanul tegyük bele a gyümölcs centrifugába. Ha van lehetőségü...
2019-10-04 18:11:40
Zeller és gyóhatásai
... kismedence energia- és vérellátását.

A zeller Dél-Európából terjedt el. A görögök már a középkorban használták gyógyító erejéért. Ma többféle változata ismert és termesztett. A zellergumó éppoly hasznos, mint a felső része, a különbség annyi, hogy a felső rész húsos levélszárat inkább nyersen fogyasztjuk.

A zellert több száz éve használja a népgyógyászat, le...
2019-08-15 18:11:19
Zsírfaló csodafegyver
... fűszersóval szórd meg, majd terítsd a zellerlapkákat egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Vékonyan permetezd meg olajjal, majd 200 fokon süsd készre.

ZELLERKRÉM LEVES
1 nagyobb zellergumót kockázz fel kis darabokra, tedd fel főni, fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerinti fűszerekkel - akár curryt és római köményt is adhatsz hozzá. Ha megpuhult, öntsd fel vízzel,...
2019-06-03 11:33:37
Aranyló húsleves
... húsleves

Hozzávalók:
kb. 1,70 kg vegyes csontos hús (nálam 1 házi tyúk apróléka, marhaoldalas, húsos karajcsont)
30 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó szelet
10 dkg karalábé szelet
10 dkg kelkáposzta cikk
1 nagy vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma
1 zöld paprika (csípős)...
2018-09-22 23:55:06
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus grízgaluska leves

Hozzávalók

2 ek étolaj
1 fej vöröshagyma (kisebb)
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 db zellergumó

frissen őrölt fekete bors
2 db tojás
10 dkg búzadara
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 késhegynyi szódabikarbóna

...
2018-09-22 00:23:43
Kacsaleves csomboros húsgombóccal
Kacsaleves csomboros húsgombóccal

Hozzávalók

Leveshez :
1,5 kg kacsaaprólék (szárnytő, farhát, nyak, mellcsont)
1 db karalábé
1 db zellergumó
4 szál répa
3 db gyökér
1 fej vöröshagyma (kisebb)
1/4 db kelkáposzta
1 db burgonya
1 csokor zellerzöld
1 db tv paprika (ki...
2018-07-28 02:34:46
Húsleves, ahogy Klári készíti
Húsleves, ahogy Klári készíti

Hozzávalók

1 db egész csirke
2 db sárgarépa
1 db karalábé
1/2 db zellergumó + a levele
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 levél kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
1 db t.v. paprika
1 db paradicsom
1 db krumpli

...
2018-07-07 23:40:19
Húsleves házi májgaluskával
... házi májgaluskával

Hozzávalók

60 dkg csirkeaprólék
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zellergumó
1 db paprika
20 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem

bors
1 ek ételízesítő
A májgaluskához:
3 db csirkemáj...
2018-06-09 23:47:58
1 2 3 4 .................60 61 .........90 91 .........119 120 121 
Címkék: ZELLERKRÉM LEVES, hozzávalókat közepes, gumót mossuk, gyümölcs centrifugába, zeller Dél-Európából, középkorban használták, zellergumó éppoly, felső része, különbség annyi, felső rész, zellert több, sütőpapírral bélelt, petrezselyemzöld, meghámozatlanul, csirkehúsleves, szódabikarbóna, zellerlevélből, paradicsompüré, zellerlapkákat, májgaluskával, májgaluskához, csirkeaprólék, zellergumóból, népgyógyászat, sütőpapírral, édeskáposzta, készíthetünk, marhaoldalas, csodafegyver, hozzávalókat, petrezselyem, húsgombóccal, kacsaaprólék, centrifugába, vérellátását, fogyasztjuk, kelkáposzta, zöldpaprika, zellergumót, zellerlevél, vöröshagyma, grízgaluska, tinktúrának, levélszárat, elkészítése, termesztett, zellerlevet, ételízesítő, középkorban, fűszerekkel, fűszersóval, babérlevél, lehetőségü, karajcsont, zellerkrém, hozzávalók, zellergumó, klasszikus, gyóhatásai, használták, kacsaleves, zellerzöld, paradicsom, bazsalikom, késhegynyi, nagyságúra, kismedence, leveskocka, európából, készítjük, salátákba,
© 2013 TVN.HU Kft.