Belépés
Születésnapi Kaláka Fesztivál lesz az idén Egerben
... Érsekkert mellett a város több pontján és Bélapátfalván is zajlanak majd.
A házigazda Kaláka együttesen és sok más fellépőn túl olyan hazai előadókat láthat-hallhat a közönség, mint Szarka Gyula, Szalóki Ági, Szalonna és Bandája, a Muzsikás és Kacsó Hanga, a M.É.Z és az Erin táncegyüttes, Tompos Kátya, a KFT zenekar, vagy éppen Szabó Balázs Bandája, míg a külföldi "vonalat" a...
2019-06-04 16:21:33
Ádám Gyula fotográfiáiból nyílik kiállítás a Hagyományok Házában
... az Alcsík, Felcsík és Gyimes falvaiból hajnalban induló keresztaljakat, a csángó misét, vagy a pünkösdvasárnap hajnali napba nézés szokását is megelevenítik a kiállított képek.
Ádám Gyula először a moldvai csángóföldön kezdett dokumentumfotókat készíteni a népi kultúra megőrzése és mentése céljából, később e munkásság határozta meg egész további alkotói tevékenységét.
A ...
2019-06-01 12:21:32
A költészet napja
... Egyetemi Színpadon, és az eseményt a televízió is közvetítette. Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Zelk Zoltán, Devecseri Gábor, Kassák Lajos ott volt, Juhász Ferenc, Benjámin László, Illyés Gyula, Hidas Antal és Weöres Sándor verset küldött. A könyvesboltok, a könyvtárak, a KISZ, a Hazafias Népfront, a Nőtanács, a magyar kultúrpolitika minden harcba állítható helyi egysége író-ol...
2019-04-11 21:41:28
Szombaton ingyenes programokkal várják a látogatókat a Bartók Rádió napján
...
Bánkövi Gyula zeneszerző, a Bartók Rádió programszerkesztője elmondta: ezen a napon a Bartók Rádió teljes műsorkínálatát, profilját igyekeznek bemutatni a közönségnek, lesz filmzene, bemutatkoznak fiatal és világjáró művészeik és dzsesszkoncertet is hallgathat a közönség.
A Magyar Rádió Márványtermében 11 órától a Félhetetlen című zenés mese csendül fel, amelynek szövegé...
2019-03-22 19:01:59
1,9 milliárd forintot ad a magyar kormány a határon túli saj
... hogy a jövő évi öntözésfejlesztések idei előkészítésére 594 millió forint fordít a kormány. Egy ideiglenes magyar-szerb határátkelőre pedig 117 milliót fordítanak.

Végül: Pomázi Gyula Zoltán, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára távozik, helyét Nagy Ádám veszi át. Pomázi a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke lett.

A Magyar K...
2019-03-20 21:39:18
Március 15. - Átadták a 2019. évi Jedlik Ányos-díj elismeréseket
... Védjegy Iroda partnere, Huszthy Péter, a kémiai tudományok kandidátusa, az MTA köztestületének tagja, Sasvári Gabriella ügyvéd, az SBGK Szabadalmi és Ügyvivői Iroda szenior partnere, Sebő Gyula feltaláló, a Julius-K9 kutyafelszerelési márka alapítója, Záray Gyula, az MTA kémiai tudomány doktora, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára kapta.
A Jedlik Ányos-díjat a Magyar Szabad...
2019-03-13 12:21:15
Woodstock Hungary Festival a Trip hajón
... élőben a Jagger-Richards dalokat. A csapatban Kőváry Péter énekel, Jókay Árpád gitározik és énekel, Gyukity Péter basszusgitározik és énekel, Both Róbert gitározik, Zsiros Csaba dobol, Bacsa Gyula pedig billentyűs hangszereken játszik.
Szintén fellép a Santana tribute zenekarként működő Milagro (Csonka Zoltán - gitár; Uzsorás Ádám - ének; Kiss Imre - dobok; Belicza András - t...
2019-02-16 12:01:26
Megnyílt a Derkovits képzőművészeti ösztöndíjasok kiállítása
... kultúráért felelős államtitkára és Tardy-Molnár Anna, a MANK Magyar Alkotóművészeti Nkft. ügyvezetője adta át.
Fekete Péter a megnyitón emlékeztetett, hogy az 1955-ben alapított Derkovits Gyula-ösztöndíjra a 35. életévüket be nem töltött művészek pályázhatnak minden évben. Az ösztöndíj összege 2019-ben havi bruttó 200 ezer forint, s 26 művész kaphatja meg egy esztendőre - fűz...
2019-02-15 19:01:55
Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett
... végrehajtó bizottságának tagja, alelnöki megbízatása 2021-ig szól. A szavazásra az addigi alelnök, az orosz Lev Rosszosik tavalyi halála miatt volt szükség.A magyar sportújságírók közül Vadas Gyula után Szöllősi György a második, aki a Nemzeti Sport főszerkesztőjeként lett az AIPS egyik vezető testületének alelnöke - olvasható az MSÚSZ honlapján.
A kongresszuson tartották az ...
2019-01-22 13:12:45
A legjobb hazai öttusázókat jutalmazták
...
Bretz Gyula elnök beszédében megemlékezett arról, hogy a nemzetközi és a hazai szövetség is idén ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját, valamint arról, hogy éppen 30 éve született a kettős magyar siker a szöuli olimpián, Martinek János, illetve a Martinek, Mizsér Attila, Fábián László összetételű csapat jóvoltából.
"A jövő év igen sűrű lesz, hiszen Székesfehérváron vi...
2018-12-11 19:35:40
1 2 3 ................54 55 ........81 82 ........107 108 109 
Címkék: Születésnapi Kaláka Fesztivál, Ádám Gyula, Hagyományok Házában, Bartók Rádió, Jedlik Ányos-díj, Woodstock Hungary Festival, Szöllősi György, AIPS Europe, Szarka Gyula, Szalóki Ági, Kacsó Hanga, Tompos Kátya, Szabó Balázs Bandája, Egyetemi Színpadon, Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Zelk Zoltán, Devecseri Gábor, Kassák Lajos, Juhász Ferenc, Benjámin László, Illyés Gyula, Hidas Antal, Weöres Sándor, Hazafias Népfront, Bánkövi Gyula, Magyar Rádió Márványtermében, Pomázi Gyula Zoltán, Technológiai Minisztérium, Nagy Ádám, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Magyar, Védjegy Iroda, Huszthy Péter, Sasvári Gabriella, SBGK Szabadalmi, Ügyvivői Iroda, Sebő Gyula, Záray Gyula, Jedlik Ányos-díjat, Magyar Szabad, Kőváry Péter, Jókay Árpád, Gyukity Péter, Both Róbert, Zsiros Csaba, Bacsa Gyula, Csonka Zoltán, Uzsorás Ádám, Kiss Imre, Belicza András, Tardy-Molnár Anna, MANK Magyar Alkotóművészeti Nkft, Fekete Péter, Derkovits Gyula-ösztöndíjra, Vadas Gyula, Nemzeti Sport, Bretz Gyula, Martinek János, Mizsér Attila,
© 2013 TVN.HU Kft.