Belépés
Az OBT támogatja az OBH élére jelölt Senyei György Barnát
... elnökhelyettese. A többórás meghallgatás leiratát a napokban nyilvánosságra hozza az OBT.
Senyei György Barnát, a Fővárosi Ítélőtábla polgári-gazdasági ügyszakos megbízott tanácselnökét Áder János köztársasági elnök hétfőn javasolta az Országgyűlésnek Handó Tünde utódjául az OBH elnöki posztjára.
Az OBH első elnökét, Handó Tündét 2011 végén választotta meg az Országgyűlé...
2019-12-04 15:51:21
Orbán: Sir Roger Scruton előre látta az illegális migráció veszélyeit és megvédte Magyarországot az igazságtala
... Királyi Irodalmi Társaság tagját, a Buckingham Egyetem és az Oxfordi Egyetem vendégprofesszorát - a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetésben részesítette Áder János köztársasági elnök.

A kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök adta át kedden a londoni magyar nagykövetségen.
A kormányfő, aki a NATO alapításának 70. évfordulójára ...
2019-12-03 17:52:01
Áder János a bírósági hivatal elnöki posztjára Senyei György Barnát javasolta
...
Senyei György Barna az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajz szerint a Fővárosi Ítélőtábla polgári-gazdasági ügyszakos tanácselnöke.
Diplomáját a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 1993-ban. Bírói pályáját a Miskolci Városi Bíróságon kezdte 1996-ban, 2004-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság bírája, 2012-től ítélőtáblai bíró, megbízott ítél...
2019-12-02 19:32:37
Áder János kopt keresztény egyházi személyiségekkel találkozott Egyiptomban
... keresztény templomot gyújtottak vagy robbantottak fel - mutatott rá az államfő. A merényletek nemcsak emberi szenvedést idéztek elő, de a kulturális örökségben is jelentős kárt okoztak.
Áder János szerint a kopt közösség erejét mutatja, hogy az elmúlt hét év elegendő volt az összes templom újjáépítéséhez. Az államfő fontosnak ítélte az Egyiptom jelenlegi vezetése által szorg...
2019-12-01 16:21:39
Áder: Egyiptom elismeri a magyar régészek munkáját
... ásatásokat az észak-afrikai országban, a Luxortól nem messze lévő egykori Théba, vagyis a világ egyik legnagyobb régészeti területén pedig 1983 óta vannak jelen folyamatosan - ismertette Áder János, akinek személyében először látogat magyar államfő a magyar régészeti feltárások helyszínére, Egyiptomba.
Aki számít az egyiptológiában, az itt van - fűzte hozzá a számos ország k...
2019-11-30 14:21:35
Áder: Európa kiemelt érdeke, hogy Egyiptomban biztonság legyen
... ki, és reményének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy egy-két éven belül már konkrét eredményekről is beszámolhatnak a felek.
Míg a 20. századot az olaj évszázadának nevezte Áder János, addig a 21. század szerinte a víz évszázada.
A két ország vízügyi együttműködésének a vízfelhasználás hatékonyságát, a hálózati veszteség csökkentését, az egyre sokasodó lakosság növe...
2019-11-28 21:40:58
Tudomány Világfóruma - Pacsay-Tomassich Orsolya: a tudomány az innováció gyökere
... UNESCO korábbi főigazgatója pedig videoüzenetben emlékeztetett, hogy idén van a világfórumot útjára indító első Tudományos Világkonferencia 20. évfordulója.
A Tudomány Világfórumát Áder János köztársasági elnök és Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke nyitotta meg szerdán a Művészetek Palotájában.
A rendezvénysorozat középpontjában idén a tudomány etik...
2019-11-23 14:51:39
Tudomány Világfóruma - Áder János: a tudomány ma is közös építmény
... építésén mindannyian közreműködnek. Amit az egyik kezd, a másik folytatja, s végül az eredményt magáénak mondhatja mindaz, aki annak létesítésén közreműködött" - idézte Eötvös szavait Áder János.
A köztársasági elnök szerint, ami 130 esztendővel ezelőtt igaz volt, ma hatványozottan az. A tudományban a legkülönfélébb nemzetek kutatói ugyanannak az igazságnak a megismerésén, me...
2019-11-20 19:52:45
Áder János: Magyarország 2050-re klímasemlegessé válhat
... köztársasági elnök szerint az iparban, főként a cementiparban, a vaskohászatban és a gumigyártásnál van szükség technológiaváltásra a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében.
Áder János kiemelte, hogy Magyarország az elmúlt 100 évben duplájára növelte az erdőterületek nagyságát. Az erdősültség szintjét tovább akarják növelni, hogy a jelenlegi 22-23 százalékról 30 százal...
2019-11-19 21:22:58
Roska Botond neurobiológus kapta a Semmelweis Budapest Awardot
... információ alapvető feldolgozási folyamatainak felfedezéséért és a látás-visszaállító génterápia kidolgozásáért ítéltek neki oda. Szintén idén Magyar Szent István-rend kitüntetést vehetett át Áder János köztársasági elnöktől.
Roska Botond december 1-től a Semmelweis Egyetem vendégprofesszora lesz.
Az ünnepségen a díjátadó és a tudományos előadások mellett a Semmelweis E...
2019-11-18 18:12:43
1 2 3 ..............................186 187 ...............279 280 ...............371 372 373 
Címkék: Senyei György Barnát, Roger Scruton, Áder János, Tudomány Világfóruma, Pacsay-Tomassich Orsolya, Roska Botond, Semmelweis Budapest Awardot, Fővárosi Ítélőtábla, Országgyűlésnek Handó Tünde, Handó Tündét, Királyi Irodalmi Társaság, Buckingham Egyetem, Oxfordi Egyetem, Magyar Érdemrend, Orbán Viktor, Senyei György Barna, Miskolci Egyetem Állam-, Jogtudományi Karán, Miskolci Városi Bíróságon, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság, Tudományos Világkonferencia, Tudomány Világfórumát Áder János, Lovász László, Magyar Tudományos Akadémia, Művészetek Palotájában, Magyar Szent István-rend, Semmelweis Egyetem, Semmelweis, illegális migráció, bírósági hivatal, magyar régészek, innováció gyökere, többórás meghallgatás, napokban nyilvánosságra, csillaggal polgári, kitüntetést Orbán, londoni magyar, merényletek nemcsak, kulturális örökségben, kopt közösség, összes templom, államfő fontosnak, észak-afrikai országban, világ egyik, magyar régészeti, számos ország, olaj évszázadának, vízfelhasználás hatékonyságát,
© 2013 TVN.HU Kft.