Belépés
Új vatikáni dokumentum természeti erőforrásunkról, a vízről
... elválaszthatatlanul kapcsolódik a vízhez. Sok helyen azonban még mindig nem jutnak hozzá az emberek. Az ezzel kapcsolatos kérdéseket és kihívásokat veszi számba az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma által márciusban, a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan kiadott dokumentum, amelynek címe: Aqua fons vitae (A víz az élet forrása).
................
2020-04-03 19:06:52
Ferenc pápa a Laudato si’ hét megünneplésére hívja az
... gyors. Miközben e válság súlyosabbá válik, a hívek iránymutatást várnak arra, hogy miként válaszoljanak a problémára.
Ennek tudatában a Szentatya és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma arra ösztönzi a katolikus közösségeket, hogy kezdeményezzenek bátrabb lépéseket a teremtett világ védelmében a Laudato si' hét során.
Arra hívják a közösségeket, ...
2020-03-04 15:00:42
Ferenc pápa fát ültetett Assisi Szent Ferenc emléknapján
... kertekben
..................
A faültetésen jelen voltak Amazónia térségének egyházi vezetői és őslakosainak küldöttsége, a püspöki szinódus és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma tagjai, a ferences rend elöljárói, a Pánamazóniai imahálózat képviselői és a katolikus globális...
2019-10-05 13:35:56
Ferenc pápa: az embereknek lehetőséget kell adni a migrációra, de arra is, hogy ne kelljen kivándorolniuk
... egyházfő a Migrációk és a béke című vatikáni találkozón szólalt fel, amelyet a január elsejétől a menekültekkel és a migránsokkal foglalkozó, úgynevezett átfogó emberi fejlődés előmozdításának vatikáni dikasztériuma rendezett a Nemzetközi Migrációs Hálózat (SIMN) nevű egyházi szervezettel és a Konrad Adenauer Alapítvánnyal közösen.
Ferenc pápa kijelentette, hogy a migráció ne...
2017-02-21 19:14:45
1 
Címkék: Assisi Szent Ferenc, Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma, Nemzetközi Migrációs Hálózat, Konrad Adenauer Alapítvánnyal, embereknek lehetőséget, ezzel kapcsolatos, élet forrása, hívek iránymutatást, katolikus közösségeket, teremtett világ, faültetésen jelen, püspöki szinódus, ferences rend, katolikus globális, béke című, január elsejétől, migránsokkal foglalkozó, kezdeményezzenek, előmozdításának, erőforrásunkról, megünneplésére, kivándorolniuk, dikasztériuma, menekültekkel, iránymutatást, válaszoljanak, alapítvánnyal, világnapjához, pánamazóniai, őslakosainak, migránsokkal, kapcsolódóan, kijelentette, közösségeket, szervezettel, emléknapján, lehetőséget, kapcsolatos, küldöttsége, kihívásokat, faültetésen, kapcsolódik, magyarkurir, úgynevezett, imahálózat, problémára, súlyosabbá, kérdéseket, márciusban, dokumentum, térségének, védelmében, képviselői, migrációra, találkozón, foglalkozó, embereknek, nemzetközi, természeti, tudatában, katolikus, elsejétől, szentatya, migrációs, lépéseket, teremtett, rendezett,
© 2013 TVN.HU Kft.