Belépés
Lavrov: Washington már eldöntötte a Nyitott Égbolt-szerződés felmondását
... szövetség többi tagja is követi-e Washington példáját.
Az orosz diplomácia vezetője kételyének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államokat követően mások is felmondják a szerződést.
"Számomra úgy tűnik, az európaiak megértik, hogy a szerződés a bizalom, a kiszámíthatóság és az átláthatóság eszközeként hozzáadott értéket képvisel, és hogy mi is így tekintü...
2020-04-21 18:12:24
Felvonták Észak-Macedónia zászlaját a NATO brüsszeli székhelyén
... katonai szövetség 30. tagállama lett, miután Szkopje képviselői letétbe helyezték országuk csatlakozásának ratifikációs okmányait a katonai-politikai szövetséget létrehozó Észak-atlanti Szerződés letéteményes államának, az Egyesült Államoknak a külügyminisztériumában.
A hétfői zászlófelvonásra szűk körben került sor Jens Stoltenberg főtitkár, Sir Stuart Peach marsall, a NATO ...
2020-03-30 16:24:41
Az amerikai külügyminisztérium elégedettségét fejezte ki Észak-Macedónia NATO-csatlakozása miatt
... a tagsággal járó felelősséget is.
Az amerikai külügyminisztérium hangsúlyozta: a NATO 30. tagjának üdvözlésekor megerősíti az Egyesült Államok elkötelezettségét az észak-atlanti szerződés 5. cikkelyében foglalt közös védelem mellett.
Észak-Macedónia pénteken vált a NATO hivatalos tagjává, miután - a NATO bejelentése szerint - Szkopje képviselői letétbe helyezték ország...
2020-03-27 21:13:04
NATO: Észak-Macedónia a NATO 30. tagja lett
... volt a Görögországgal fennálló névvitájának lezárása. A Macedónia és Görögország között 1991 óta zajló névvita tavaly januári lezárulását követően az ország vezetői és az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) tagállamai az év februárjában aláírták a tagságot lehetővé tevő csatlakozási jegyzőkönyvet.
A NATO-t a hidegháborús fegyverkezés idején, 1949. április 4-én alapít...
2020-03-27 20:32:48
Szíria - A NATO a harcok leállítására szólítja fel Oroszországot és a szíriai kormányerőket
...
Az Észak-atlanti Tanács keretében összeülő nagykövetek a szövetséget megalapító szerződés 4-es cikke alapján folytattak megbeszélést a szíriai fejleményekről azt követően, hogy előző nap egy légitámadás során a szíriai Idlíb körzetében megöltek 33 török katonát.
Stoltenberg kijelentette: a szövetségesek arra szólítják fel a szíriai vezetést és Oroszországot, hogy tartsák...
2020-02-28 14:11:32
Szíria - Stoltenberg: a NATO-nagykövetek rendkívüli tanácskozást tartanak Törökország kérésére
...
Tájékoztatása szerint az Észak-atlanti Tanács keretében összeülő nagykövetek a szövetség alapító okiratának 4-es cikke alapján folytatnak megbeszélést a szíriai fejleményekről.
A washingtoni szerződés 4. cikke értelmében a NATO-tagországok tanácskozás összehívását kérhetik, ha úgy vélik, hogy területi egységüket, politikai függetlenségüket vagy biztonságukat veszély feny...
2020-02-28 09:51:31
Új brit-amerikai szerződés garantálja a Titanic roncsainak biztonságát
...
A nemzetközi szerződésre azért volt szükség, hogy biztosítsák a végtisztességet a hajóval hullámsírba szállt a több mint 1500 utasnak és személyzetnek és garantálják a roncsok megőrzését.
A belfasti Harland és Wolff hajóműhelyben készült luxusgőzös 1912-ben az Atlanti-óceánt átszelő első útján jéghegynek ütközött és elsüllyedt.
A BBC News felidézte, hogy Nagy-Britan...
2020-01-21 16:31:59
Brit archív dokumentumok: London meg akarta hívni Oroszországot a NATO-ba
... társult tagságot ajánlanának fel az észak-atlanti védelmi szövetségben.
A brit külügyminisztérium egyik korabeli bizalmas átirata szerint Oroszország erőteljesen ellenezte a Varsói Szerződés egykori tagjai, köztük Magyarország csatlakozását a NATO-hoz, de Moszkvában belátták azt is, hogy ezt nem tudják megakadályozni.
Rifkind egyik belső írott tájékoztatójában erre reagá...
2019-12-31 13:51:17
Századvég: Soros szervezetei a NATO bomlasztására tesznek kísérletet
... berendezkedést" a NATO-tagállamokban - olvasható a Századvég elemzésében.
Mint írták, a munkacsoport tevékenysége aligha egyeztethető össze a transzatlanti gondolattal. Az Észak-atlanti Szerződés 2. cikke ugyanis előírja, hogy a szerződéses felek a békés és baráti nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséhez úgy járulnak hozzá, hogy "megerősítik szabad intézményeiket, biztosítják az...
2019-12-13 18:59:31
Londoni NATO-találkozó - Johnson: egymilliárd ember biztonságán őrködik a NATO
... mindaddig, amíg a szövetség összetart, senki nem remélheti, hogy vereséget mérhet rá, így senki nem fog háborút kirobbantani.
Ezt az alapvető fontosságú elvet rögzíti az észak-atlanti szerződés 5. cikkelye, amely kimondja, hogy ha a NATO valamelyik tagját támadás éri, az összes többi tagország a védelmére kel - hangsúlyozta a brit kormányfő.
Hozzátette: ez a doktrína a l...
2019-12-04 09:40:40
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Nyitott Égbolt-szerződés, Felvonták Észak-Macedónia, Észak-Macedónia NATO-csatlakozása, Londoni NATO-találkozó, Egyesült Államokat, Észak-atlanti Szerződés, Egyesült Államoknak, Jens Stoltenberg, Stuart Peach, Egyesült Államok, Észak-atlanti Szerződés Szervezetének, Észak-atlanti Tanács, Varsói Szerződés, harcok leállítására, szíriai kormányerőket, orosz diplomácia, európaiak megértik, átláthatóság eszközeként, katonai-politikai szövetséget, hétfői zászlófelvonásra, tagsággal járó, észak-atlanti szerződés, ország vezetői, tagságot lehetővé, hidegháborús fegyverkezés, szövetséget megalapító, szíriai fejleményekről, légitámadás során, szíriai Idlíb, szövetségesek arra, szíriai vezetést, szövetség alapító, washingtoni szerződés, nemzetközi szerződésre, hajóval hullámsírba, több mint, roncsok megőrzését, belfasti Harland, észak-atlanti védelmi, munkacsoport tevékenysége, transzatlanti gondolattal, szerződéses felek, szövetség összetart, alapvető fontosságú, összes többi, brit kormányfő,
© 2013 TVN.HU Kft.