Belépés
Mit mond a Biblia a karácsonyról?
... Encyclopedia of Religion).

Karácsonyfa: ,,A pogány európaiak között elterjedt a fák tisztelete, és ez a hagyomány a keresztény hit felvétele után is tovább élt. . . fát állítottak fel a házban vagy a bejáratnál a téli napfordulókor" (Britannica Hungarica, 10. kötet, 141. oldal).

Fagyöngy, magyal: ,,A druidák mágikus erőt tulajdonítottak a fagy...
2018-12-09 23:01:08
A világ legmagasabb karácsonyfája
A világ legmagasabb karácsonyfáját 1950-ben, Washingtonban állították, nagyjából 70 méter magas volt. ............

...
2018-12-09 22:12:30
Kiállították Törökországban a híres "Cigánylány" mozaikegyüttes több mint fél évszázad után hazakerült hiányzó
...
A mozaikegyüttesre először az 1960-as években egy illegális ásatás keretében bukkantak rá. Az alkotás nagy részét ezt követően kicsempészték Törökországból és az Egyesült Államokba szállították. Az Ohio állambeli Bowling Green Állami Egyetem, amely állítólag akkor még nem tudott a műkincsek eredetéről, 1965-ben már egy New York-i galériától vásárolta meg.
A mozaikegyütte...
2018-12-09 17:42:46
Legalább hetven sárgamellényes tüntetőt állítottak elő Brüsszelben
...
A helyi lapok beszámolói szerint mintegy ötszáz tüntető a belvárost körülvevő belső körgyűrű és az uniós intézményeknek otthont adó városrész határán és utcáin gyülekezett, onnan vonult az Európai Bizottság és Tanács épületeinek otthont adó Schuman térhez, komoly fennakadásokat okozva a környék forgalmában. A teret teljesen lezárták, a tüntetők farkasszemet néznek a rendőrökk...
2018-12-08 14:16:31
Francia zavargások - Egy könnygázas oszlatás után viszonylagos nyugalomban tüntettek Párizsban
... történt és 211 embert őrizetbe vettek, mert azzal gyanúsíthatók a náluk talált tárgyak alapján, hogy erőszakra és szándékos, csoportosan elkövetett összetűzésekre készültek. Nagy számban állítottak elő olyanokat is, akik nem tudták magukat igazolni.
Délig a prefektúra tájékoztatása szerint 514 előállítás történt, 272-en vannak őrizetben. A szám már most magasabb, mint az egy...
2018-12-08 13:16:58
Ötvenezer éves tiarát találtak a Denyiszov-barlangban
... készült tiara kicsiny darabjára. Az újabb lelet megerősíti a szibériai kutatók azon feltételezését, hogy a barlang ősi lakói évezredeken át hordtak tiarát, amelyet valószínűleg ők maguk állítottak elő. Ez utóbbira utal az a tény, hogy számos mammutagyar darabkát találtak a barlangban.
Az egyik legősibb tiara megtalálása nemcsak a Gyenyiszov-barlang, hanem az egész világ eseté...
2018-12-07 19:12:14
Az év kiemelkedő egészségügyi szakdolgozóit díjazta a kamara Budapesten
... érintés.
A miniszter "nagy magyar asszonynak" nevezte mások mellett Kossuth Zsuzsannát, valamint Nagy Lajos király édesanyját, Piast Erzsébetet; utóbbi kertjének növényeiből gyógyszereket állítottak elő, amelyeket a rászorulókhoz juttattak el.
Sok ezer, tízezer ápolónő volt mindig ott, ahol szükség volt rá, dolgozott nyomorúságos körülmények között, fagyban, hidegben - n...
2018-12-07 13:01:44
Párbeszéd: szállítsák le alacsonyabbra a légszennyezettség tájékoztatási és riasztási fokozatainak határértékei
...
A párt fővárosi képviselője egy pénteki, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy októberben a szálló por mértéke 14 alkalommal haladta meg az egészségügyi határértéket Budapesten, de a hónapban egyetlen egyszer sem rendeltek el még tájékoztatási fokozatú riasztást sem. Ez azért történhetett meg, mert olyan magas szintre állították be ezeket a riasztási fokozatokat - hang...
2018-12-07 11:41:29
Orbán: vérfrissítés kell az Európai Parlamentben
...
"Látom rajtuk a ciklus végi fáradtság jeleit", de a jövő évi EP-választás után lesznek új képviselők, és "szerintem javulni fog a demokrácia minősége" - fogalmazott a kormányfő.
Az úgynevezett migránsvízum kérdésében Orbán Viktor azt mondta: "elég vicces", hogy egy ügyben addig kell újra és újra szavazni, amíg a bürokraták szerint helyes eredmény meg nem születik.
F...
2018-12-07 09:31:11
The New York Times: Trump golfklubjában illegális bevándorlók dolgoztak
...
A lap két latin-amerikai nőt szólaltatott meg. Azt állították, hogy hamis társadalombiztosítási kártyával és hamis zöldkártyával (tartózkodási engedéllyel) vállaltak takarítónői munkát a bedminsteri golfklubban. Bedminster a keleti parti New Jersey államban, a tengerparton fekszik.
Victorina Morales és Sandra Diaz azt állította, hogy illegálisan érkeztek az Egyesült Álla...
2018-12-07 07:30:54
1 2 3 ....................749 750 ...........1123 1124 ..........1497 1498 1499 
Címkék: Kiállították Törökországban, Európai Parlamentben, York Times, Britannica Hungarica, Egyesült Államokba, Bowling Green Állami Egyetem, Európai Bizottság, Kossuth Zsuzsannát, Nagy Lajos, Piast Erzsébetet, Orbán Viktor, Victorina Morales, Sandra Diaz, Egyesült Álla, világ legmagasabb, könnygázas oszlatás, kamara Budapesten, légszennyezettség tájékoztatási, pogány európaiak, házban vagy, druidák mágikus, mozaikegyüttesre először, 1960-as években, illegális ásatás, alkotás nagy, műkincsek eredetéről, helyi lapok, belvárost körülvevő, uniós intézményeknek, környék forgalmában, teret teljesen, tüntetők farkasszemet, náluk talált, prefektúra tájékoztatása, újabb lelet, szibériai kutatók, egyik legősibb, egész világ, rászorulókhoz juttattak, párt fővárosi, egészségügyi határértéket, hónapban egyetlen, riasztási fokozatokat, ciklus végi, demokrácia minősége, úgynevezett migránsvízum, ügyben addig, bürokraták szerint, bedminsteri golfklubban, keleti parti, tengerparton fekszik, mozaikegyüttesre,
© 2013 TVN.HU Kft.