Belépés
Krónika 4. rész (az ÁSZ 2018-as tevékenysége)
... kimutatások szerint évi 4000 milliárd forint ez az összeg. Ez elképesztő lehetőségeket rejtő, óriási tartalék lehet az ország számára - mutatott rá.
Hangsúlyozta: felmérések szerint a közbeszerzések egyharmada zajlik érdemi verseny nélkül, azaz vagy kevés résztvevővel, vagy egymással összefüggő cégekkel, vagy nem piaci áron.
Hozzátette: míg 2013-ban a közbeszerzések 11 s...
2019-11-06 14:22:00
Közgazdász-vándorgyűlés - ÁSZ-elnök: a gazdaság fehérítése a zöldítését is támogatja
... növekedéséhez vezet.
Az ÁSZ elnöke rámutatott: az állami szervek kereslete döntő részben közbeszerzési ajánlatkérések formájában jelenik meg a gazdaságban. Ezért kulcskérdés, hogy a közbeszerzések esetében kellő prioritást kap-e a klímavédelem.
Megjegyezte azt is, a közszférában az állam és az önkormányzatok mint tulajdonosi joggyakorlók kötelezővé tudják tenni minden kö...
2019-09-05 19:22:27
Közbeszerzési Hatóság: nő a zöld közbeszerzések száma és értéke
...
A Környezetvédelmi Világnap alkalmából rendezett, Kihívások a fenntartható közbeszerzésekben című, kétnapos nemzetközi konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón az elnök hangsúlyozta, a jövőre is gondolnak a közbeszerzés rséztvevői, ha nem csak az árat, a beszerzési értéket tartják döntőnek, de figyelembe veszik a fenntarthatóság és a zöld szempontok is.
A Közbes...
2019-06-05 12:22:08
A tavalyinál több hirdetményt vár idén a Közbeszerzési Hatóság
... munkájának kiírása volt.Rigó Csaba Balázs szerint az idei adatok alapján bővülhet az építőipari cégek, valamint a mikrovállalkozások és a kkv-k részesedése a közbeszerzésekben, és tovább csökkenhet a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások száma. Utóbbi lehetőséget az előző években számos hirdető megfelelő jogalap, vagyis a közbeszerzési törvényben meghat...
2019-03-13 11:21:38
Módosítana a közbeszerzési szabályokon a törvényalkotási bizottság
...
Két elemmel bővül az uniós értékhatár alatti közbeszerzéseket érintő kivételek köre, vagyis amelyekre nem kell alkalmazni a közbeszerzési törvényt: a legfeljebb évi 10 millió forintos árbevételű, újabb néven start szövetkezetek, korábbi szociális szövetkezetek által termelt áruk, szolgáltatások beszerzése is bekerül a kivételek közé. A változtatás indoklása szerint ez nemcsak...
2018-11-22 15:28:47
Innovációs célú megállapodást kötött az ITM és a Közbeszerzési Hatóság
... érvényesítését. Mindezt a magyar gazdaság versenyképességének és a hatékonyságának javítása is megköveteli - tette hozzá.
Felidézte, hogy a hatóság 2018-ra meghirdette a fenntartható közbeszerzések évét, hogy előtérbe állítsa az innovatív, a zöld célú és a szociális szempontú közbeszerzéseket. A KH innovációs partnerségi útmutatója a Miniszterelnökség elé került jogi normako...
2018-10-31 15:32:48
Tarlós: nagy mértékben nőnek a főváros kompetenciái a kormányfővel aláírandó megállapodással
... István közölte, a budapesti fejlesztési tanács november 17-én tartja majd első ülését.
Szólt arról is, azt szeretné, hogy fővárosi kiemelt projektek, nagyprojektek esetében a közbeszerzéseket nem a főváros, hanem egy a tanács által létrehozott vagy már meglévő állami szerv végezné. A fővárosnak lesz egy közbeszerzési főosztálya az ott maradó kis projektekre.
Tarlós Istvá...
2018-10-11 13:02:05
OGY Krónika 3. rész (kérdések)
... "lenullázta a nemzeti földvagyont".
Ha a miniszterelnök rendszeresen fogad el milliós ajándékokat kormányközeli vállalkozóktól, akik aztán milliárdos megrendeléseket nyernek el közbeszerzéseken, akkor a tárcavezető "hogyan viszonyul ehhez az urizáláshoz?" - kérdezte.
Szerinte nem 2010 óta volt átrendeződés a birtokszerkezetben, és az amúgy is vagyonosok kapják a legnagyo...
2018-10-08 14:52:06
Csányi: az OTP eredménye idén elérheti az 1 milliárd eurót
... hitelnövekményből 800 milliárdot a kkv-k vettek fel - mondta.
Úgy vélte, a magyar kkv-knak két területen vannak jobb lehetőségeik, mint európai társaiknak: az állami támogatások, valamint a közbeszerzések területén, illetve a finanszírozás elérhetőségében, míg a többi területen elmaradásban vannak.
Az OTP a kkv-hitelállomány 10-12 százalékos bővülésére számít a következő...
2018-09-20 14:43:09
Tanévkezdés - MSZP-Párbeszéd: béremelésre és az óraszám csökkentésére van szükség
... kérdésre közölte, a határokat védeni kell, és ehhez az uniónak forrásokat kell biztosítania. Problémaként említette ugyanakkor, hogy a határvédelemmel kapcsolatban titkos, nem nyilvános közbeszerzések voltak; az intelligens kerítéssel összefüggésben 15 milliárd forint jutott Fideszhez közeli vállalkozókhoz. Jelezte, megértené az EU-t, ha aggódna a támogatás miatt.
A 2019-es E...
2018-09-03 12:31:26
1 2 3 ......22 23 ...33 34 ...44 45 46 
Címkék: Közbeszerzési Hatóság, Környezetvédelmi Világnap, Rigó Csaba Balázs, Tarlós Istvá, gazdaság fehérítése, zöld közbeszerzések, tavalyinál több, közbeszerzési szabályokon, törvényalkotási bizottság, főváros kompetenciái, kormányfővel aláírandó, óraszám csökkentésére, ország számára, közbeszerzések egyharmada, állami szervek, közbeszerzések esetében, önkormányzatok mint, fenntartható közbeszerzésekben, elnök hangsúlyozta, közbeszerzés rséztvevői, beszerzési értéket, zöld szempontok, idei adatok, építőipari cégek, kkv-k részesedése, hirdetmény nélküli, előző években, közbeszerzési törvényben, uniós értékhatár, közbeszerzési törvényt, kivételek közé, változtatás indoklása, magyar gazdaság, hatékonyságának javítása, hatóság 2018-ra, fenntartható közbeszerzések, zöld célú, szociális szempontú, budapesti fejlesztési, fővárosnak lesz, közbeszerzési főosztálya, nemzeti földvagyont, miniszterelnök rendszeresen, kkv-k vettek, magyar kkv-knak, állami támogatások, közbeszerzések területén,
© 2013 TVN.HU Kft.