Belépés
Koronavírus - A kaliforniai San Franciscóban vészhelyzetet hirdettek
...
Az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városában még nem diagnosztizáltak új típusú koronavírus miatt kialakult tüdőgyulladásos megbetegedéseket, de London Breed polgármester elővigyázatosságból vészhelyzetet hirdetett.

Az intézkedés értelmében a városi önkormányzat alkalmazottait átirányíthatják napi munkájuktól a közegészségügyi helyzetre és a koronavírus fertő...
2020-02-26 07:04:35
Koronavírus - Újabb négy halott Észak-Olaszországban
... száma. A hétfő esti jelentések még hét halálos áldozatról és 222 megbetegedettről szóltak.

Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter közölte: az Olaszországgal szomszédos államok nem zárják le határaikat.

"Megállapodtunk, hogy nyitva tartjuk a határokat, mert azok lezárása aránytalan és nem hatékony intézkedés lenne jelen pillanatban" - mondta Speranza ú...
2020-02-25 22:23:01
Müncheni konferencia - Magyar kutatót díjaztak a világ legrangosabb biztonságpolitikai konferenciáján
...
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékén dolgozó kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben.
Analízis paralízis: veszélyérzékelés és kohézióhiány a NATO-ban, 1960-1980 (Analysis Paralysi...
2020-02-16 15:11:50
Müncheni konferencia - Kínai külügyminiszter: Washington lejárató kampányt folytat Kína ellen
... milliós tagságú kommunista pártra és a keményen dolgozó emberek munkájára építve minden akadályt leküzd és "újjászületik" - mondta a pekingi diplomácia vezetője.
Aláhúzta: az Egyesült Államok "szuperhatalom", ezért igen fontos lenne, hogy "ne veszítse el a józan eszét" és ne játssza el a nemzetközi közösség bizalmát.
Kifejtette: Kína újbóli megerősödése azt is jelenti, h...
2020-02-15 23:11:54
Müncheni konferencia - Macron: eredménytelenek az Oroszország elleni szankciók
... lehessen Moszkva számára.
A francia elnök - aki első alkalommal vett részt a biztonságpolitika első számú nemzetközi fórumaként számon tartott MSC-n - kifejtette, hogy az Egyesült Államok egyre inkább visszahúzódik a világpolitikából és átértékeli kapcsolatait Európával, ami "a Nyugat gyengülésével" jár.
Ezt a folyamatot az EU megerősítésével kell ellensúlyozni. Meg kel...
2020-02-15 23:10:10
Orbán: a konzervatív politika előfeltétele a gazdasági sikeresség
... egyfajta együttműködését jelenti; a másik koncepció szerint viszont felülről kell építeni Európát, ami egy föderalista, "birodalomorientált" megközelítés, amelyben nem szerepelnek szuverén államok. A versengés folyamatos e két hozzáállás között, és ez az oka a nyitott vitáknak az európai vezetők között - fűzte hozzá.
A Fidesz európai pártcsaládjáról, az Európai Néppártról (EP...
2020-02-04 19:42:21
Lavrov: Moszkvát aggasztja a NATO nagyszabású tavaszi hadgyakorlata
... amerikaiak számára lényegesen egyszerűbb a saját utasításaik szerint maguknak megtervezni és végrehajtani mindent , úgy hogy még jelképesen se kösse meg őket a NATO-fegyelem. Noha az Egyesült Államok európai erőinek parancsnoka egy személyben a NATO európai erőnek főparancsnoka is" - nyilatkozott Lavrov.
A miniszter "abszolút indokolatlannak" nevezte a hadgyakorlatot, amelyn...
2020-02-04 17:32:06
EU: elfogadhatatlan a taposóaknákra vonatkozó korlátozások tervezett amerikai eltörlése
... meggyőződése, hogy az ilyen, főként gyermekek életét követelő fegyverek használata összeegyeztethetetlen a nemzetközi humanitárius joggal.
Arra emlékeztettek, hogy az EU mellett az Egyesült Államok lép fel a leghangsúlyosabban a taposóaknák használta ellen, támogatják az aknamentesítést, a meglévő készletek megsemmisítését, valamint jelentős támogatást nyújtanak az áldozatokn...
2020-02-04 17:22:09
A Kia folyamatosan erősödik Európa piacán
... ez enyhe, 1,4 százalékos visszaesés. Ugyanakkor a profit és a bevétel nőtt - jelezte az MTI kérdésére a magyar képvisel...
2020-02-04 15:41:49
Trump-béketerv - Borrell: az amerikai kezdeményezés eltér a nemzetközileg elfogadott paraméterektől
... valamint azonos jogokat biztosít mindkét fél számára.
Borrell hozzátette, az Európai Unió teljes mértékben elkötelezett a transzatlanti partnerség mellett, és értékeli az Egyesült Államok erőfeszítéseit az izraeli-palesztin konfliktus békés megoldásának elősegítésére.
Donald Trump amerikai elnök január végén Washingtonban kétállami megoldást javasolt a palesztin-izraeli ...
2020-02-04 15:32:41
1 2 3 ................1680 1681 .........2520 2521 ........3359 3360 3361 
Címkék: Egyesült Államok, London Breed, Roberto Speranza, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi, Honvédtisztképző Karának Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékén, American University, Analysis Paralysi, Európai Néppártról, Európai Unió, Donald Trump, világ legrangosabb, konzervatív politika, gazdasági sikeresség, taposóaknákra vonatkozó, amerikai kezdeményezés, nemzetközileg elfogadott, intézkedés értelmében, városi önkormányzat, közegészségügyi helyzetre, koronavírus fertő, hétfő esti, washingtoni American, keményen dolgozó, pekingi diplomácia, józan eszét, nemzetközi közösség, francia elnök, biztonságpolitika első, másik koncepció, versengés folyamatos, nyitott vitáknak, európai vezetők, saját utasításaik, nemzetközi humanitárius, taposóaknák használta, meglévő készletek, bevétel nőtt, magyar képvisel, transzatlanti partnerség, izraeli-palesztin konfliktus, diagnosztizáltak, megbetegedéseket, veszélyérzékelés, honvédtisztképző, világpolitikából, megbetegedettről, eredménytelenek,
© 2013 TVN.HU Kft.