Belépés
Koronavírus - Elfogadta a román parlament a karanténtörvényt
... egy alkotmánybírósági döntés nyomán július 3-a óta senkit sem lehet hozzájárulása nélkül kórházban, vagy karanténban tartani Romániában.
Az alkotmánybíróság kimondta, hogy az állampolgári alapjogokat csak törvénnyel lehet korlátozni, ezért hatályon kívül helyezték az egészségügyi miniszter rendeleteit, amelyek alapján korábban kórházban tartották a koronavírus-fertőzötteket é...
2020-07-16 22:03:50
Koronavírus - Romániában az ellenzék hátráltatja a karanténtörvény elfogadását
... eljárást szorgalmazva a bukaresti kormány, miután egy alkotmánybírósági határozat nyomán július 3-án megszűnt a karanténintézkedések jogalapja.
Az alkotmánybíróság kimondta, hogy az állampolgári alapjogokat csak törvénnyel lehet korlátozni, ezért hatályon kívül helyezték az egészségügyi miniszter rendeleteit, amelyek alapján korábban kórházban tartották a koronavírus-fertőzöt...
2020-07-13 15:22:18
Koronavírus - Elfogadta a román kormány a közegészségügyi intézkedésekről szóló törvénytervezetet
...
Az alkotmánybíróság kimondta, hogy az állampolgári alapjogokat csak törvénnyel lehet korlátozni, ezért hatályon kívül helyezték az egészségügyi miniszter rendeleteit, amelyek alapján eddig kórházban tartották a koronavírus-fertőzötteket, és karanténba küldték a fertőzöttekkel kapcsolatba került, vagy járvány sújtotta országokból érkezett embereket.
A hétfői kormányülés e...
2020-07-06 15:01:39
Timmermans: a jogállamiság fokozott ellenőrzésére van szükség
...
Timmermans az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) jogállamiságról szóló vitáján elmondta: az Európai Bizottság a jövőben éves jelentést kíván kiadni a jogállamiságot fenyegető tagállamokban jelentkező kockázatokról annak érdekében, hogy meg lehessen erősíteni az unió jogi eszközeit.
Beszédében arra emlékeztetett, hogy az...
2019-09-05 12:01:14
Az Európai Parlament a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben
... jóváhagyott határozat szerint az elmúlt néhány év fejleményei együttvéve "rendszerszintű fenyegetést jelenthetnek a jogállamiságra nézve" Magyarországon. A parlament ezért utasítja belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságát (LIBE), hogy készítsen különjelentést Magyarországról, hogy a plénum szavazhasson egy indoklással ellátott javaslatról, amellyel kezdeményezheti a h...
2017-05-17 14:53:11
A KMKSZ aggodalmát fejezte ki az ukrajnai nemzetiségek jogainak esetleges szűkítése miatt
... formába burkolt kisebbségellenes törekvésekkel, és tegyenek érdemi lépéseket azok jogainak biztosítása és érvényesítése érdekében. Meggyőződésünk, hogy a társadalmi feszültségeket épp az állampolgári és kisebbségi jogok kiszélesítésével, a jogosítványok és eszközök alsóbb szintekre történő delegálásával, a valódi önkormányzatiság megteremtésével lehetne feloldani.
A KMKSZ a n...
2017-04-08 18:03:06
Normakontroll - Az MLP üdvözli az elnöki döntést
...
Az MLP közleményében, amelyet az MTI-hez is eljuttatott, megismételte: a kormány mindkét törvénymódosítóval csak tovább korlátozná az állampolgári alapjogokat, tovább szűkítené az alkotmányban garantált információs szabadságot, végképp felszámolva az állami vagyonnal való gazdálkodás nyilvánosságát, az elszámoltathatóságot.
A Magyar Posta és a Magyar Nemzeti Bank is áll...
2016-03-09 15:22:34
Illegális bevándorlás - Fidesz: bosszú az EP Magyarországról szóló vitája
... jogállamisági mechanizmus, vagyis a 7-es cikkely beindítását Magyarországgal szemben.
Hozzátette: a liberálisok szeptemberben kezdeményezték ennek elindítását, de az EP belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén nem kapott többséget a kezdeményezés.
Gulyás Gergely elmondta, e helyett a szocialistáknak az a javaslata kapott támogatást, miszerint az E...
2015-12-02 13:12:52
Paczolay: a jogállami alkotmányvédelemben nem lehet új lapot kezdeni
... akar szakítani a 19. századi liberalizmus által megfogalmazott alapvető szabadságjogokkal, az emberi méltóság vagy a véleménynyilvánítás szabadsága azt is megilleti, aki semmilyen állampolgári kötelezettségének nem tesz eleget.
Gulyás Gergely hallgatósága figyelmébe ajánlotta John Fitzgerald Kennedy fél évszázaddal ezelőtti amerikai demokrata elnök szavait, amelyek szerint "n...
2014-12-09 17:53:18
Rui Tavares hajlandó pontosítani jelentéstervezetét
... parlamenti (EP-) képviselő, az alapjogok magyarországi helyzetét vizsgálni hivatott jelentés készítője ezt maga mondta az MTI-nek szerdán Brüsszelben adott exkluzív interjúban.
Az EP állampolgári jogokkal, bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó állandó bizottságának tagja úgy vélekedik, hogy sok esetben nem a tények képezik vita tárgyát, hanem azok interpretációja, arról ...
2013-05-15 21:42:31
1 2 3 
Címkék: Európai Parlament, Európai Bizottság, Magyar Posta, Magyar Nemzeti Bank, Gulyás Gergely, John Fitzgerald Kennedy, román parlament, ellenzék hátráltatja, karanténtörvény elfogadását, román kormány, közegészségügyi intézkedésekről, jogállamiság fokozott, hetes cikk, ukrajnai nemzetiségek, elnöki döntést, alkotmánybírósági döntés, alkotmánybíróság kimondta, állampolgári alapjogokat, egészségügyi miniszter, bukaresti kormány, alkotmánybírósági határozat, fertőzöttekkel kapcsolatba, hétfői kormányülés, jövőben éves, jogállamiságot fenyegető, unió jogi, elmúlt néhány, jogállamiságra nézve, parlament ezért, plénum szavazhasson, indoklással ellátott, társadalmi feszültségeket, valódi önkormányzatiság, kormány mindkét, alkotmányban garantált, állami vagyonnal, 7-es cikkely, liberálisok szeptemberben, emberi méltóság, alapjogok magyarországi, tények képezik, kisebbségellenes, alkotmánybíróság, önkormányzatiság, kiszélesítésével, karanténtörvényt, magyarországgal, kezdeményezheti, magyarországról,
© 2013 TVN.HU Kft.