Belépés
Andalúzia elnökévé választotta Juan Manuel Moreno konzervatív politikust a sevillai parlament
...
A név szerinti szavazáson a 109 fős törvényhozás 59 képviselője támogatta Moreno megválasztását, a PP mellett az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt és a VOX radikális jobboldali párt tagjai.
Ellene 50-en szavaztak, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és az Előre Andalúzia (Adelante Andalucía) baloldali párttömörülés képviselői.
A 48 éves megválasztot...
2019-01-16 19:22:14
Lavrov: Moszkva kész tovább dolgozni az INF-szerződés megmentéséért
...
Az orosz külügyminiszter szerint ugyanakkor az INF-szerződésről az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások megerősítették, hogy Washington irányvonalának célja a hadászati stabilitás rendszerének lerombolása. Kifejezte reményét, hogy a Washington felelősségteljes hozzáállást tanúsít majd a hadászati fegyverzetcsökkentési szerződések ügyében.
Lavrov azt hangoztatta, ho...
2019-01-16 14:31:39
A román elnök az elítéltek idő előtti szabadulását lehetővé tevő törvény felülvizsgálatát sürgeti
... sajtónyilatkozatában a tavaly nyáron hatályba lépett jogszabály elfogadásának felelősségét egymásra hárító politikusokat bírálta. Szerinte nem felelősöket, hanem megoldást kell keresni.
"Az állampolgárok biztonsága nem alku tárgya, és megengedhetetlen, hogy az emberek attól rettegjenek, hogy a börtönből frissen szabadult bűnözők törnek rájuk" - mondta az államfő.
A szoci...
2019-01-16 12:11:30
Brexit - A spanyol kormány sajnálatát fejezte ki a megállapodás-tervezet elutasítása miatt
... fogalmazott Pedro Sánchez miniszterelnök Twitteren közzétett üzenetében.
Mint írta, Spanyolország erre az esetre készenléti intézkedéseken dolgozik, prioritásként kezelve az állampolgárok jogait.
"Természetesen nagyon rossz hír, de szembe kell nézni vele" - nyilatkozta Josep Borrell spanyol külügyminiszter újságíróknak egy madridi gazdasági rendezvényen.
A politikus...
2019-01-15 22:12:59
Brexit - Theresa May: a megállapodás alternatívája a Brexit-folyamat leállítása vagy a megállapodás nélküli kil
... megállapodás elmaradása a kilépés után tervezett átmeneti időszak elmaradásával is járna, és ebben a helyzetben nem lehetne például viszonossági alapon garantálni az EU-országokban élő brit állampolgárok jogosultságainak további érvényesítését ugyanúgy, ahogy a brit kormány kész garantálni az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságait - hangsúlyozta Theresa...
2019-01-15 20:42:52
Nőjogi tiltakozó akció mellett kezdődött az elnökválasztás az andalúz parlamentben
... parlamentben szerdán rendezik az elnökválasztási vitát, am...
2019-01-15 17:22:15
A román államfő üdvözölte a Szabad Európa Rádió román adásainak újraindítását
... veszélyeztetik.
"Egy megosztott, számos fenyegetéssel - egyes esetekben belső fenyegetéssel - szembesülő Európában szükségünk van a szabad sajtóra, amely segít eligazítani az állampolgárokat, megtalálni az igazságot a hamis hírek, a manipuláció és a hazugságok médiatengerében" - olvasható a román államfőnek a SZER-hez intézett üzenetében.
A SZER tavaly júliusban jelentet...
2019-01-14 13:01:53
Megkezdi a meghallgatásokat a koszovói háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság
... Veseli házelnök is. Amennyiben bármelyiküket is bűnösnek találná a bíróság, felborulna a politikai egyensúly Koszovóban, választásokat kellene tartani, és feltételezhetően a koszovói állampolgárok Nyugatba vetett bizalma is megrendülne, ők ugyanis úgy vélik, 1998-1999-ben a szabadságukért harcoltak az elnyomó szerbek ellen, és szabadságharcuk megalapozott volt.
A háborús bűn...
2019-01-13 10:18:35
Rekord adóbevételekkel fogadta el költségvetési tervezetét a spanyol kormány
... körülbelül 156 támogató szavazatra számíthat.
Mivel a tervezetet a legnagyobb ellenzéki erőnek számító konzervatív Néppárt (PP), valamint a negyedik legnagyobb frakcióval rendelkező Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt is elutasítja, az csak a spanyol parlament katalán nacionalista pártjainak támogatásával mehet át a törvényhozáson.
A Katalónia függetlenségét k...
2019-01-11 20:02:31
Török puccskísérlet - Egyre több török kér menedékjogot Németországban
... 2017-ben 8483, tavaly januártól novemberig pedig 10 075. A hatóság a kérelmek mintegy 50 százalékát fogadta el.
"Törökország nem biztonságos származási ország, a másként gondolkodó állampolgárok helyzete egyre nehezebb" - mondta Sevim Dagdelen frakcióvezető-helyettes.
Az ARD országos köztelevízió összeállítása szerint hozzátette, hogy a berlini vezetés Törökország-polit...
2019-01-11 19:52:24
1 2 3 ...............570 571 ........855 856 ........1139 1140 1141 
Címkék: Juan Manuel Moreno, Theresa May, Szabad Európa Rádió, Spanyol Szocialista Munkáspárt, Előre Andalúzia, Adelante Andalucía, Egyesült Államokkal, Pedro Sánchez, Josep Borrell, Egyesült Királyságban, Sevim Dagdelen, sevillai parlament, román elnök, spanyol kormány, megállapodás alternatívája, megállapodás nélküli, andalúz parlamentben, román államfő, koszovói háborús, orosz külügyminiszter, hadászati stabilitás, tavaly nyáron, állampolgárok biztonsága, emberek attól, börtönből frissen, esetre készenléti, állampolgárok jogait, madridi gazdasági, kilépés után, brit kormány, elnökválasztási vitát, szabad sajtóra, hamis hírek, hazugságok médiatengerében, román államfőnek, politikai egyensúly, koszovói állampolgárok, szabadságukért harcoltak, elnyomó szerbek, legnagyobb ellenzéki, negyedik legnagyobb, spanyol parlament, kérelmek mintegy, másként gondolkodó, berlini vezetés, felelősségteljes, meghallgatásokat, jogosultságainak, felülvizsgálatát, megengedhetetlen, feltételezhetően, állampolgárokat,
© 2013 TVN.HU Kft.