Belépés
Erdő Péter bíboros: A Szentatya nem harcosként jelentkezett
... keresztények iránt volt a látogatásának egyik célja." Erre utalt az is - tette hozzá Erdő Péter, hogy - felkereste a lerombolt városokat, városrészeket. Másrészt - hangsúlyozta a bíboros - a Szentatya párbeszédet kezdett az iszlám világgal. Erdő Péter azt mondta: ,,Nem harcosként jelentkezett, aki majd síkra száll és megvédi más ellenséges erőkke...
2021-03-12 21:30:31
Nagy bejelentést tett a Vodafone
... centrumává válik, amely kész kutatási-fejlesztési-inovációs kooperációra minden a távközléssel és 5G alkalmazások fejlesztésével foglalkozó hazai és külföldi vállalattal és intézettel - hangsúlyozta a dékán.
Charaf Hassan továbbá kiemelte, az 5G teszthálózat elősegíti azt is, hogy 2021-től a BME bekapcsolódjon az Európai Unió innovációs keretprogramja, a Horizon Europe részek...
2020-10-15 16:41:37
Ferenc pápa jövő év végéig meghosszabbította a loretói szent
... hónapot ajándékoz nekünk arra, hogy Krisztustól induljunk el újra és engedjük, hogy Mária elkísérjen bennünket, aki a vigasztalás és a biztos remény mindannyiunk számára" - hangsúlyozta a loretói pápai delegátus.
A jubileumi év hivatalosan a Szent kapu megnyitásával kezdődött 2019. december 8-án Pietro Parolin bíboros államtitkár jelenlétében. ,,A szentévet a...
2020-08-15 23:06:49
Németh Szilárd: a világ sorsát döntően meghatározó összecsapás volt a "visztulai csoda"
... lőszermegrendelés legyártását és Lengyelországba szállítását. A magyar szállítmány 1920. augusztus 12-én érkezett meg.
Augusztus 15-én a lengyel haderő világraszóló győzelmet aratott - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: "a keresztény Lengyelország testvéri magyar segítséggel újra megteremtette államiságát, megvédte nemzeti önállóságát és negyedszázadra megakadályozta Eu...
2020-08-15 11:21:19
Rekordszámú közönség előtt rendezték a FISU hallgatói világfórumát
... bemutató virtuális kiállítótermet is rendeztek.
Az utolsó napon az "Egyetemi sport és inklúzió" témakörének megvitatása során Szekeres Pál olimpiai érmes és paralimpiai bajnok vívó hangsúlyozta: nem elég létrehozni a sportolni vágyó, mozgásában akadályozott személyek számára az infrastrukturális hátteret, hanem megfelelő tudású szakemberekre is szükség van, akik tudják, hogy ...
2020-08-14 18:43:16
Megkezdődött a francia nemzeti zarándoklat Lourdes-ba
... Pietro Parolin bíboros, vatikáni államtitkár mutatja be. ,,A bíboros jelenléte biztatást ad nekünk ebben a nehéz időben, és elhozza a pápa közelségét is hozzánk" - hangsúlyozta Nicola Ventriglia, a kegyhely káplánja a Vatikáni Rádiónak adott interjújában.
A francia nemzeti zarándoklatot a Mária Mennybevételéről Nevezett Ágostonos Kongregáció, az asszumpcionis...
2020-08-14 16:35:16
Palkovics: tíz év alatt lecserélhető a városi buszállomány fele
...
Palkovics László a megyei jogú városok számára meghirdetett Zöld Busz Program elindítása kapcsán hangsúlyozta: a közlekedés, mint a legnagyobb szennyezőanyag-kibocsátó ágazat zöldítése alapvető eleme, hogy teljesüljön a párizsi klímamegállapodásnak megfelelő vállalás, az Európai Unió és így Magyarország is klímasemlegessé váljon 2050-ig.
A magyar kormány határozata alapj...
2020-08-14 13:23:10
Új látogató- és oktatóközpontot adtak át Mátrafüreden
... között 38 milliárd forintot fordítottak természetvédelemre, ennek köszönhetően csaknem száz projektben 100 ezer hektáron javult a természeti környezet állapota.
Az államtitkár hangsúlyozta: meg kell ismertetni és szerettetni a környezeti értékeket és az élővilágot a gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt, mert ez a nemzeti identitást is erősíti.
Rónai Kálmánné, a BNPI iga...
2020-08-12 19:32:29
Harminc zenei esemény a Nemzetközi Fúvósnapok Fesztivál programjában
... az eseményre, amely abból a szempontból is egyedülálló, hogy felhívja a figyelmet az utánpótlás fontosságára, hiszen három kurzust is rendeznek.
Szabó Péter, Paks polgármestere hangsúlyozta: öröm, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások után megtartható a nemzetközi fesztivál.
Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató a programokról szólva elmondta: a fes...
2020-08-12 07:04:16
Megkezdődtek a reformátusok Bárka táborai a Balatonnál
... hozzá.
Tájékoztatása szerint a táborban a tisztifőorvosi szolgálat 24 órában ...
2020-08-04 14:32:08
1 2 3 .................622 ........933 .........1243 1244 
Címkék: Erdő Péter, Németh Szilárd, Nemzetközi Fúvósnapok Fesztivál, Charaf Hassan, Európai Unió, Horizon Europe, Pietro Parolin, Szekeres Pál, Nicola Ventriglia, Vatikáni Rádiónak, Mária Mennybevételéről Nevezett Ágostonos Kongregáció, Palkovics László, Zöld Busz Program, Rónai Kálmánné, Szabó Péter, Kovács Zalán László, loretói szent, világ sorsát, francia nemzeti, városi buszállomány, reformátusok Bárka, látogatásának egyik, lerombolt városokat, bíboros &#8211, iszlám világgal, biztos remény, loretói pápai, magyar szállítmány, lengyel haderő, keresztény Lengyelország, utolsó napon, sportolni vágyó, infrastrukturális hátteret, bíboros jelenléte, nehéz időben, pápa közelségét, kegyhely káplánja, megyei jogú, magyar kormány, természeti környezet, államtitkár hangsúlyozta, környezeti értékeket, nemzeti identitást, utánpótlás fontosságára, nemzetközi fesztivál, programokról szólva, tisztifőorvosi szolgálat, mennybevételéről, oktatóközpontot, klímasemlegessé, lengyelországba, megakadályozta,
© 2013 TVN.HU Kft.