Belépés
"Népszámlálást" tartottak az Állatkertben az új év kezdetén
... leggazdagabb állatkertjének számít, a gyűjtemény változatossága nemzetközi összehasonlításban is kimagasló - olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Mint írják, az intézmény állatállománya jelenleg 856 faj 8807 egyedéből, illetve 104 nem egyedileg nyilvántartott tenyészetből áll.
Az emlősöket 131 faj 1312 egyede, a madarak...
2019-01-03 15:30:32
Kimagasló látogatottsággal zárta az évet a fővárosi állatkert
...
Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy az úgynevezett Sheridan-lista szerint a városligeti intézmény idén a legjobb lett a magyarországi állatkertek között, európai összehasonlításban pedig a 17. helyen végzett a listán szereplő 110 állatkert közül, holtversenyben a koppenhágaival és a dublinival.
Mint írják, a Sheridan-listát a brit Anthony Sheri...
2018-12-28 11:32:52
Advent - Környezettudatos karácsonyfa-installációk a Városháza parkban
... keretében a karácsonyfákat készítő csoportokat vendégül is látják a vásár hüttéjében, pályamunkáik pedig egészen december 28-ig láthatók majd a téli fesztiválon - olvasható a szervezők közleményében.
A program célja, hogy a gyerekek a környezettudatosság jegyében készüljenek a karácsonyra és megtanulják értékelni a maguk készítette ajándékokat.
A természetes anyagokból ...
2018-12-04 14:51:36
AM-államtitkár: a kormány 2020-ig 60 milliárd forintot fordít a nemzeti parkok fejlesztésére
... M...
2018-10-04 23:45:49
Megszakítja az együttműködést a kardszárnyú delfineket tartó parkokkal egy neves brit utazási iroda
... hogy utazási irodájuk komolyan foglalkozzon az állatok jólétének ügyével.
A SeaWorld többé nem szaporítja fogságban élő orkáit, de a parkjaiban élő példányokat megtartja. A cég közleményében azt írta, hogy parkjait "már több millióan keresték fel Nagy-Britanniából", és továbbra is várják a szigetország lakóit.
"Első kézből láthatják azt a hihetetlen odafigyelést, amellye...
2018-07-30 11:14:44
Több mint öt ezren látogattak el a Városligetben rendezett családi fesztiválra
... várta a látogatókat a Szépművészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Fővárosi Nagycirkusz és a Magyar Zene Háza is - olvasható az eseményt szervező cég közleményében.
A program célja a megújuló Városliget népszerűsítése volt. Az akadálymentesített rendezvényen az érdeklődők a családi játékok mellett megismerkedhettek a hangszerkészítés fortélyaiva...
2018-06-16 18:02:28
Down-szindrómás gyerekeket lát vendégül a Fővárosi Állat- és Növénykert
... világszerte csaknem háromszáz állatkert vesz részt, Budapesten tizennegyedik alakommal rendezik meg a programot - olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Mint írják, a pénteki rendezvény résztvevői külön meghívóval érkeznek majd a városligeti intézménybe, ahol az állatok életének rejtelmeivel, az ott dolgozó szakemberek munkájá...
2018-06-07 19:42:06
„A magyar városoknak csak azt kívánhatom, legyenek oly
... így becsmérli. A vádak tartalmilag hamisak és szomorú módon idegenellenesek" - írta Lázár János bécsi videójára reagálva Renate Brauner, Bécs korábbi alpolgármestere, aki a közleményében magyar városoknak azt üzente:

,,Személyesen a magyar városoknak csak azt kívánhatom, legyenek olyanok, mint Bécs, ahol világszinten az egyik legmagasabb az életszínvonal.R...
2018-03-07 16:03:21
Új jegesmedve érkezett a Nyíregyházi Állatparkba
... utóduk születik. Az idősebb nősténynek már többször volt kölyke, így remélik, hogy jó hatással lesz a fiatal párra - írják a Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark MTI-hez eljuttatott közleményében.
Tájékoztatásuk szerint Sznyezsana hamar beilleszkedett a csapatba, és ő lett a legdominánsabb egyed a Sarkvidék élővilágát bemutató kifutórendszerben. Az új jegesmedve napi menüje haso...
2017-12-20 13:22:22
A Market Építő Zrt. nyerte a Pannon Park kivitelezésére kiírt pályázatot
... Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványában megjelent közbeszerzési hirdetményre két ajánlattevő jelentkezett, közülük nyerte el a megbízást a Market Építő Zrt. - olvasható az állatkert közleményében.
Felidézik, hogy az állatkert tavaly ősszel indította meg a Pannon Park vállalkozási szerződés keretében, a meglévő építési engedélyezési és munkaközi kiviteli tervek alapján megv...
2017-08-08 19:43:48
1 2 3 4 5 
Címkék: Fővárosi Állat-, Nyíregyházi Állatparkba, Market Építő Zrt, Pannon Park, Növénykert MTI-hez, Anthony Sheri, Szépművészeti Múzeum, Néprajzi Múzeum, Fővárosi Nagycirkusz, Magyar Zene Háza, Lázár János, Renate Brauner, Sóstó Zoo, Nyíregyházi Állatpark MTI-hez, Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványában, fővárosi állatkert, kormány 2020-ig, nemzeti parkok, kardszárnyú delfineket, neves brit, magyar városoknak, gyűjtemény változatossága, intézmény állatállománya, intézmény MTI-hez, úgynevezett Sheridan-lista, városligeti intézmény, legjobb lett, magyarországi állatkertek, listán szereplő, brit Anthony, karácsonyfákat készítő, vásár hüttéjében, téli fesztiválon, szervezők közleményében, program célja, maguk készítette, természetes anyagokból, állatok jólétének, szigetország lakóit, hihetetlen odafigyelést, eseményt szervező, megújuló Városliget, családi játékok, hangszerkészítés fortélyaiva, pénteki rendezvény, városligeti intézménybe, állatok életének, vádak tartalmilag, közleményében magyar,
© 2013 TVN.HU Kft.