Belépés
Orbán Viktor: fókuszban a gazdaság erősítése, a bérek és a foglalkoztatás növelése (1. rész)
... részt vesz az európai uniós külügyminiszterek tanácskozásán, ahol igyekeznek közös európai álláspontot kialakítani a kérdésben.
A miniszterelnök közölte azt is: jelentősen megnőtt a migrációs nyomás a magyar-szerb határon, ezért a kormány úgy döntött, megnöveli az ott szolgáló katonák és rendőrök számát.
Elmondta, a határszakaszon a napi illegális határátlépési kísérlete...
2020-01-09 15:28:04
Illegális bevándorlás - Maas: aki nem fogad be migránsokat, segítsen többet ott, ahol a problémák keletkeznek
... Csehország tevékenyen vesz részt a menekültválság okainak felszámolásában Afrikában és a Közel-Keleten, tehát ott, ahol a problémák keletkeztek.
Németországnak meggyőződése, hogy a migrációs problémák megoldásába minden uniós tagállamnak be kell kapcsolódnia - fejtette ki a német diplomácia vezetője. Azt mondta, Berlin jól látja, hogy a tagállamok ennek a kérdésnek - alapvető...
2019-09-30 17:22:31
Századvég: reális veszély az ázsiai migrációs kapu megnyitása
... uniós stratégiai tervekben "világosan jelzik annak szándékát, hogy folytatódjon a törökök számára vízummentes utazást biztosító folyamat". Ugyanakkor jelezték azt is, hogy Törökország migrációs politikai irányvonalát a jövőben is számottevően befolyásolhatja majd a török belpolitika alakulása.
Példaként említik, hogy az elmúlt években a harmadik legerősebbé vált politikai erő...
2019-09-09 17:22:07
Putyin és Modi folytatni kívánja a legitim gazdasági kapcsolatokat Iránnal
... szóvivője a kormányfői látogatást megelőzően kijelentette, hogy India fontolóra vette munkaerejének exportálását az orosz Távol-Keletre. Mint mondta, ehhez még meg kell majd kötni kétoldalú migrációs egyezményeket. Az együttműködés fejlesztésének lehetséges területei között nevezte meg továbbá az energetikát, a gyémántbányászatot, a fakitermelést, a mezőgazdaságot és a turizmust.|...
2019-09-04 13:22:03
Benkő: képesnek kell lennünk megvédeni a békét
... erőssel tárgyalnak, a gyengének parancsolnak".
A biztonságra veszélyt jelentenek jelenleg az észak-afrikai, közel-keleti, ázsiai instabil államok, vagy a 2015-ben kicsúcsosodott migrációs hullám. "Nem véletlenül küldünk évente több mint 2000 katonát békemissziós feladatokra", hogy ott teremtsenek élhető világot az embereknek, ahol születtek, ahol élnek - jegyezte meg.
A...
2019-07-18 17:11:53
Szijjártó: lopakodó kísérlet zajlik a megbukott bevándorlási politika visszahozására
...
Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, "altatás zajlik" a migráció ügyében, amikor európai tisztségviselők "ujjonganak" és adnak értékelést arról, hogy a migrációs válság a múlté, noha friss jelentések szerint az illegálisan Európába bejutni akarók száma továbbra is növekszik.
Bizonyos uniós országok vezetői kijelentéseinek ellentmond, hogy tavaly ...
2019-01-21 16:41:51
Szijjártó: lehetőség nyílik Magyarország és Kambodzsa együttműködésének szorosabbra fűzésére
... Szövetsége) van, és a magyar külgazdasági célok szempontjából fontos ez az integráció. Ugyanakkor ezt a térséget a természeti katasztrófák nagyon súlyosan érintik, ami ösztönözheti a migrációs folyamatokat, és mivel Magyarország szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, Magyarország több javaslatot is tett Kambodzsa támogatására - magyarázta.
Mint mondta, Magyarorsz...
2018-12-12 17:22:34
Szijjártó: Az ENSZ ugyanazt a hibát követi el a migrációs csomaggal, mint az EU a kvótákkal
...
Hozzátette, hogy az ENSZ migrációs csomagja sokkal nagyobb gondot okoz majd, mint az EU kvótái, mivel ez utóbbi Európára korlátozódik, az előbbi viszont felbolygatja az egész világot. A miniszter kijelentette: az ENSZ hazug módon a migrációnak csakis a jó oldalát domborítja ki, míg a biztonsági kockázatokra nem tér ki, és ugyancsak hazug képzetet kelt azzal, hogy a migrációt ...
2018-12-06 15:56:46
Illegális bevándorlás - Szijjártó: Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartan
... Magyarország és az IOM együtt tud működni.
Ezek között említette az elűzött közel-keleti keresztény közösségek hazatérésének segítését és az embercsempészet elleni küzdelmet.
Amigrációs csomag kedvez az embercsempészek üzletének is, pedig a nemzetközi közösségnek arra kellene összpontosítania, hogy szétverjéküzleti hálózatukat - mondta Szijjártó Péter.
A magyar mini...
2018-11-28 16:12:47
Szijjártó: szorosabb lehet a magyar-dán együttműködés a migrációs és európai politika tekintetében
... integrációért felelős miniszterrel tárgyalt, valamint találkozott a dán parlament külügyi és európai ügyi bizottságának tagjaival is.
Tárgyalásairól úgy nyilatkozott, hogy Dánia szigorú migrációs politikát folytat, amely az észszerűségre és a biztonság garantálására épül.
Így sok hasonlóságot mutat a magyar migrációs politikával, hiszen Dánia a külső határok megvédésnek...
2018-11-23 11:41:36
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Orbán Viktor, Szijjártó Péter, gazdaság erősítése, foglalkoztatás növelése, problémák keletkeznek, ázsiai migrációs, legitim gazdasági, megbukott bevándorlási, hibát követi, migrációs csomaggal, globális migrációs, magyar-dán együttműködés, európai uniós, miniszterelnök közölte, migrációs nyomás, magyar-szerb határon, napi illegális, menekültválság okainak, problémák keletkeztek, migrációs problémák, német diplomácia, tagállamok ennek, törökök számára, török belpolitika, elmúlt években, harmadik legerősebbé, kormányfői látogatást, orosz Távol-Keletre, együttműködés fejlesztésének, gyengének parancsolnak, biztonságra veszélyt, 2015-ben kicsúcsosodott, migráció ügyében, migrációs válság, illegálisan Európába, magyar külgazdasági, természeti katasztrófák, migrációs folyamatokat, segítséget kell, előbbi viszont, egész világot, miniszter kijelentette, migrációnak csakis, biztonsági kockázatokra, elűzött közel-keleti, embercsempészet elleni, embercsempészek üzletének, nemzetközi közösségnek,
© 2013 TVN.HU Kft.