Belépés
Spurgeon - Augusztus 6
... kegyes édesanyja nevelte, és szinte már a bölcsőben hallotta a drága evangéliumot. És jóllehet előtte állt istenfélő édesapja követésre hívó példája, ő mégis a bűn felé fordult, és drága édesanyját bánatában megőszülve juttatta a sírba. Az édesanya temetésekor a fiatalember magához térve mondogatta: "Én öltem meg! Csakugyan én öltem meg!" Összetörten haza ment és egy napig józanul...
2022-08-06 21:35:41
II. János Pál
... gyermek közül a legfiatalabb volt, de nővére meghalt, mire ő megszületett. A Karol nevet apja azért adta fiának, mert nagy tisztelője volt IV. Károly magyar királynak.
1929-ben édesanyját, 1932-ben orvos bátyját, Edmundot, 1941-ben édesapját is elvesztette. Érettségi után beiratkozott a krakkói Jagelló Egyetemre és egy színjátszó iskolába. A náci megszállás idején az egyeteme...
2022-04-02 12:56:54
Lourdes i búcsújárás
... emlékeztetünk Mária, amely február 27-én történt veled szombati nap reggelén.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség.
Kik e szent búcsút járjuk,
Örök emlékét most tartjuk.
Úr Jézusnak édesanyját,
Magasztalja szívünk és szánk.
/Égő gyertya, felemelve,
Nagy érdeme lesz mennyekbe./

11. zsoltár
Tizenegyedik jelenésedre emlékeztetünk Mária, hog...
2022-02-11 14:29:37
Boszorkányváros
... egy csapásra megváltozik,
mikor derűs nagyanyja, a városba érkezik. Aggie ódákat zeng unokájának a boszorkányokról, ám ezt Marnie édesanyja, Judith rossz szemmel nézi és elküldi édesanyját. Marnie és két testvére követik nagyanyjukat egy ismeretlen világba, Boszorkányvárosba, ahol furcsábbnál furcsább lények színesítik a mindennapokat.

A film 2. Része:
Boszor...
2021-12-19 16:24:57
Télapó estétől reggelig megállás nélkül dolgozott, hogy a gy
... egész megfiatalodtam.
A finom vacsora után, miközben a Mikulás - más néven Télapó - a hosszú úton megfáradt lábait áztatta, régi dalt dúdolgatott Télanyónak, amit még az édesanyjától hallott, és úgy szerette mindig.

Suttog a fenyves , zöld erdő,
Télapó is már eljő.
Végire jár az esztendő,
cseng a fürge száncsengő.
Tél szele hóval fag...
2021-12-06 09:06:29
"Hiszen isten ő!"
... józan, értelmes gondolkodását. Mennyire megsötétedett az ember balgatag szíve. Mondd ezt el amit Steve Jobs hitt a halálról, egy kisfiúnak vagy kislánynak, aki éppen most veszítette el az édesanyját. Mondd el nekik, hogy:

,,Aranyom, az élet jó. Jó az hogy édesanyád meghalt. Halála helyet készít mások számára."

Próbáld ezt elmondani azoknak a szülők...
2021-12-02 19:57:53
A szedres kalács
... oskolába.
A kisleánynak a nagymama kezének érintése mindig azt jelentette,hogy még mindig van valaki, akit szerethet. Még mindig van valaki,aki gondoskodik róla.
Editke a kicsi leány ,édesanyját elvesztette mikor megszületett. Édesapja pedig elment gazdagabb vidékre ,hogy munkát találjon, s felnevelhesse őt, vagy legalább is ezt mondta.
Három esztendeje ennek. A leá...
2021-08-22 15:57:53
A szedres kalács
... oskolába.
A kisleánynak a nagymama kezének érintése mindig azt jelentette,hogy még mindig van valaki, akit szerethet. Még mindig van valaki,aki gondoskodik róla.
Editke a kicsi leány ,édesanyját elvesztette mikor megszületett. Édesapja pedig elment gazdagabb vidékre ,hogy munkát találjon, s felnevelhesse őt, vagy legalább is ezt mondta.
Három esztendeje ennek. A leá...
2021-08-06 16:11:07
A nefelejcs
... férfiakat, fiúkat mind elvitték. Elvitték a néma fiút is, mert hiszen a parancsszavakat jól hallotta, s meghalni némán is lehet. Hirtelen jöttek érte, az éjszaka közepén, s a fiú csak zokogó édesanyjától tudott elbúcsúzni. Már csak arra maradt ideje, hogy a nagy cserép nefelejcset a szomszéd lány ablaka alá rakja, s már mennie is kellett.

Kegyetlen volt a háború, s hoss...
2021-08-01 22:56:42
Tóth János versei
... öröm.

Nyárfa integet a szikrázó hold ezüstjében,
Ahogy hazaindulva vissza-visszanéztem.
Utolsó pillantásom szakítom a kedves tájról,
Fájón búcsúzom, mint gyermek édesanyjától.

HOL GYERMEK LEHETTEM /HONVÁGY/


Egy tőzeges, egy apró patak, n...
2021-07-30 19:30:36
1 2 3 ...........................165 166 ..............248 249 .............330 331 332 
Címkék: János Pál, Tóth János, Jagelló Egyetemre, Steve Jobs, GYERMEK LEHETTEM, szedres kalács, bölcsőben hallotta, drága evangéliumot, édesanya temetésekor, fiatalember magához, napig józanul, legfiatalabb volt, krakkói Jagelló, színjátszó iskolába, náci megszállás, csapásra megváltozik, városba érkezik, ismeretlen világba, finom vacsora, hosszú úton, édesanyjától hallott, fürge száncsengő, ember balgatag, kisfiúnak vagy, hogy édesanyád, nagymama kezének, kicsi leány, néma fiút, éjszaka közepén, nagy cserép, szomszéd lány, szikrázó hold, kedves tájról, apró patak, parancsszavakat, boszorkányokról, boszorkányváros, megfiatalodtam, emlékeztetünk, megsötétedett, felnevelhesse, gondolkodását, mindennapokat, beiratkozott, legfiatalabb, visszanéztem, megszületett, édesanyjától, tizenegyedik, evangéliumot, nagyanyjukat, összetörten, pillantásom, kisleánynak, elvesztette, hazaindulva, furcsábbnál, temetésekor, jelenésedre, nefelejcset, megváltozik, dúdolgatott, fiatalember, gondoskodik, magasztalja, ezüstjében, jelentette, mondogatta,
© 2013 TVN.HU Kft.