Belépés
A cinkhiány magas vérnyomást generál
... cinkhiány milyen komoly betegségek okozói lehet. A cinkben gazdag táplálékok eredményesen csökkenthetik a vérnyomást.

Az emberek nagy része nem fogyaszt cinkben gazdag élelmiszereket. A cinkhiány egy nagy probléma, különösen ha csecsemők, terhes és szoptató kismamák, illetve idősebb emberek szenvednek hiányt cinkből. Kevesebb cinket visznek be a szervezetükbe a vegetári...
2020-03-31 20:34:27
Koronavírus - A cseh kormány meghosszabbította a vesztegzárat
... A rendelet szerint az emberek nem hagyhatják el lakásukat, és nem tartózkodhatnak közterületen, ami alól kivételt képez egyebek mellett, ha munkába vagy orvoshoz mennek, valamint élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodószereket vásárolnak. További kivételt képez a közeli személyekről való gondoskodás is. A rendelet betartását a hatóságok ellenőrzik.
További korlátozások, ho...
2020-03-30 20:24:44
Koronavírus - Bankszövetség: a magyar bankrendszer járvány idején is stabil
...
Hozzátette: két hete, körülbelül amikor a tartós élelmiszereket vásárolták fel az emberek, a készpénzfelvétel is a szokásos mennyiség mintegy háromszorosára nőtt, de nem volt fennakadás. Egyébként Magyarországon minden bankbetét 100 ezer euróig, azaz, mintegy 35 millió forintig biztosítva van.
A szakember költségvetés készítését javasolta azoknak a családoknak, ahol jöve...
2020-03-29 09:41:23
Koronavírus - Nagy-Britanniában ezentúl csak a legszükségesebb esetekben lehet az utcára lépni
... élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésekor léphet az utcára, és e célból is a lehető legritkábban. A kormányfő azt kérte, hogy ahol ez lehetséges, mindenki inkább szállíttassa házhoz az élelmiszereket.
A nem alapvető fontosságú - például elektronikai vagy ruházati - cikkeket árusító üzleteknek azonnali hatállyal be kell zárniuk.
Naponta egy szabadtéri testedzés - séta, fu...
2020-03-23 23:23:13
Koronavírus - Meghosszabbította a vesztegzárat a cseh kormány, az ukrán kormány leállítja a vidéki reptereket
... Rendeletei értelmében az emberek nem hagyhatják el lakásukat, és nem tartózkodhatnak közterületen, ami alól kivételt képez egyebek mellett, ha munkába vagy orvoshoz mennek, valamint élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodószereket vásárolnak be. További kivételt képez a közeli személyekről való gondoskodás is. A rendelet betartását a hatóságok ellenőrzik.
Közterületeken köt...
2020-03-23 20:03:06
Koronavírus - Gazdasági és más intézkedések a vidéki önkormányzatoknál - BŐVÍTETT (új: 13-17. bekezdés)
... ellenében - biztosítja a 70 év felettiek ellátását. Az idősek számára minden hétköznap meleg ételt, hétvégére készételkonzervet szállítanak házhoz, a nyugdíjasok rendelhetnek alapvető élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodó- és tisztítószereket is.
Szécsényben a következő napokban minden lakos szájmaszkot kap. Az önkormányzat honlapján Stayer László (független) polgármeste...
2020-03-19 17:33:48
Koronavírus - Gazdasági és más intézkedések a vidéki önkormányzatoknál
... ellátását. Az idősek számára minden hétköznap - diétájuknak megfelelően választott - meleg ételt, hétvégére készételkonzervet szállítanak házhoz, a nyugdíjasok rendelhetnek alapvető élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodó- és tisztítószereket is.
Szécsényben a következő napokban minden lakos szájmaszkot kap - erről a Nógrád megyei város polgármestere adott tájékoztatást. A...
2020-03-19 15:03:01
Koronavírus - Tartós élelmiszerek és ételkiszállítás az időseknek a vidéki városokban
... szerdán elindult a Gondoskodó Szolgálat az egyedül élő idősek segítésére, Kaposváron önkénteseket toboroznak, Debrecenben szerdától telefonos ügyfélközpontot működtetnek, Makón tartós élelmiszereket gyűjtenek, Pécsen és környékén a rászorulók ellátásáról előzetes igényfelmérés és a családsegítő szolgálatok adatbázisa segítségével gondoskodnak.
A Pécsi Tudományegyetem szerdán ...
2020-03-18 18:22:40
Koronavírus - Csehországban kötelező az orr és a száj eltakarása a köztereken
... lehetőleg ne hagyják el otthonukat. Az idősotthonok lakóinak egyenesen megtiltották, hogy elhagyják intézetüket.
A cseh városok többségében már telefonon keresztül is lehet élelmiszereket, meleg ételt rendelni.Az időseknek ugyanakkor számos önkéntes civil szervezet vagy ad hoc csoport, például diákok, is igyekszik segítséget nyújtani a nehéz helyzetben.
Csehországban s...
2020-03-18 14:11:51
Koronavírus - Adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat
...
Azt írták: a koronavírus miatti válsághelyzetnek már most vannak súlyos gazdasági következményei, ezért az adománygyűjtés során befolyó összegből alapvető élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket vásárolnak rászorulóknak, valamint a krízishelyzetbe kerülő családok lakhatási kiadásaihoz járulnak hozzá az Együtt a lakhatásért program keretében.
Sok olyan rászoru...
2020-03-18 11:21:43
1 2 3 .....................128 129 ..........192 193 ..........255 256 257 
Címkék: Magyar Református Szeretetszolgálat, Egyébként Magyarországon, Stayer László, Gondoskodó Szolgálat, Pécsi Tudományegyetem, cinkhiány magas, cseh kormány, magyar bankrendszer, legszükségesebb esetekben, utcára lépni, ukrán kormány, vidéki reptereket, vidéki önkormányzatoknál, vidéki városokban, száj eltakarása, cinkben gazdag, emberek nagy, nagy probléma, rendelet szerint, közeli személyekről, rendelet betartását, hatóságok ellenőrzik, tartós élelmiszereket, szokásos mennyiség, szakember költségvetés, lehető legritkábban, szabadtéri testedzés, idősek számára, nyugdíjasok rendelhetnek, következő napokban, önkormányzat honlapján, rászorulók ellátásáról, családsegítő szolgálatok, idősotthonok lakóinak, cseh városok, időseknek ugyanakkor, nehéz helyzetben, koronavírus miatti, adománygyűjtés során, krízishelyzetbe kerülő, lakhatásért program, tisztítószereket, válsághelyzetnek, készpénzfelvétel, legszükségesebb, ügyfélközpontot, ételkiszállítás, tartózkodhatnak, adománygyűjtést, tudományegyetem,
© 2013 TVN.HU Kft.