Belépés
Hangszeres játszóteret alakítottak ki egy kiskunfélegyházi óvodában
... szakmai támogatása mellett - csőharangokkal, akusztikai játékokkal, érdekes ütőhangszerekkel gazdagította az óvodát.

Az intézményvezető-helyettes kiemelte: a hangszerekkel kísért éneklés aktivizálja az agykéreg működését, ami jótékonyan hat a gyerekek logikus gondolkodására, az érzelmi intelligencia kiteljesedésére, érzékelésük, észlelésük fejlődésére.
Az óvodába...
2020-07-20 12:41:51
Pio atya Szent Antal híve
... ünnepét kilenced előzte meg : az ima és az énekekkel. Ezek között volt egy olyan része, amelyet a kapucinus szentnek nem tetszett. Valójában a kilenced első napjának végén Padre Pio az éneklést kommentálta , ahol a szerző - Padova Szent nagy alázatának hangsúlyozása érdekében - szinte szegény, nem művelt és egyszemélyes testvérként mutatta be, még hangsúlyozva. a tény - mondta Pad...
2020-06-13 19:54:26
Éneklés
... tapasztalatok által idézik vissza, kijelentve terheiket a múlt árnyékai által és a tegnap szárnyaira emelkedve.
Ebben az igeversben János elmondja nekünk, hogy még a mennyben is lesz éneklés, amit csak azok végezhetnek, ,,akik áron vétettek meg a Földről". Ez kétségtelenül a diadal éneke - Krisztus győzelmének himnusza, aki megszabadított minket. Ám a diadal ...
2020-06-02 07:28:38
Nemzeti összetartozás napja - Szarka Tamás közös éneklésre hívja a világ magyarjait
...
A felhíváshoz a kezfogas.eu oldalon lehet csatlakozni, ahol a dal szövege, zenei alapjai és a Szarka Tamás által énekelt változat is elérhető. Idén elsősorban családok, baráti társaságok, kis közösségek, egyének jelentkezését várják - közölték a szervezők az MTI-vel.
A Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző tavaly a nemzeti összetartozás napján a budapesti Kossuth tér...
2020-05-30 09:01:22
Koronavírus - A Kodály filharmonikusok is fellépnek a debreceni Nagytemplomban
... keretében.
Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke kiemelte: "a veszélyhelyzet elővigyázatosságot követel megnyíló templomainkban is az istentiszteleteken. Mivel az éneklés közben levegőbe kerülő lehelet és pára veszélyt jelent, ezért a gyülekezeti éneklést rövidebbre kell fognunk".
"Ezért is örömmel és hálával fogadtuk a Kodály filharmóniával való e...
2020-05-16 17:41:08
Altatódalokat énekelnek az Óbudai Danubia Zenekar tagjai
... tagjai körében énekelt altatódalokat hangszereli meg Ott Rezső, majd a közönség véleményét kéri a zenekar a dal kiválasztásához. A videók a karaokéhoz hasonlóan felirattal segítik az otthoni éneklést - olvasható az MTI-hez kedden elküldött tájékoztatóban.
Mint írják, az ötrészes sorozatból eddig három látható az Óbudai Danubia Zenekar Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján,...
2020-05-12 10:52:10
Énekelj az Úrnak!
...,,És amint elkezdték az éneklést és a dicséretet, az Úr ellenségeskedést szerzett... akik Júda ellen jöttek, és vereséget szenvedtek" (2Krón 20,23).

Ó, bárcsak kevesebbet aggódnánk problémáink miatt, és többet énekelnénk és dicsérnénk Istent! Ezer meg ezer kérdés van, ami megbéklyóz minket, pedig átalakíthatnánk azokat zenei eszközökké, ha tudnánk, hogy mi...
2020-05-08 07:52:31
Győzelemről dalolnak
... általa a lényeg, az Oltáriszentség kerül fókuszba.
Kovács Szilárd Ferenc a videó céljáról azt mondja, szeretnék,...
2020-05-08 07:35:09
Koronavírus - Csaknem kétmillióan kaphatták el a vírust Németországban
... akik részt vettek a februári karneváli ünnepségen. Ezért további kutatásokat terveznek annak feltérképezésére, hogy a hosszan tartó zárttéri testi közelség és a hangos beszéd, illetve az éneklés révén erőteljes cseppképződés hozzájárulhatott-e a súlyosabb megbetegedéshez - áll a közleményben.
Az RKI hétfői adatai szerint Németországban egyelőre javul a járványhelyzet, a vírus...
2020-05-04 16:42:37
Mi tesz jót az immunrendszernek?
... immunrendszer is hatékonyabban képes megakadályozni, hogy a vírusok, gombák és baktériumok kárt tegyenek a szervezetünkben, azaz betegségeket okozzanak.

Kutatások igazolják, hogy még az éneklés is segíthet az immunrendszer megerősítésében. Ha nincs jó hangja, akkor is énekeljen, amennyit csak tud, hiszen ezzel az immunrendszerének tesz jót.

Egyes zsírok nélkü...
2020-05-04 06:54:05
1 2 3 ..................112 113 .........169 170 .........224 225 226 
Címkék: Szent Antal, Szarka Tamás, Óbudai Danubia Zenekar, Padre Pio, Padova Szent, Fekete Károly, Tiszántúli Református Egyházkerület, Óbudai Danubia Zenekar Facebook-oldalán, Kovács Szilárd Ferenc, kiskunfélegyházi óvodában, világ magyarjait, debreceni Nagytemplomban, vírust Németországban, hangszerekkel kísért, agykéreg működését, gyerekek logikus, érzelmi intelligencia, olyan része, kapucinus szentnek, kilenced első, éneklést kommentálta, múlt árnyékai, tegnap szárnyaira, igeversben János, diadal éneke, nemzeti összetartozás, budapesti Kossuth, éneklés közben, gyülekezeti éneklést, közönség véleményét, karaokéhoz hasonlóan, otthoni éneklést, ötrészes sorozatból, videó céljáról, februári karneváli, hosszan tartó, hangos beszéd, éneklés révén, súlyosabb megbetegedéshez, immunrendszer megerősítésében, immunrendszerének tesz, kiskunfélegyházi, hozzájárulhatott, ellenségeskedést, ütőhangszerekkel, immunrendszernek, feltérképezésére, szervezetünkben, filharmonikusok, intézményvezető, megerősítésében,
© 2013 TVN.HU Kft.