Belépés
Iparkamara: Júliusban javultak a cégvezetők várakozásai
... kiszámíthatatlanság a vállalatvezetői véleményekben érzékelhetően csökkent - írták.
A negyedéves konjunktúramutató értéke a kereskedelmi vállalkozások esetében a legmagasabb (+5 pont), az építőipari cégek körében +2, a gazdasági szolgáltatásokat nyújtó cégek esetében -6 pont, míg a feldolgozóipari cégek körében -9 ponttal a legalacsonyabb. Az előző negyedévhez képest a szolgá...
2020-08-13 15:42:16
Elemzők: megindult a kilábalás az építőiparban
...
A Központi Statisztika Hivatal (KSH) csütörtökön tette közzé, hogy az építőipari termelés volumene 2020 júniusában a nyers adatok szerint 15,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi, magas bázistól, a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a májusihoz mérten 6,2 százalékkal emelkedett.

Molnár Dániel, a Századvég Gazda...
2020-08-13 11:22:12
Negyedmilliárdos áfacsalással gyanúsított bűnszervezet tagjait tartóztatták le
... Főügyészség azt közölte, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a költségvetést érő vagyoni hátrány meghaladja a 250 millió forintot, és a bűnszervezet tetején álló cég vezetőjének másik, építőipari tevékenységgel foglalkozó cége is fogadott be fiktív számlákat, mintegy hárommillió forint adótartammal.
A főügyészség a gyanúsítottak letartóztatását szökés, elrejtőzés, valamint ...
2020-07-30 17:52:03
Többszázmilliós áfacsalással gyanúsított bűnszervezet nyolc tagjának letartóztatását kezdeményezte az ügyészség
... biztosító emberek vannak. A nyomozás eddigi adatai szerint a költségvetést ért vagyoni hátrány összege meghaladja a 250 millió forintot, és a bűnszervezet tetején álló cég vezetőjének másik, építőipari tevékenységgel foglalkozó cége is fogadott be fiktív számlákat, mintegy 3 millió forint adótartammal.
A közlemény szerint a főügyészség a gyanúsítottak letartóztatására az 5-20...
2020-07-30 10:41:11
Varga Mihály: támogatni kell a beruházásokat a gazdaságvédelem érdekében
... PreBeton Zrt. 5,3 milliárd forintos munkahelyteremtő beruházásához a kormány több mint 2,5 milliárd forintos támogatást nyújtott - mondta. Hangsúlyozta, hogy a jövőben is szükség lesz az építőipari beruházások további támogatására.
A veszélyhelyzet kihívásaira Magyarország időben hozta meg a védelmi intézkedéseket - emelte ki a tárcavezető, hozzátéve, hogy így most a munkahel...
2020-07-17 16:52:47
GKI: enyhébb áremelkedés várható a lakásfelújítási piacon
...
Az MTI-nek kedden küldött, júniusi ágazati elemzésben kiemelik: idén év elején is folytatódott az építőipari kivitelezői árak emelkedése, beleértve a lakásfelújítások és korszerűsítések kivitelezési árait is. Ugyancsak emelkedtek az építőanyagok árai, bár az egyes építőanyagok árdinamikája között különbségek alakultak ki. A következő negyedévben az építőanyagárak és szolgálta...
2020-07-07 13:42:14
Erste: megerősödve kerülhetnek ki a válságból a mikrovállalkozások
... forgalma 2 százalékkal bővült. Az iparban ellenben 2 százalékos csökkenést tapasztalni, ezen belül a feldolgozóipari kisvállalkozók számlaforgalma 9 százalékkal mérséklődött, míg az építőipari cégeké 5 százalékkal nőtt. A szolgáltató szektorban a korlátozások feloldását követő első hónap forgalma 3 százalékkal bővült.
A legkisebb cégek egy része előnybe tudott kerülni a krízi...
2020-06-24 16:51:57
Orbán Minszkben: az EU szüntesse meg a Fehéroroszországgal szembeni szankciókat!
... együttműködést firtató kérdésre a fehérorosz elnök és a magyar kormányfő egyetértett abban, hogy a cél az áruforgalom megduplázása 500 millió euróra.
Aljakszandr Lukasenka kiemelte az építőipari, a gyógyszeripari és a nukleáris energetikai együttműködés területét.
Orbán Viktor pedig azt mondta, látogatásával világossá kívánta tenni, hogy a fehéroroszok számíthatnak a mag...
2020-06-05 14:12:08
Koronavírus - Minden korábbinál többen dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban
... ami 2,16 millió munkavállalót jelent. Kiugróan magas, 29,7 százalékos a rövidített munkaidőben dolgozók aránya a kereskedelemben is, ez 1,33 millió embert jelent.
A legkevésbé az építőipari cégek szorulnak rá a munkaidő csökkentésére, csupán 22 ezer dolgozót - az alkalmazottak 4,1 százalékát - állították át rövidített munkaidőre.
A rövidített munkaidő intézményét a 2008-...
2020-06-02 17:33:05
Szijjártó: versenyelőnybe kerülhetnek a beruházásokat végrehajtó magyar vállalatok
... okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
A Bayer Construct Zrt. több mint 574 millió forintos beruházásához a magyar állam több mint 287 millió forinttal járul hozzá. Az építőipari és ingatlanfejlesztő vállalatcsoport építőipari technológiai fejlesztést hajt végre.
Az Indupro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 830 millió forintot meghaladó beruházását több mint 28...
2020-05-27 12:12:01
1 2 3 ........30 31 ....46 47 ....60 61 62 
Címkék: Varga Mihály, Orbán Minszkben, Központi Statisztika Hivatal, Molnár Dániel, Századvég Gazda, PreBeton Zrt, Aljakszandr Lukasenka, Orbán Viktor, Bayer Construct Zrt, Indupro Kereskedelmi, Szolgáltató Kft, cégvezetők várakozásai, gazdaságvédelem érdekében, lakásfelújítási piacon, beruházásokat végrehajtó, vállalatvezetői véleményekben, negyedéves konjunktúramutató, kereskedelmi vállalkozások, építőipari cégek, gazdasági szolgáltatásokat, feldolgozóipari cégek, előző negyedévhez, építőipari termelés, nyers adatok, építőipar termelése, májusihoz mérten, nyomozás eddigi, bűnszervezet tetején, gyanúsítottak letartóztatását, közlemény szerint, gyanúsítottak letartóztatására, kormány több, építőipari beruházások, veszélyhelyzet kihívásaira, védelmi intézkedéseket, építőipari kivitelezői, építőanyagok árai, egyes építőanyagok, következő negyedévben, iparban ellenben, feldolgozóipari kisvállalkozók, építőipari cégeké, szolgáltató szektorban, korlátozások feloldását, legkisebb cégek,
© 2013 TVN.HU Kft.